Αναγεννητική Ιατρική (Ορθοπαιδικό Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Οι σύγχρονες εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης, καθώς και η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στη διάγνωση και στη θεραπεία των ασθενών, είναι δύο πολύ σημαντικοί πυλώνες. Ακολουθούνται διαχρονικά από την Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», η οποία έχει μία σταθερή και συνεχή πορεία. 

Το Ορθοπαιδικό Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής χρησιμοποιεί βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες από τον ίδιο τον ασθενή, γνωστά ως βιολογικές θεραπείες, αποφεύγοντας έτσι τις παρενέργειες των φαρμάκων. Εφαρμόζοντας τις σύγχρονες εξελίξεις της ιατρικής, στοχεύει στη θεραπεία των Ορθοπαιδικών παθήσεων και κακώσεων χωρίς χειρουργική αντιμετώπιση. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, τεχνογνωσία και πιστοποιημένες μεθόδους, αποτελεί το τμήμα που θα εξασφαλίσει τη δική σας εξατομικευμένη φροντίδα με παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Το Ορθοπαιδικό Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Το Ορθοπαιδικό Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής αποτελεί ένα νέο οργανωμένο εξωτερικό ιατρείο που λειτουργεί εντός της Κλινικής. Το Ιατρείο είναι επανδρωμένο με έμπειρο, άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό. Επιστημονικά υπεύθυνος του Ιατρείου είναι ο ορθοπαιδικός χειρουργός Dr. Τρύφων Τότλης, συνεργάτης ιατρός της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», μέλος της επιστημονικής ομάδας TheMIS Ορθοπαιδικό Κέντρο.


Τι είναι η Αναγεννητική Ιατρική;

Η Αναγεννητική Ιατρική είναι ένας ραγδαία εξελισσόμενος κλάδος της Ιατρικής με ανάπτυξη νέων θεραπειών, όχι μόνο για την Ορθοπαιδική, αλλά για όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Βασίζεται στα βλαστοκύτταρα και στους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων του πλάσματος. Με τις θεραπείες της Αναγεννητικής Ιατρικής, ένα σημείο του σώματος που έχει υποστεί βλάβη, είτε λόγω μιας εκφυλιστικής πάθησης είτε ενός τραυματισμού, θεραπεύεται μέσω διέγερσης της διαδικασίας της αυτοΐασης. Δηλαδή, χρησιμοποιούμε και ενισχύουμε τα μέσα που διαθέτει ο ίδιος ο οργανισμός για αυτοεπιδιόρθωση. 


Υπηρεσίες που προσφέρονται

Διεπιστημονική ομάδα

Οι υπηρεσίες παρέχονται από τον επιστημονικά υπεύθυνο, ορθοπαιδικό χειρουργό, σε συνεργασία με διεπιστημονική ομάδα ιατρών, βιολόγων, νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών, γυμναστών. Η ολοκληρωμένη πλαισίωση του ιατρείου με εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων αποτελεί χρέος μας προς τους ασθενείς που μας εμπιστεύονται. Σύγχρονος και πιστοποιημένος εξοπλισμός

Τα Ορθοπαιδικό Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα και άρτια μηχανήματα για την εφαρμογή των μεθόδων της αναγεννητικής ιατρικής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των βλαστοκυττάρων και των PRP είναι πιστοποιημένα και κατασκευάζονται στη Γερμανία και την Ελβετία.


Έγκυρη διάγνωση και θεραπεία

Για να επιτύχουμε τη κατάλληλη θεραπεία, είναι απαραίτητη η ακριβής διάγνωση. Το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος αφιερώνεται στην εξέταση του ασθενή με στόχο την έγκυρη διάγνωση. Αναλύονται τα δεδομένα του για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ξεχωριστά για κάθε ασθενή.Σύγχρονες Πρωτοποριακές θεραπείες

Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, γνωστό ως PRP, είναι μέθοδος της αναγεννητικής ιατρικής, κατά την οποία λαμβάνεται αίμα από το χέρι του ασθενή, όπως για μία τυπική εξέταση αίματος. Στη συνέχεια, το φιαλίδιο με το αίμα τοποθετείται σε μηχάνημα για φυγοκέντρηση, η οποία απομονώνει το πλάσμα με τα αιμοπετάλια που είναι πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος. Ο γιατρός αναρροφά το πλάσμα και το εγχύει άμεσα στο σημείο της πάθησης. Κατά την έγχυση, οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων απελευθερώνονται και ασκούν τη θεραπευτική τους δράση στη βλάβη. Συχνά, συνδυάζουμε την έγχυση PRP με τις ευεργετικές ιδιότητες του υαλουρονικού για την επίτευξη του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος.

Με τον όρο βλαστοκύτταρα εννοούμε κύτταρα του ίδιου του ασθενούς, που έχουν τη δυνατότητα είτε να μετατρέπονται σε κύτταρα του ιστού που πάσχει, είτε να τροποποιούν και να ενισχύουν τη δράση των κυττάρων του ιστού που πάσχει. Το τελικό αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι η ενίσχυση της επουλωτικής διαδικασίας. Λαμβάνεται υλικό συνήθως από τον λιπώδη ιστό της κοιλιάς του ασθενούς. Το υλικό αυτό φυγοκεντρείται και προκύπτει άμεσα ένα διάλυμα με αυξημένη συγκέντρωση βλαστοκυττάρων, το οποίο συνδυάζεται με PRP και εγχύεται όπως μία απλή ένεση στην περιοχή της βλάβης.


Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι οι θεραπείες αυτές, ως βιολογικές, δεν αποτελούν φάρμακο, με αποτέλεσμα να είναι ό,τι πιο ασφαλές μπορεί να εφαρμοστεί. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως δεν στοχεύουν στο να καλύψουν απλώς τα συμπτώματα, αλλά ενισχύουν τη δυνατότητα του οργανισμού για επούλωση. Έτσι, οι καινοτόμες αυτές θεραπείες αποτελούν μία εναλλακτική, χωρίς παρενέργειες, για επιτάχυνση της επούλωσης του ιστού που πάσχει και σε πολλές περιπτώσεις αποφυγή μιας επερχόμενης χειρουργικής επέμβασης.

Η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των βλαστοκυττάρων και του PRP είναι τεκμηριωμένη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Γενικότερα, οι μέθοδοι της Αναγεννητικής Ιατρικής διαδίδονται όλο και περισσότερο. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια, διάσημοι διεθνείς αθλητές επανήλθαν από σοβαρούς τραυματισμούς με χρήση PRP ή βλαστοκυττάρων.


Ιδανική Επιλογή

Ιδανικοί ασθενείς για τη χρήση βιολογικών θεραπειών είναι όσοι πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, κυρίως στο γόνατο, αλλά και άλλων αρθρώσεων, ασθενείς με εκφυλιστική ρήξη μηνίσκου ή χονδροπάθεια, καθώς και παθήσεις των τενόντων, όπως τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδα ή μερική ρήξη υπερακανθίου. Τέλος, να σημειώσουμε πως για την εφαρμογή της μεθόδου δεν υπάρχει κανένα ηλικιακό όριο.

Επιστημονικά υπεύθυνος του ιατρείου ειναι ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Τρύφων Τότλης, MD, PhD


Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.