Κέντρο Καρδιάς

η Φιλοσοφia μασ

Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι ο ασθενής δεν είναι μια «βιολογική μηχανή» που έχει παρουσιάσει βλάβες, αλλά ένας άνθρωπος με αισθήματα, με φόβους, με προσδοκίες, με όνειρα, με οικογένεια.

Μάθετε περισσότερα
Δεδομένης της ιδιάζουσας ευαισθησίας που παρουσιάζουν οι ασθενείς που έχουν καρδιολογικά προβλήματα, το Κέντρο Καρδιάς συγκροτείται από πρόσωπα που έχουν ειδικά εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση των ασθενών αυτών.

Το Κέντρο Καρδιάς της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα, ήδη διαθέτει πείρα νοσηλείας μερικών χιλιάδων ασθενών και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καρδιάς στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Κλινική μας παρακολουθούνται στενά όλες οι εξελίξεις στην καρδιολογική και καρδιοχειρουργική επιστήμη και τεχνολογία και εφαρμόζονται οι πλέον πρωτοποριακές μέθοδοι και τεχνικές για την αντιμετώπιση κάθε είδους καρδιοπάθειας που χρήζει επέμβασης.

Επιπλέον, είναι εντυπωσιακό το καθαρά επιστημονικό έργο του τμήματος (ιατρική έρευνα, επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενημερωτικά φυλλάδια κ.λπ.) Το Κέντρο Καρδιάς περιλαμβάνει το τμήμα Κλινικής Καρδιολογίας, το τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας και το Καρδιοχειρουργικό τμήμα. 
Τμηματα
Κλινικής Καρδιολογίας

Στο τμήμα Κλινικής Καρδιολογίας νοσηλεύονται ασθενείς με καρδιακά νοσήματα πάσης φύσεως (καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσο, μυοκαρδιοπάθεια κλπ).

Επεμβατικής Καρδιολογίας

Στο τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας νοσηλεύονται ασθενείς που παρουσιάζουν κυρίως στεφανιαία νόσο και υποβάλλονται καταρχήν σε στεφανιογραφικό έλεγχο. Σε περίπτωση παρουσίας σημαντικών στενώσεων των στεφανιαίων, εφαρμόζεται είτε αγγειοπλαστική («μπαλονάκι») είτε χειρουργική επέμβαση, επομένως ο ασθενής διακομίζεται στο Καρδιοχειρουργικό τμήμα.

Καρδιοχειρουργικό

Στο Καρδιοχειρουργικό τμήμα παραπέμπονται όσοι ασθενείς χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης της καρδιακής νόσου. Μέχρι σήμερα, έχουν χειρουργηθεί πάνω από 20.000 ασθενείς στο Καρδιοχειρουργικό τμήμα και έχει αντιμετωπιστεί όλο το φάσμα των καρδιοπαθειών.

Σύγχρονος χειρουργικός εξοπλισμός

Τα Χειρουργεία Καρδιάς της Κλινικής είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και επανδρωμένα με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Καρδιοχειρουργικής είναι εξοπλισμένη με τα πλέον άρτια μηχανήματα υποστήριξης και παρακολούθησης των ασθενών και λειτουργεί με βάση σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα μετεγχειρητικής αγωγής.

Είμαστε διαθέσιμοι όλο το 24ωρο!
+30  2310 390766

Ειδική ομάδα 24ώρου

Eδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει δυνατότητα κινητοποιήσης ειδικής ομάδας οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, ώστε οι ασθενείς που έχουν παρουσιάσει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου να υποβληθούν αμέσως (και πριν επέλθει νέκρωση στην καρδιά) σε στεφανιογραφικό έλεγχο και αγγειοπλαστική.
Προϋπόθεση, βέβαια, είναι η άμεση προσέλευση του ασθενή (πριν περάσουν πολλές ώρες από την προσβολή). Πέραν αυτών, οι επεμβατικοί καρδιολόγοι της Κλινικής ασχολούνται με την ηλεκτροφυσιολογική μελέτη της καρδιάς, ώστε σε περιπτώσεις υπάρξεως προβλημάτων να επέμβουν εφαρμόζοντας τη γνωστή μέθοδο “ablation”, ώστε να αποκατασταθούν οι σχετικές βλάβες.

j
-Στεκομαστε διπλα σας-
Γιατί να επιλέξω την Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ;

Υψηλή Εξειδίκευση

Το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού του Κέντρου Καρδιάς αποτελείται από άτομα υψηλού επιστημονικού κύρους, με πολύχρονες σπουδές σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού και τεράστια εμπειρία.

Σύγχρονος Εξοπλισμός

Επιπλέον, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του τμήματος είναι ο πλέον σύγχρονος και εξειδικευμένος και ανανεώνεται συνεχώς, σύμφωνα με τις εκάστοτε εξελίξεις και απαιτήσεις της επιστήμης.

