Μαστού (Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το Ιατρείο Μαστού χρησιμοποιεί συστήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία ρυθμίζουν και αξιολογούν έμπειροι επιστήμονες διαφόρων τομέων και ειδικοτήτων. Επίσης, το Ιατρείο προσφέρει ένα πλήρες διαγνωστικό πακέτο σε μία μόνο επίσκεψη, το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
• Κλινική εξέταση
• Απεικονιστικός έλεγχος (ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών)
• Διάγνωση (FNA, core biopsy)
• Χορήγηση έγγραφης έκθεσης

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Η έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων του μαστού προϋποθέτει την ύπαρξη μιας καλά οργανωμένης και εξειδικευμένης μονάδας, που απαρτίζεται από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Το Ιατρείο Μαστού της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» πληροί όλες τις προϋποθέσεις, αποτελούμενο από εξειδικευμένους ιατρούς και έμπειρο προσωπικό όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων.


Τμήματα και ειδικότητες στη διάθεση του ασθενή

Τα επιμέρους τμήματα που συμμετέχουν και ο ρόλος του καθενός περιγράφονται παρακάτω.

Ακτινολογικό Τμήμα

Με δυνατότητα εκτέλεσης όλων των απεικονιστικών και παρεμβατικών αναγκών, το Ακτινολογικό Τμήμα είναι η βάση της ομάδας.

Απεικονιστικές μέθοδοι
Το Ακτινολογικό Τμήμα διαθέτει σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο, με δυνατότητα και Τρισδιάστατης Ψηφιακής Μαστογραφίας (Τομοσύνθεση). Σύμφωνα με τους ειδικούς της Κλινικής,

«Με την Τρισδιάστατη Τομοσύνθεση, η απεικόνιση του μαστού γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, υψηλότερη ευαισθησία και χαμηλότερη ακτινοβολία».

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα Μαγνητικής ή Αξονικής Τομογραφίας Μαστών, όπου μπορεί να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και με άλλες εξετάσεις που πλαισιώνουν ενίοτε τον έλεγχο του μαστού. Τέλος, τα δύο νέα μηχανήματα υπερήχων, εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλο αριθμό γυναικών, που προσέρχονται είτε για προληπτικό έλεγχο είτε για διερεύνηση κάποιου μορφώματος.Παρεμβατικές μέθοδοι


Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα εκτέλεσης παρεμβατικών πράξεων, όπως:

• Βιοψία με λεπτή βελόνη (Fine Needle Aspiration),
• Βιοψία με «πιστόλι» (Core Biopsy)
• Προεγχειρητική σήμανση μη ψηλαφητού ογκιδίου με συρμάτινο οδηγό kopans
• Τοποθέτηση marker σε προεγχειρητική χημειοθεραπεία
• Βιοψία λεμφαδένων


Χειρουργοί Μαστού
Συνήθως, τους Χειρουργούς Μαστού τους αποκαλούμε «μαστολόγους». Στην πραγματικότητα όμως είναι χειρουργοί που ασχολούνται αποκλειστικά και εξειδικευμένα με το μαστό. Οι ειδικοί αυτοί μπορούν να παρακολουθούν μια γυναίκα και στα πλαίσια του τακτικού, ετήσιου ελέγχου, αλλά και στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο εύρημα, ώστε να παρέμβουν χειρουργικά.

Σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση
Με τη βοήθεια των Χειρουργών Μαστού εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες και παγκοσμίως κατοχυρωμένες μέθοδοι αντιμετώπισης καλοήθων και κακοήθων βλαβών, όπως η Τεχνική Ανίχνευσης του Λεμφαδένα Φρουρού Διεγχειρητικά με Φθορίζουσα Ουσία, μια νέα τεχνική διεθνώς, που εφαρμόζεται και στην Κλινική μας.


Χρήση ογκοπλαστικών τεχνικών
Η χρήση Ογκοπλαστικών Τεχνικών, με ή χωρίς τη συμμετοχή πλαστικού χειρουργού, εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ώστε το σωστό ογκολογικό αποτέλεσμα να συνδυάζεται με ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας στην καλύτερη ψυχολογία της ασθενούς, και επομένως στη γρηγορότερη και καλύτερη ανάρρωση.

Παθολογικό Ογκολογικό Τμήμα
Εξαιρετικοί στην προσέγγιση και έμπειροι παθολόγοι-ογκολόγοι, βοηθούν τις ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, παρέχοντας τα κατάλληλα φάρμακα που η διεθνής φαρμακευτική φαρέτρα διαθέτει. Το προσωπικό του Τμήματος, με την ιδιαίτερη ευαισθησία του και εμπειρία του, φροντίζει ώστε η ολιγόωρη παραμονή των ασθενών στο τμήμα να είναι κατά το δυνατόν ευχάριστη και ήρεμη.

Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα - Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής
Εν όψει της δημιουργίας ξεχωριστού οικήματος για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα και το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, υπάρχει άψογη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.

Παθολογοανατομικό Τμήμα
Χωρίς τους έμπειρους παθολογοανατόμους της Κλινικής, θα ήταν πολύ δύσκολη η δουλειά των υπολοίπων. Το Παθολογοανατομικό Τμήμα συμμετέχει ενεργά και άμεσα στην αντιμετώπιση των ασθενών, καθορίζοντας συνήθως τη συνέχεια της θεραπευτικής αγωγής τους και προσφέροντας:

• Γρήγορη ανταπόκριση και απόδοση των αποτελεσμάτων
• Δυνατότητα ταχείας βιοψίας
• Δυνατότητα διενέργειας όλων των αναγκαίων εξετάσεων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιατρείο Μαστού καθημερινά, 09:00 με 12:00. 

Επίσης, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνώντας στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων, στα τηλέφωνα 2310 390544 και 2310 380000.


Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.