Ακτινολογικό Εργαστήριο
Γιατί να μας επιλέξετε;

Ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αποτελεί έναν από τους καλύτερους, πιο ​σύγχρονους και κορυφαίων προδιαγραφών οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Το Ακτινοδιαγνωστικό μας τμήμα αποτελεί ένα μοντέρνο και καταξιωμένο διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο, που συνεργάζεται με αναρίθμητους εσωτερικούς και εξωτερικούς φορείς υγείας. Επίσης, η εμπειρία μας ως οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας και το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό του τμήματος θα σας εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Τα τμήματα των διαφόρων ειδικοτήτων της Κλινικής είναι πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία, συζητώντας την κάθε περίπτωση διεξοδικά. Η τελική απόφαση για την πορεία του ασθενούς είναι συλλογική και πάντα προς όφελος του ίδιου και της υγείας του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 390 542

Ανθρώπινο Δυναμικό και Τεχνολογικός Εξοπλισμός

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα και συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας, προσφέροντας μοντέρνες και αποτελεσματικές μεθόδους απεικόνισης. Στο Τμήμα μας διενεργείται όλο το φάσμα της σύγχρονης απεικόνισης περιλαμβάνοντας εξετάσεις όπως:

● Ακτινοσκοπήσεις

● Ακτινογραφίες

● Υπερήχους

● Μαστογραφίες – Τομοσυνθέσεις

● Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας

● Αξονικές Τομογραφίες

● Μαγνητικές Τομογραφίες

● Εξειδικευμένες εξετάσεις απεικόνισης καρδιάς (Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς - Αξονική Στεφανιογραφία)


Επίσης, διενεργούνται Εξετάσεις και Θεραπευτικές Τεχνικές Επεμβατικής και Νευρο-Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Η Ψηφιακή Μαστογραφία είναι το αποτελεσματικότερο διαγνωστικό μέσο στην ανίχνευση πρώιμου καρκίνου του μαστού και είναι η μοναδική προληπτική εξέταση που έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνει τη θνητότητα από τον καρκίνο του μαστού.

Το τμήμα μας είναι επανδρωμένο με εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό, τεχνολογικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Ακτινοδιαγνωστικά τμήματα στην Ελλάδα. Βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που εργάζονται στο τμήμα αποτελεί η ομαδικότητα και το άριστο πνεύμα συνεργασίας, που σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση, τη μακρόχρονη εμπειρία και την υπεύθυνη επαγγελματική συμπεριφορά, έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την προσφορά καινοτόμων και υψηλής ποιότητας διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών, σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εργασιακό περιβάλλον, διατηρώντας τα υψηλά ιδανικά, τις αξίες και το ήθος που απαιτεί ο τομέας της Ιατρικής.

Άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό, τεχνολογικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Με γνώμονα την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και σε συνεργασία με τους ιατρούς των άλλων ειδικοτήτων, γίνεται η επιλογή της καταλληλότερης απεικονιστικής τεχνικής σε συνδυασμό με ενδεδειγμένα πρωτόκολλα, τηρώντας όλους τους κανόνες ακτινοπροστασίας, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες και τις οδηγίες της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Το ανθρώπινο δυναμικό απαρτίζεται από:

● Ακτινοδιαγνώστες - Επεμβατικούς Ακτινολόγους

● Ακτινοφυσικούς

● Τεχνολόγους ραδιολογίας/ακτινολογίας

● Χειριστές ιατρικών μηχανημάτων απεικόνισης

● Νοσηλευτές

● Γραμματείς

Συζητάμε και αναλύουμε την κάθε περίπτωση, ώστε ο ασθενής να λαμβάνει μια σφαιρική και ολοκληρωμένη διάγνωση από την ομάδα των γιατρών μας.