Πρωτοποριακές Πρακτικές

Όλα τα άτομα που αποτελούν το επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της Κλινικής διακατέχονται από το όραμα να προσφέρουν με αγάπη στον πάσχοντα άνθρωπο ό,τι η σύγχρονη επιστήμη απαιτεί.

Κέντρο Αναφοράς

Το Κέντρο παράγει με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς ακαδημαϊκό έργο, σε σημείο που έχει ήδη γίνει παγκόσμιο κέντρο αναφοράς για πολλές περιπτώσεις ασθενειών. Η επίσκεψη ξένων ιατρών διαφόρων συναφών ειδικοτήτων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και μετεκπαίδευση σε διάφορες τεχνικές που εξελίσσουμε, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου όταν έρθω στην Κλινική;
Μάθετε Περισσότερα
Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την Εισαγωγή και το Εξιτήριό σας από την Κλινική
Χρησιμα στατιστικα στοιχεια

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κλινικής, διενεργούνται οι κάτωθι ιατρικές πράξεις ανά έτος:

3500+

Εισαγωγές στο Καρδιολογικό τμήμα

4500+

Διαθωρακικά – διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα

2500+

Στεφανιογραφίες

700+

Αγγειοπλαστικές στεφανιαίων αγγείων, συμπεριλαμβανομένων και των οξέων εμφραγμάτων

350+

Βηματοδότες – εμφυτεύσιμοι απινιδωτές

50+

Διαδερμικές αντικαταστάσεις αορτικής βαλβίδας (TAVI)

500+

Καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, εκ των οποίων οι 250 πλήρως ενδοσκοπικές

Πρωτοποριακές πρακτικές

Μεγάλες καινοτομίες του Κέντρου Καρδιάς είναι:
• Η διενέργεια σύμπλοκων αγγειοπλαστικών (Rotablation – ολικές αποφράξεις).
• Η διενέργεια αγγειοπλαστικών υψηλού κινδύνου με μηχανική υποστήριξη καρδιάς.
• Η διενέργεια πολλαπλών επεμβάσεων διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.
• Ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική, που περιλαμβάνει την πλειονότητα των περιστατικών που χρήζουν καρδιοχειρουργικής αντιμετώπισης.

Συνεχής επιμόρφωση

Το Κέντρο πραγματοποιεί εκτεταμένη έρευνα με παρουσιάσεις, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε μεγάλα ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Γίνεται σε τακτική βάση διοργάνωση και απευθείας μετάδοση περιστατικών, σύμπλοκων επεμβάσεων (αγγειοπλαστικών, αντικαταστάσεων βαλβίδων ή καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων) σε μεγάλα συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Επίσης, το Κέντρο εκπαιδεύει καρδιολόγους, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο αναφοράς σε τεχνικές, όπως Rotablation, ολικές αποφράξεις και TAVI, καθώς και καρδιοχειρουργούς από όλη την Ευρώπη, που εκπαιδεύονται στο Καρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο, στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική.

-κριτικεσ-

Εντυπώσεις Ασθενών

Θα θέλαμε από τα βάθη της καρδιάς μας να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και την απέραντη και απόλυτη ευγνωμοσύνη μας στον Διευθυντή της Κλινικής κ. Δημοσθένη Κατσάρκα και τη σύζυγό του κ. Ευνίκη Κατσάρκα, που ηγούνται άρτια, με σεβασμό, εκτίμηση, ανθρωπιά και αγάπη ενός υποδειγματικού νοσηλευτικού ιδρύματος, που κάθε του γωνιά αποπνένει στον επισκέπτη πίστη και εμπιστοσύνη για ίαση ψυχή τε και σώματι!
- Γεωργία
...τα θερμά μας συγχαρητήρια...
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια από καρδιάς όλο το νοσηλευτικό προσωπικό στο καρδιολογικό τμήμα στον 4ο όροφο. Δεν έχω λόγια για την ευγένεια, την αγάπη και τη στήριξη που μας έδειξαν κατά της διάρκεια της νοσηλείας του συζύγου μου. Τόσο υπέροχους ανθρώπους και άψογους επαγγελματίες δε συνάντησα πουθενά! Να είστε όλοι καλά. Ευχαριστώ!
- Όλγα
...Να είστε όλοι καλά. Ευχαριστώ!
Εξαιρετική Κλινική. Άψογη η Στέλλα που σε παραλαμβάνει για να σε κατατοπίσει στις εξετάσεις και ευγενικό το προσωπικό στην γραμματεία. Συγχαρητήρια επίσης στον καρδιολόγο κ. Δάρδα Πέτρο που πραγματοποίησε την επέμβαση ΤΑVI στον πατέρα μου και τον πρόσεξε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Εξαιρετικός επεμβατικός καρδιολόγος.
- Μαρία
...Εξαιρετική Κλινική

Βίντεο