Νευρολογικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το Νευρολογικό τμήμα της Κλινικής είναι στελεχωμένο από έμπειρους νευρολόγους, εξειδικευμένους σε μερικά από τα πιο συχνά νευρολογικά νοσήματα. Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, συμβάλλουν στην άψογη λειτουργία του τμήματος, καθώς και στην πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση διαφόρων νευρολογικών νοσημάτων. Παρά τον μεγάλο αριθμό των ασθενών που χρήζουν νευρολογικής παρακολούθησης στην Κλινική, οι άνθρωποι του τμήματος εξυπηρετούν με τη μέγιστη ποιότητα περίθαλψης όλους εκείνους που επισκέπτονται το τμήμα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Το Νευρολογικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» έχει τη δυνατότητα πλήρους νοσηλείας, διερεύνησης και θεραπείας ασθενών με οξέα ή χρόνια νευρολογικά νοσήματα.


Τι είναι η Νευρολογία;

Η Νευρολογία είναι η ειδικότητα που ασχολείται με τη μελέτη της παθολογίας του νευρικού συστήματος, δηλαδή: Με άλλα λόγια, ο νευρολόγος είναι ο παθολόγος του νευρικού συστήματος. Η νευρολογία, εδώ και πολλά χρόνια, είναι ξεχωριστή ειδικότητα από την Ψυχιατρική, η οποία ασχολείται με τις καθαρά ψυχικές παθήσεις και τις διαταραχές που έχουν αίτια ψυχογενή και όχι με τα οργανικά νοσήματα του νευρικού συστήματος.


Σε ποιους ασθενείς απευθύνεται το Νευρολογικό τμήμα

Συχνά νοσήματα που εμπίπτουν στη σφαίρα της νευρολογίας είναι:


Συμπτώματα που συχνά χρειάζεται να εκτιμηθούν από νευρολόγο είναι:Ανθρώπινο δυναμικό του Νευρολογικού τμήματος 

Το Νευρολογικό τμήμα της Κλινικής είναι στελεχωμένο με ειδικούς νευρολόγους, οι οποίοι πέρα από την ενασχόλησή τους με τη γενική Νευρολογία έχουν επιπλέον εξειδικεύσεις σε συγκεκριμένες υποειδικότητες της Νευρολογίας. Αυτοί, σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν 24ωρη συμβουλευτική κάλυψη και φροντίδα στην Κλινική. Επιπλέον, οι νευρολόγοι της Κλινικής είναι υπεύθυνοι για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν ανάγκη εισαγωγής και παραμονής στην Κλινική, καθώς και για την εργαστηριακή διερεύνησή τους, συχνά με τη συνεργασία και των άλλων τμημάτων της Κλινικής. 


Εξετάσεις που διενεργούνται στο τμήμα

Εξετάσεις που μπορούν να διεκπεραιωθούν στην Κλινική είναι: 


Σε συνεργασία με άλλα εργαστήρια στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, υπάρχει και η δυνατότητα για γενετικό έλεγχο στην περίπτωση των διάφορων κληρονομικών νοσημάτων του νευρικού συστήματος. Τέλος, σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες, είναι δυνατή η εκτέλεση δυναμικής μελέτης κατάποσης για ασθενείς με αντίστοιχα προβλήματα.


Νοσηλεία στο Νευρολογικό τμήμα

Οι δυνατότητες νοσηλείας ασθενών με νευρολογικά νοσήματα στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αφορούν τόσο τα οξέα, όσο και τα χρόνια περιστατικά, καθώς υπάρχει η δυνατότητα μετά την οξεία φάση της νόσου τους να συνδεθούν με το τμήμα Φυσικής Αποκατάστασης που λειτουργεί στην Κλινική.


Φιλοσοφία του τμήματος

Ο στόχος των ανθρώπων του τμήματος είναι να συνοδεύσουν τον ασθενή σε ολη την πορεία της νόσου, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία υψηλών προδιαγραφών. Γνωρίζοντας ότι πολλοί ασθενείς πορεύονται χρόνια με τα υποκείμενα νευρολογικά τους νοσήματα, η φιλοσοφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς και τις ανάγκες τους.Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.