Καρδιοχειρουργικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το Καρδιοχειρουργικό τμήμα αποτελεί παγκόσμιο κέντρο αναφοράς για πολλές περιπτώσεις ασθενειών. Η επίσκεψη ξένων ιατρών διαφόρων συναφών ειδικοτήτων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και μετεκπαίδευση σε διάφορες τεχνικές που πραγματοποιούνται στην Κλινική είναι καθημερινό φαινόμενο. Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι άρτια εξοπλισμένη όσον αφορά τις ειδικότητες καρδιολογίας και καρδιοχειρουργικής. Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του τμήματος είναι ο πλέον σύγχρονος και εξειδικευμένος και ανανεώνεται συνεχώς, σύμφωνα με τις εκάστοτε εξελίξεις και απαιτήσεις της επιστήμης. 


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία Ασθενών της Κλινικής
+30 2310 390 766

Στο Καρδιοχειρουργικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» παραπέμπονται όσοι ασθενείς χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης κάποιας καρδιακής πάθησης. Μέχρι σήμερα, έχουν χειρουργηθεί πάνω από 20.000 ασθενείς στο Καρδιοχειρουργικό τμήμα και έχει αντιμετωπιστεί όλο το φάσμα των καρδιοπαθειών. 


Υπηρεσίες που προσφέρονται

Το Καρδιοχειρουργικό τμήμα αντιμετωπίζει όλες τις καρδιακές νόσους που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης, είτε με χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς, είτε με ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική, ρομποτικά ή μη υποβοηθούμενη. 


Σύγχρονος χειρουργικός εξοπλισμός

Τα Χειρουργεία Καρδιάς της Κλινικής είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και επανδρωμένα με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Καρδιοχειρουργικής είναι εξοπλισμένη με τα πλέον αρτιότερα μηχανήματα υποστήριξης και παρακολούθησης των ασθενών και λειτουργεί με βάση σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα μετεγχειρητικής αγωγής.

Πρωτοποριακές χειρουργικές μέθοδοι

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική


Οι καρδιοχειρουργοί του τμήματος χρησιμοποιούν τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους στη χειρουργική επέμβαση καρδιάς, όπως ελάχιστα επεμβατικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις υποβοηθούμενες από ρομπότ. Το τμήμα εξειδικεύεται στην Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική και συγκεκριμένα στις παρακάτω επεμβάσεις:


Καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις 

Η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην Κλινική σήμερα είναι ελάχιστα επεμβατικές, πλήρως ενδοσκοπικές και ενδοαγγειακές:Συνεχής επιμόρφωση στον τομέα της καρδιοχειρουργικής

Το τμήμα πραγματοποιεί εκτεταμένη έρευνα με παρουσιάσεις, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε μεγάλα ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Γίνεται σε τακτική βάση διοργάνωση και απευθείας μετάδοση περιστατικών, σύμπλοκων επεμβάσεων (αγγειοπλαστικών, αντικαταστάσεων βαλβίδων ή καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων) σε μεγάλα συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, το τμήμα αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο αναφοράς σε τεχνικές, όπως Rotablation, ολικές αποφράξεις και TAVI, και δέχεται καρδιοχειρουργούς από όλη την Ευρώπη, που εκπαιδεύονται στο Καρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο της Κλινικής, στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική. 


Διεπιστημονική ομάδα

Οι καρδιοχειρουργοί του τμήματος αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης, διεπιστημονικής ομάδας ιατρών και επαγγελματιών υγείας που παρέχουν εξατομικευμένη φροντίδα. Η διεπιστημονική προσέγγιση στη φροντίδα σημαίνει ότι κάθε ασθενής με καρδιαγγειακή νόσο που επισκέπτεται την Κλινική λαμβάνει ταυτόχρονα τη γνώμη πολλών ιατρών και άλλων ειδικών σε σύντομο χρονικό διάστημα και με σκοπό την ορθότερη αντιμετώπιση του καρδιολογικού του προβλήματος. 

Διεπιστημονική προσέγγιση για την αξιολόγηση και τη θεραπεία καρδιαγγειακών νόσων

''Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» πραγματοποιούνται από την ομάδα μας επεμβάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης καρδιοχειρουργικής. Με εφόδιο την ειδίκευση σε υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακά κέντρα (νοσοκομείο Γενεύης) και την εμπειρία από εκτέλεση πολυαρίθμων καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, τόσο στην Ελβετία και στην Γαλλία όσο και στην Ελλάδα, υποσχόμαστε την άριστη έκβαση και των πιο δύσκολων και περίπλοκων επεμβάσεων. Με δόγμα την αξιοπρέπεια στη σχέση ιατρού ασθενούς και όπλο μας τον αρτιότερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εγγυώμαστε την συνέχεια στην επιτυχία του έργου μας.''

- Δημήτριος Καμεντσίδης MD, FETCS, FMH Καρδιοχειρουργός

Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.