Καρδιολογικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Μια ομάδα που εστιάζει στις ανάγκες σας 

Στο Καρδιολογικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» έχουμε την πλέον άρτια τεχνογνωσία συγκεντρωμένη σε ένα μέρος, εστιασμένη στις ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει ότι, ερχόμενοι στην Κλινική, δεν θα λάβετε τη γνώμη ενός γιατρού μόνο, αλλά μιας ολόκληρης διεπιστημονικής ομάδας ειδικών που εστιάζει όλη τη γνώση της στο δικό σας πρόβλημα. Επίσης, ο άριστος και τελευταίας γενιάς εξοπλισμός του τμήματος δεν αφήνει περιθώρια για λάθη, αφού δίνει στους εξειδικευμένους καρδιολόγους σαφείς πληροφορίες για τη δική σας εξατομικευμένη φροντίδα.  


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 390 766

Το Καρδιολογικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα κέντρα Καρδιολογίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Στο τμήμα νοσηλεύονται ασθενείς με καρδιακά νοσήματα πάσης φύσεως, συμπεριλαμβανομένων των παθήσεων που χαρακτηρίζονται ως πολύπλοκες ή σπάνιες. Με περισσότερες από 3500 εισαγωγές το χρόνο, οι Καρδιολόγοι του τμήματος είναι εκπαιδευμένοι σε όλο το φάσμα της καρδιολογίας, όπως: Στατιστικά στοιχεία

Η κορυφαία ομάδα κλινικών και επεμβατικών καρδιολόγων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» διενεργεί ετησίως:


Υπηρεσίες που προσφέρονται


Έγκυρη διάγνωση και θεραπεία

Η επιτυχής θεραπεία ξεκινά με μια ακριβή διάγνωση. Οι γιατροί του τμήματος αφιερώνουν όσο χρόνο χρειαστεί σε κάθε ασθενή, με στόχο την έγκυρη διάγνωση από άποψη χρόνου, αλλά κυρίως ορθότητας. Στο τμήμα μπορεί να υποβληθείτε σε αρκετές εξετάσεις, ώστε οι γιατροί να μπορούν να εντοπίσουν ακριβώς τι προκαλεί τα συμπτώματά σας. Οι Καρδιολόγοι του τμήματος συνεργάζονται με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα με τους γιατρούς που υπάγονται στο ευρύτερο τμήμα Καρδιάς της Κλινικής, στο οποίο εργάζονται έμπειροι επεμβατικοί καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί. Με προηγμένη εκπαίδευση στην ηχοκαρδιογραφία, την ηλεκτροφυσιολογία, την επεμβατική καρδιολογία και την ακτινολογία, οι γιατροί του τμήματος επιτυγχάνουν το καλύτερο δυνατό για κάθε ασθενή.

Οι καρποί της αποτελεσματικής διεπιστημονικής συνεργασίας


Εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιτευγμάτων στην Καρδιολογία 

Οι καρδιολόγοι της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αναζητούν συνεχώς νέες γνώσεις για τη βελτίωση της διάγνωσης και της θεραπείας των ατόμων με καρδιακές παθήσεις. Οι γιατροί της Κλινικής συνεργάζονται με ερευνητές παγκοσμίως, συμβάλλοντας στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών που βελτιώνουν την καρδιαγγειακή φροντίδα των ασθενών με καρδιοπάθειες. 


Διαδερμικές καρδιακές επεμβάσεις 

Οι διαδερμικές καρδιακές επεμβάσεις είναι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι που απαλλάσσουν τον ασθενή από την ανάγκη μιας χειρουργικής επέμβασης και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Πρόκειται για πρωτοποριακές μεθόδους, για τις οποίες ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» φημίζεται, πραγματοποιώντας πολλές ετησίως με τη βοήθεια των επεμβατικών καρδιολόγων του τμήματος. Οι διαδερμικές καρδιακές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην Κλινική είναι οι παρακάτω:Πρωτοποριακές πρακτικές στην κλινική και επεμβατική καρδιολογία

Μεγάλες καινοτομίες του τμήματος Καρδιολογίας είναι:Τοποθέτηση συσκευών σε ασθενείς με αρρυθμίες

Οι αρρυθμίες είναι ένα πολύ συχνό καρδιακό φαινόμενο, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενούς και χρειάζεται άμεση ιατρική παρέμβαση. Έχουν να κάνουν με τον ρυθμό και τη συχνότητα που χτυπάει η καρδιά και αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή ή με τοποθέτηση ειδικών συσκευών.

Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» πραγματοποιείται η εμφύτευση τέτοιων συσκευών, με στόχο την ορθή λειτουργία της καρδιάς, όπως:Η άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων για τη ζωή αρρυθμιών επιτυγχάνεται με τη λεγόμενη κατάλυση αρρυθμιών-catheter ablation.


Ειδική ομάδα 24ώρου 

Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει η δυνατότητα κινητοποιήσης ειδικής ομάδας οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, ώστε οι ασθενείς που έχουν παρουσιάσει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου να υποβληθούν αμέσως σε στεφανιογραφικό έλεγχο και αγγειοπλαστική. Προϋπόθεση είναι η άμεση προσέλευση του ασθενή στην Κλινική. 


Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.