Σύγχρονος εξοπλισμός

Ήδη από το 2008 και συμβαδίζοντας με την εξέλιξη της τεχνολογίας, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα διαθέτει ψηφιακό σύστημα αρχειοθέτησης και επικοινωνίας των διαγνωστικών εικόνων (PACS) για όλους τους εξεταζόμενους (ηλεκτρονικό αρχείο εξετάσεων-DICOM εικόνες), που βελτιώνει σημαντικά την καθημερινή ροή εργασίας και συμβάλλει καθοριστικά στη βέλτιστη λειτουργία και τη δημιουργική συνεργασία με τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Επίσης, ως βασικό κορμό του εξοπλισμού της η Κλινική διαθέτει:

Εξετάσεις που διενεργούνται:

 Αξονική Τομογραφία Καρδιάς- Αξονική Στεφανιογραφία, Αξονική Αγγειογραφία πριν από TAVI

 Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (σε συνδυασμό και με τις μοντέρνες παραμετρικές ακολουθίες T1 mapping, T2 mapping, T2* mapping και εξειδικευμένες τεχνικές για την εκτίμηση των παραμέτρων strain του μυοκαρδίου και την ποσοτικοποίηση των ροών)    

 Stress Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς για την αναίμακτη ανάδειξη ισχαιμίας του μυοκαρδίου, χωρίς ακτινοβολία (σε αντίθεση με το σπινθηρογράφημα καρδιάς)


Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία Εγκεφάλου, Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία Σπονδυλικής Στήλης, Αξονική και Μαγνητική Αγγειογραφία, MRI Perfusion, Φασματοσκοπία (MRI Spectroscopy), Μέτρηση ροής του Εγκεφαλονωτιαίου Υγρού, Πρωτόκολλο Νευροπλοήγησης, Functional MRI, Πρωτόκολλο Επιληψίας, Δεσμογραφία (Diffusion Tensor Tractography)


Υπερηχογράφημα Μαστού, Ψηφιακή Μαστογραφία-Τομοσύνθεση με 3D Απεικόνιση, Στερεοτακτική βιοψία μαστού και βιοψία με Υπερηχογραφική καθοδήγηση.Όλες οι ενδεδειγμένες ακτινολογικές εξετάσεις, εξετάσεις υπερήχων (υπέρηχος κοιλίας, υπέρηχος βουβωνικών χωρών, όρχεων, υπέρηχος εγκεφάλου, υπέρηχος ισχίου, υπερηχο-κυστεογραφία κλπ), εξετάσεις Μαγνητικής ή Αξονικής Τομογραφίας με εξατομικευμένα ειδικά παιδιατρικά πρωτόκολλα(π.χ. Εγκεφαλικών αγγείων, Καρωτίδων-Σπονδυλικών Αρτηριών, Θωρακικής και Κοιλιακής Αορτής, Πνευμονικών αγγείων, Νεφρικών Αρτηριών, Άνω και κάτω άκρων κλπ)


(Εγκεφαλικών αγγείων, Καρωτίδων-Σπονδυλικών Αρτηριών, Θωρακικής και Κοιλιακής Αορτής, Νεφρικών Αρτηριών, Άνω και κάτω άκρων κτλ)


(θυρεοειδής, υπέρηχος κοιλίας, υπέρηχος αγγείων, υπέρηχος μαλακών μορίων κλπ)Το όραμα των ανθρώπων του τμήματος

Το όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα για τους ασθενείς μας, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνικές στο σύστημα περίθαλψης της Κλινικής. Οι διαγνωστικές και θεραπευτικές μας προσεγγίσεις έχουν πάντα στο επίκεντρό τους τον ασθενή και τις ανάγκες του. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσωπική επαφή και τον σεβασμό με τον οποίο προσεγγίζουμε τον κάθε ασθενή και την ατομικότητά του, κατανοώντας τις ανησυχίες του και συμβάλλοντας στην καλύτερη δυνατή καθοδήγησή του, με στόχο την βέλτιστη θεραπευτική στρατηγική.

 Μέσω της ανοιχτής επικοινωνίας με τους ασθενείς μας, παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές για να διαλέξουν την διαγνωστική ή θεραπευτική μέθοδο που προτιμούν.

