Μαιευτικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και διαρκώς ανανεούμενο και σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλικό, το Μαιευτικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» εξασφαλίζει στις νέες μητέρες την ασφάλεια και τη σιγουριά που έχουν ανάγκη στην πιο γλυκιά στιγμή της ζωής τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Προϊσταμένη του Τμήματος
+30 2310 390 526

Το Μαιευτικό τμήμα στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Στο Μαιευτικό τμήμα του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» έχουν γεννηθεί πάνω από 30.000 μωρά από το 1975 που άνοιξε τις πόρτες της η Κλινική. Το τμήμα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης και είναι επανδρωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο.

Υπηρεσίες τμήματος

Οι παρακάτω είναι μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει το τμήμα:

• Προγεννητικός έλεγχος
• Εργαστηριακές εξετάσεις
• Σύγχρονες αίθουσες τοκετών
• Άνετη και ευχάριστη διαμονή
• Καθοδήγηση και υποστήριξη της νέας μητέρας


Στόχος της προγεννητικής παρακολούθησης είναι να μειώσει τους πιθανούς κινδύνους, να προωθήσει έναν υγιή τρόπο ζωής και να βελτιώσει την έκβαση της κύησης και του τοκετού.


Αίθουσες τοκετών

Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στον 5ο όροφο της Κλινικής, σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και όμορφο περιβάλλον, με άνετες και ευρύχωρες αίθουσες και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό είναι έτοιμο καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις επίτοκες.

Υπάρχει πάντοτε εφημερεύων:

• Μαιευτήρας - γυναικολόγος
• Αναισθησιολόγος
• Καρδιολόγος
• Νεογνολόγος και παιδίατρος

Στις αίθουσες τοκετών υπάρχουν τρεις αίθουσες ωδίνων και μαίευσης, καθεμία με το δικό της μπάνιο, όπου η επίτοκος βρίσκεται από την έναρξη της διαδικασίας του τοκετού μέχρι την ώρα που θα κρατήσει στην αγκαλιά της το μωρό. Ακόμη, υπάρχουν δύο χειρουργεία για τις καισαρικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τακτική της Κλινικής, σε περίπτωση που επιθυμούν οι γονείς, να είναι παρών ο πατέρας στην καισαρική, ώστε να μη λείπει από το πλευρό της συντρόφου του την ώρα που υποδέχεται το μωρό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Προϊσταμένη των αιθουσών στο τηλέφωνο 2310 390575 (καθημερινές 07:00 - 15:00).

*Καλέστε μας, για να κλείσετε το ραντεβού σας, να έρθετε από κοντά να μας γνωρίσετε!



Τα δωμάτια

Το Μαιευτικό τμήμα του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» βρίσκεται στον 4ο όροφο της Κλινικής. Διαθέτει μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια. Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνι με όμορφη θέα προς τη θάλασσα. Κάθε κρεβάτι έχει δική του τηλεόραση και ψυγειάκι. Σε όλα τα δωμάτια, καθώς και στο σαλόνι του ορόφου, υπάρχει Wi-Fi πρόσβαση στο Internet. Στα δίκλινα δωμάτια υπάρχει κουρτίνα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσει ως διαχωριστικό μεταξύ των δύο κρεβατιών, ώστε να μπορεί κάθε λεχώνα ανενόχλητη να θηλάσει το μωράκι της.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα rooming in, να βρίσκεται δηλαδή το μωρό δίπλα στη μητέρα εφόσον εκείνη το επιθυμεί καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε ειδικό κουνάκι, ακόμη και στα δίκλινα δωμάτια. Ειδικά στα μονόκλινα δωμάτια, υπάρχει βοηθητικό κρεβάτι όπου μπορεί, εφόσον το επιθυμεί η νέα μαμά, να φιλοξενηθεί συνοδός.

Σας καλούμε να έρθετε να δείτε από κοντά τις εγκαταστάσεις μας και να ξεναγηθείτε στους χώρους μας, όποια ώρα και ημέρα της εβδομάδας επιθυμείτε.

Για να κλείσετε ραντεβού, παρακαλούμε τηλεφωνείστε στην Προϊσταμένη του Μαιευτικού τμήματος στο τηλέφωνο 2310 390526.


