Ορθοπαιδικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το Ορθοπαιδικό τμήμα είναι ένα από τα πρώτα που λειτούργησαν στην Κλινική, η οποία άνοιξε τις πόρτες της το 1975. Εκείνα τα χρόνια, η Κλινική είχε το προνόμιο να συμπεριλάβει στο επιτελείο της μερικούς από τους κορυφαίους γιατρούς της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας. Διαθέτοντας πλέον 45 χρόνια εμπειρίας και έχοντας εκτελέσει αμέτρητες ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιτυχία του Ορθοπαιδικού τμήματος βασίζεται σε τέσσερις παράγοντες: 


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Στο Ορθοπαιδικό τμήμα της Κλινικής εκτελούνται ετησίως εκατοντάδες ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Πολλές από αυτές απαιτούν νοσηλεία, ενώ άλλες εκτελούνται σε εξωτερικούς ασθενείς με ελάχιστη παραμονή στην Κλινική. Οι πιο συχνές επεμβάσεις που γίνονται καθημερινά περιλαμβάνουν:


Ειδικά ορθοπαιδικά τμήματα


Τμήμα και ανθρώπινο δυναμικό

Στο Ορθοπαιδικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» θα λάβετε εξειδικευμένη φροντίδα από ειδικούς χειρουργούς ορθοπαιδικούς με μεγάλη εμπειρία, βαθιά γνώση και σύγχρονη εκπαίδευση πάνω σε όλα τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα της ορθοπαιδικής χειρουργικής. Στην Κλινική μας λειτουργούν ειδικά τμήματα ορθοπαιδικής χειρουργικής. Κάθε επιμέρους τμήμα στελεχώνεται από εξειδικευμένους χειρουργούς και θεραπευτές, με μοναδικό στόχο τη θεραπεία ασθενών με παθήσεις και προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος.  


Σύγχρονος εξοπλισμός

Διαγνωστικά, η Κλινική διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στη διάγνωση των παθήσεων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Θεραπευτικά, πέντε σύγχρονα ακτινοσκοπικά μηχανήματα (C-arm), μεταξύ των οποίων και ένα μικρό (mini C-arm), βοηθούν τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς να εκτελούν πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μοντέρνος  αρθροσκοπικός εξοπλισμός και προηγμένης τεχνολογίας χειρουργικά εργαλεία και εμφυτεύσιμα υλικά χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους γιατρούς της Κλινικής, επιτυγχάνοντας άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα. Η Κλινική μας διαθέτει επίσης πέντε τελευταίας τεχνολογίας χειρουργικά μικροσκόπια που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις μικροχειρουργικής και σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, οι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με σύστημα κάθετης ροής αέρα, μειώνουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο των χειρουργικών λοιμώξεων. 


Φιλοσοφία των ανθρώπων του τμήματος

Επίκεντρο της θεραπευτικής προσέγγισης του τμήματος αποτελεί ο ασθενής ως άνθρωπος. Στόχος μας δεν είναι μόνο η θεραπεία του ορθοπαιδικού προβλήματος, αλλά και η ανακούφιση του ασθενούς από το άγχος και την ανασφάλεια που δημιουργείται με την εμφάνιση οποιασδήποτε νόσου. «…ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων…»

Γιατροί, νοσηλευτές και θεραπευτές βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του ασθενή προσπαθώντας όλοι μαζί, ως ομάδα, να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημά του.


Πρωτοπορία του τμήματος

Στην Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ” εφαρμόστηκαν αρθροσκοπήσεις για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα. Στην αρχή αφορούσαν μόνο το γόνατο, ενώ αργότερα και άλλες αρθρώσεις. Οι αρθροσκοπήσεις, που αρχικά ήταν μόνο διαγνωστικές, εφαρμόστηκαν και θεραπευτικά στην άρθρωση του γόνατος. Σήμερα, σε όλα τα ειδικά ορθοπαιδικά τμήματα, εκτελούνται πρωτοποριακές επεμβάσεις, όπως:


Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.