Θωρακοχειρουργικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το τμήμα είναι επανδρωμένο με εξειδικευμένους θωρακοχειρουργούς που θεωρούνται πρωτοπόροι στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Στην Κλινική πραγματοποιούμε εκατοντάδες επεμβάσεις της θωρακικής κοιλότητας ετησίως, με ακρίβεια και επιτυχία, χαρίζοντας στον ασθενή καλύτερη ποιότητα ζωής, γρήγορη ανάρρωση και σταθερή επιστροφή στην καθημερινότητα.  


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του τμήματος
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Στην Κλινική λειτουργεί τμήμα Θωρακοχειρουργικής με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και με επικεφαλής τον θωρακοχειρουργό, κ. Μιχάλη Κληματσίδα, πρωτοπόρο στον τομέα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Τι κάνει ένας θωρακοχειρουργός;

Οι θωρακοχειρουργοί ειδικεύονται στην αντιμετώπιση ασθενειών ή τραυματισμών στις δομές της θωρακικής κοιλότητας, όπως:
Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει ένας θωρακοχειρουργός;

Οι θωρακοχειρουργοί αντιμετωπίζουν μια ποικιλία παθήσεων, όπως:Θωρακοτομή

Η θωρακοτομή μπορεί να πραγματοποιηθεί ως εξής για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, ανάλογα με το είδος του καρκίνου, τη θέση του, καθώς και τον βαθμό εξάπλωσής του:Ελάχιστα επεμβατικές θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις

Οι ελάχιστα επεμβατικές θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν για τη θεραπεία του καρκίνου περιλαμβάνουν:Ρομποτική θωρακοχειρουργική

Μια νέα εποχή, αυτή της ρομποτικής θωρακοχειρουργικής, ξεκίνησε στην Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρομποτικά υποβοηθούμενη λοβεκτομή με το σύστημα Da Vinci X από την ομάδα του εξειδικευμένου στην ελάχιστα επεμβατική και ρομποτική θωρακοχειρουργική θωρακοχειρουργού, κ. Μιχάλη Κληματσίδα. Πρόκειται για την πρώτη επέμβαση σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια με το συγκεκριμένο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής, αλλά και η πρώτη επέμβαση ρομποτικής θωρακοχειρουργικής που έχει γίνει ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα από Έλληνα θωρακοχειρουργό.


Χειρουργική των πνευμόνων στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Η χειρουργική των πνευμόνων έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια με: Πλέον, γίνονται επεμβάσεις πραγματικά μέσα από μια κλειδαρότρυπα, χωρίς να διαστέλλονται οι πλευρές του θώρακα, όπως ήταν οι συνηθισμένες τεχνικές παλαιότερα. Για τον λόγο αυτό, μιλάμε πλέον για χειρουργική μέσα από μια κλειδαρότρυπα (keyhole surgery), γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να χειρουργήσουμε ασθενείς ακόμα και στην ηλικία των 86-87 ετών, εάν το επιτρέπει η φυσική τους κατάσταση. 


Ενδοσκοπική χειρουργική θώρακος

Η ενδοσκοπική χειρουργική του θώρακα ονομάζεται Θωρακοσκοπική χειρουργική ή VATS (Video Assisted Thoracic Surgery). Στην τεχνική αυτή, χρησιμοποιούμε μία κάμερα και ειδικά μακριά ενδοσκοπικά εργαλεία, τα οποία ανοίγουν και κλείνουν μέσα στον θώρακα, ώστε να μπορούν να χωρέσουν μέσα στη θωρακική κοιλότητα από μια μικρή τρυπούλα. Χρησιμοποιούμε ένα μόνιτορ - οθόνη για να κάνουμε το χειρουργείο με θεαματικά αποτελέσματα στην ανάρρωση του ασθενή. Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι, τελευταία, χρησιμοποιούνται επίσης και τηλεχειριζόμενοι βραχίονες από τον χειρουργό, οι οποίοι βρίσκονται πάνω στο ονομαζόμενο ρομπότ, με τον χειρουργό να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο και να τους χειρίζεται από μία κονσόλα, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ πιο «ξεκούραστα» για τον χειρουργό χειρουργεία και ακρίβεια κινήσεων. Πλεονεκτήματα ενδοσκοπικής χειρουργικής θώρακος

Η Θωρακοσκοπική τεχνική έχει εμφανέστατα πλεονεκτήματα, όπως: 
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως είναι το γεγονός ότι μπορούμε να χειρουργήσουμε πλέον με ασφάλεια ηλικιωμένους ασθενείς, πάνω ακόμα και από 85 ετών, ή άλλους νεότερους αλλά πολύ επιβαρυμένους με άλλα προβλήματα υγείας, στους οποίους παλαιότερα δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε την ευκαιρία να χειρουργηθούν.


Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.