Τοκετός στο νερό

Ο τοκετός στο νερό είναι μία απόλυτα αποδεκτή επιστημονικά μέθοδος φυσιολογικού τοκετού, αναγνωρισμένη και εφαρμοσμένη εδώ και χρόνια τόσο στην Αμερική όσο και την Ευρώπη.

Τοκετός στο νερό σημαίνει ότι, τόσο η διαδικασία των ωδίνων, όσο και η διαδικασία της εξώθησης, όταν αυτό είναι ασφαλές από ιατρικής άποψης, λαμβάνουν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, μέσα σε νερό θερμοκρασίας 37-38°C.

Η επίτοκος έχει τη δυνατότητα να κινείται ελεύθερα και δεν κάνει χρήση φαρμάκων. Η κατευναστική επίδραση του νερού, ο χαμηλός φωτισμός, η απαλή μουσική, καθώς και η συνεχής παρουσία και ενεργή συμμετοχή του πατέρα στην όλη διαδικασία, εξασφαλίζει κατά το πλείστον τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν όμορφο τοκετό, χωρίς άγχος και ένταση.

Ο τοκετός στο νερό, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός πολυδύναμου νοσηλευτικού ιδρύματος, προσφέρει στη νέα μαμά τη δυνατότητα να έχει έναν απόλυτα φυσικό τοκετό, ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζει συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, τόσο για την ίδια όσο και για το μωράκι της, καθώς όλες οι δομές είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή αυτό καταστεί απαραίτητο.


Μαθήματα για εγκύους


Οι υποψήφιες μητέρες που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τη διαδικασία του τοκετού, αλλά και να πληροφορηθούν σχετικά με την περιποίηση του μωρού μετά τη γέννησή του, μπορούν να παρακολουθήσουν την ειδική σειρά μαθημάτων που διεξάγονται από το Μαιευτικό τμήμα του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ».

Πρώτο μάθημα

Το πρώτο μάθημα περιλαμβάνει συμβουλές σχετικά με:

• Τη διατροφή της εγκύου
• Τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθεί
• Την υγιεινή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης
• Την περιποίηση του στήθους και την προετοιμασία του για τον θηλασμό
• Άλλες οδηγίες γενικού περιεχομένου

Ακόμη, παρουσιάζεται η έννοια της ψυχοπροφυλακτικής και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή του τοκετού. Τέλος, αναλύεται η ανατομία και φυσιολογία του γεννητικού συστήματος.

Δεύτερο μάθημα

Στο δεύτερο μάθημα συζητείται ο όλος μηχανισμός του τοκετού. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σχετικά με τις συστολές και μικροσυστολές, ενώ αναλύεται και το σχεδιάγραμμα της αναπνοής. Δίνονται συμβουλές σχετικά με το πότε πρέπει η επίτοκος να πάει στην Κλινική, αλλά και τι πρέπει να πάρει μαζί της για την ίδια και το μωρό. Ακόμη, εξηγείται η διαδικασία διαστολής του τραχήλου και συζητείται η φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον τοκετό.

Τρίτο μάθημα

Το τρίτο μάθημα παρουσιάζει τη διαδικασία της εξώθησης και συζητούνται θέματα όπως η περινεοτομή και η υστεροτοκία. Αναλύεται διεξοδικά το θέμα του μητρικού θηλασμού και δίνονται όλες οι απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες, ώστε να επιτευχθεί ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός του νεογνού. Ακόμη, οι μέλλουσες μαμάδες εκπαιδεύονται στην περιποίηση του νεογέννητου και πληροφορούνται σχετικά με διάφορα πρακτικά ζητήματα.

Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310 390575, καθημερινά από τις 07:00 έως τις 15:00.


Μητρικός θηλασμός

Το μαιευτικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στηρίζει και προάγει τον μητρικό θηλασμό, ακολουθώντας πολλές από τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF για τον Μητρικό Θηλασμό στα «Φιλικά προς τα Βρέφη Νοσοκομεία».