Έρευνα και συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού

Στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα της Κλινικής, η συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση του προσωπικού αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες, καθώς μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον και να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της Ακτινολογίας. Παράλληλα με την καθ’ ημέρα κλινική πράξη και σε συνεργασία και με άλλες επιστημονικές ομάδες, συμμετέχουμε σε ερευνητικές εργασίες δημοσιεύοντας και τα ανάλογα επιστημονικά άρθρα, ενώ η παρουσία μας σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια είναι ιδιαίτερα ενεργή, αλλά και αισθητή.

Πάντα στην επιτομή της εξέλιξης και της πρωτοπορίας.


Συνεργατικότητα με επίκεντρο τον ασθενή

Οι Ακτινοδιαγνώστες της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» δουλεύουν σε αγαστή συνεργασία με πολλούς Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (Καρδιολόγους, Καρδιοχειρουργούς, Παθολόγους, Ουρολόγους, Παιδιάτρους, Παιδοχειρουργούς, Χειρουργούς Μαστού, Γενικούς Χειρουργούς, Νευρολόγους, Νευροχειρουργούς, Ωτορινολαρυγγολόγους, Ογκολόγους, Γαστρεντερολόγους, Ορθοπαιδικούς, Οφθαλμιάτρους, Πνευμονολόγους, Θωρακοχειρουργούς κα), προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τους ασθενείς.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τους ασθενείς μας.

Επείγοντα Περιστατικά

Το Ακτινολογικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με προθυμία, αγάπη κι ετοιμότητα στηρίζει και προάγει την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τόσο σε νοσηλευόμενους ασθενείς, όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, με τους εξής τρόπους.

Όλο το 24ωρο υπάρχει ειδικός ιατρός Ακτινοδιαγνώστης, ο οποίος υποστηριζόμενος από τον πλήρη και υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό και τους άρτια εκπαιδευμένους, έμπειρους και συνεργάσιμους τεχνολόγους- χειριστές των ακτινολογικών μηχανημάτων, προσφέρει με ασφάλεια και σιγουριά πληροφορίες που χρειάζεται ο θεραπευτής ιατρός.

Σε περιπτώσεις οξείας κοιλίας, αν μετά την ακτινογραφία κοιλίας υπάρξει ένδειξη, προσεγγίζει το πρόβλημα του ασθενούς αρχικά με υπερηχογράφημα:

Σε παιδιατρικούς ασθενείς, για διερεύνηση οξείας σκωληκοειδίτιδας, εγκολεασμού, πυελονεφρίτιδας κλπ. Σε κατάποση ξένου σώματος σε παιδιά, αρχικά ακτινογραφία θώρακος και κοιλίας. Αν υπάρξει ένδειξη, διενεργείται άμεσα αξονική τομογραφία.

Διενέργεια επίσης αξονικής τομογραφίας σε ενήλικες για διερεύνηση τυχόν ειλεού, ανεύρεσης του αιτίου κολικού νεφρού, διερεύνηση τυχόν ρήξης σπλάχνου, διαφυγής αέρα.

Κάκωση ύστερα από τροχαίο ή οποιασδήποτε άλλης αιτιολογίας, για ανάδειξη τυχόν ρήξης σπλάχνων.

Σε περιπτώσεις τυχόν Κ.Ε.Κ., αποκλεισμός αιμορραγίας ή κατάγματος με αξονική τομογραφία.

Ομοίως, σε οξείες κακώσεις μυοσκελετικού, ανάλογα με την περίπτωση, διενέργεια απλής ακτινογραφίας, αξονικής τομογραφίας ή μαγνητικής τομογραφίας.

Σε οξεία εγκατάσταση αιμορραγικού ή ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, διενέργεια MRI εγκεφάλου. Ομοίως και για πρωτοεμφανιζόμενη επιληπτική κρίση.

Για οποιαδήποτε επιδείνωση της υγείας νοσηλευόμενου στην Κλινική, παρέχει άμεση πληροφόρηση ανάλογα με τη ζητηθήσα εξέταση από τον θεράποντα ιατρό.

Σε πνευμονική εμβολή, ακόμα και σε μικρούς κλάδους πνευμονικών αρτηριών, γίνεται άμεσα διενέργεια CT ελέγχου με υπερσύγχρονο εξοπλισμό 128 τομών.


Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.