Ακόμη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, η επίτοκος ενημερώνεται για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και προετοιμάζεται κατάλληλα μέσα από τα μαθήματα για εγκύους που προσφέρονται από το Μαιευτικό τμήμα της Κλινικής.

Μετά τον τοκετό, οι εξειδικευμένες μαίες του τμήματος εκπαιδεύουν και καθοδηγούν με αγάπη και υπομονή τη νέα μητέρα, βοηθώντας την να κατακτήσει την τέχνη του θηλασμού. Η επιθυμία της μητέρας για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό τηρείται με απόλυτο σεβασμό:

• Είτε μέσω του rooming in εάν η μητέρα επιλέξει να έχει το μωράκι δίπλα της όλο το 24ωρο.
• Είτε με τη μεταφορά του βρέφους από το θάλαμο βρεφών στη μητέρα του στα πρώτα σημάδια πείνας.

Ακόμη και μετά την έξοδο από την Κλινική, τόσο η ειδική Σύμβουλος Θηλασμού του Μαιευτικού τμήματος, όσο και όλες οι μαίες του ορόφου, είναι ανά πάσα στιγμή διατεθειμένες να συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν πρακτικά και ψυχολογικά τη νέα μητέρα να ανταπεξέλθει στο νέο ρόλο της.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, στο τηλέφωνο 2310 390526.

Στηρίζουμε και προάγουμε τον μητρικό θηλασμό.



Rooming in

Στο μαιευτικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» παρέχεται η δυνατότητα του rooming in, της παραμονής δηλαδή του μωρού κοντά στη μητέρα του 24 ώρες το 24ωρο, στο ίδιο δωμάτιο, σε ειδικό κουνάκι. Το rooming in θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα προαπαιτούμενα για τον επιτυχημένο αποκλειστικό θηλασμό του βρέφους και για το λόγο αυτό συστήνεται στις νέες μητέρες, όταν βέβαια αυτές είναι σε θέση να αναλάβουν τη φροντίδα του μωρού από την πρώτη στιγμή της γέννησής του.

Ανάλογα με την επιθυμία της μητέρας, το μωρό μπορεί να παραμείνει στο δωμάτιο για όσο χρονικό διάστημα εκείνη επιλέξει, υπό τη διαρκή επίβλεψη και καθοδήγηση των μαιών του τμήματος. Με τον τρόπο αυτό, η νέα μητέρα:

• Εξοικειώνεται από την πρώτη στιγμή με τη φροντίδα και την περιποίηση του νεογέννητου, με αποτέλεσμα η επιστροφή στο σπίτι να γίνεται χωρίς άγχος και αίσθημα ανασφάλειας.
• Μαθαίνει να αναγνωρίζει εύκολα και έγκαιρα τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι το μωράκι πεινάει, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα στην επιτυχία του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού.

Παρέχουμε τη δυνατότητα Rooming in

Συνοπτικός Οδηγός για την Ψηφιακή Δήλωση Γέννησης

H Ψηφιακή Δήλωση Γέννησης, η οποία θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4659/2020, αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την προσαρμογή και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου στις εξελισσόμενες απαιτήσεις των πολιτών, βελτιώνοντας τη ζωή τους μέσα από τα ψηφιακά μέσα, καθώς πλήθος διοικητικών διαδικασιών, όπως είναι η δήλωση γέννησης τέκνου, η έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης, η απόδοση ΑΜΚΑ στο τέκνο, η εγγραφή τέκνου σε δημοτολογική μερίδα, η εγγραφή σε ασφαλιστικό φορέα και η αίτηση για το επίδομα γέννησης, ολοκληρώνεται πλέον από ένα μοναδικό σημείο επαφής.

Ο εν λόγω Οδηγός, περιλαμβάνει όλη την απαραίτητη πληροφορία σχετικά με τη διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης (υπόχρεοι, βήματα διαδικασίας, απαιτούμενα δικαιολογητικά, δυνατότητες που παρέχειτο σύστημα), πληροφορίες σχετικά με τους φορείς στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, χρήσιμες ιστοσελίδες, το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα που έχουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς.

Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό στα Ελληνικά εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό στα Αγγλικά εδώ.

Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.