Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας
Γιατί να μας επιλέξετε;

Οι δυνατότητες και η εμπειρία της ογκολογικής μας ομάδας αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την εφαρμογή των πλέον ενδεδειγμένων τεχνικών κατά την πρόληψη και αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας γενιάς στην Κλινική συντελούν στην επιτυχή θεραπευτική προσέγγιση.  Επιπλέον, τις πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις τις έχουν παρακολουθήσει αρκετοί επισκέπτες ιατροί από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Στη διάρκεια αυτών των 9 ετών έχουν πραγματοποιηθεί στη Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας χιλιάδες επεμβάσεις. Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά και σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια.


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Μονάδας
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Η Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής  λειτουργεί από το 2011 στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Η Μοναδα έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενών με καλοήθη και κακοήθη νεοπλάσματα του γυναικείου γεννητικού συστήματος, καθώς και ασθενείς με επανεμφάνιση-υποτροπή παλαιότερα θεραπευθέντος γυναικολογικού καρκίνου. 


Τι είναι η γυναικολογική ογκολογία;

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα για τη σύγχρονη γυναίκα είναι η πιθανότητα εμφάνισης κακοήθους νόσου (καρκίνου) στα γεννητικά όργανα, όπως: 
Η Γυναικολογική Ογκολογία έχει καθιερωθεί ως η ιατρική εξειδίκευση της Μαιευτικής- Γυναικολογίας, η οποία έχει ως αντικείμενο την παθολογία του γεννητικού συστήματος της γυναίκας και την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου. Στόχος της γυναικολογικής ογκολογίας είναι επίσης η βελτίωση της ποιότητας παροχής φροντίδας στις ασθενείς με καρκίνο.


Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Ποσοστά συχνότητας και θνητότητας


Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας συνεχίζει να οδηγεί στον θάνατο ετησίως περί τις 30.000 γυναίκες στην Ευρώπη και 250.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας προσβάλλει κάθε χρόνο 500-600 γυναίκες, κυρίως νέες, που δεν έχουν τεκνοποιήσει, και από αυτές χάνουν τη ζωή τους 200 με 250 κάθε χρόνο.


Μονάδα και ανθρώπινο δυναμικό

Η αντιμετώπιση των ασθενών γίνεται πάντοτε μέσα στα πλαίσια συνεργασίας (υπό την έννοια ογκολογικού συμβουλίου) με συναδέλφους άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, όπως: Με τη διεπιστημονική συνεργασία των παραπάνω, οι διάφοροι καρκίνοι τυχαίνουν έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετωπίζονται με την ανάλογη θεραπεία. 


Φιλοσοφία της Μονάδας Γυναικολογικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής 

Στη Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής προέχει πάντα η ασφάλεια και το καλύτερο δυνατό ογκολογικό αποτέλεσμα για κάθε ασθενή. Αυτά εξασφαλίζονται με τη λαπαροσκοπική προσέγγιση, σε συνδυασμό με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και ταχύτερη κινητοποίηση και επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα για κάθε γυναίκα.


Κυριότερες ογκολογικές γυναικολογικές επεμβάσεις

Οι κυριότερες διενεργούμενες ογκολογικές γυναικολογικές επεμβάσεις είναι οι ακόλουθες:Καινοτομίες και πρωτοπορία στη Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας

Καινοτομία που προσφέρεται στη Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας αφορά στη δυνατότητα, όπου ενδείκνυται, λαπαροσκοπικής προσέγγισης σε περιπτώσεις χειρουργικής αντιμετώπισης καλοήθων, αλλά κυρίως κακοήθων νόσων του τραχήλου της μήτρας, του ενδομητρίου της μήτρας και σε περιορισμένες περιπτώσεις των σαλπίγγων και των ωοθηκών. Η λαπαροσκοπική αυτή προσέγγιση εφαρμόζεται είτε για την αντιμετώπιση της νόσου είτε για τη σταδιοποίησή της, την επιβεβαίωση δηλαδή του σταδίου και της έκτασής της. Επίσης, στην προσπάθειά της να εφαρμόσει την πιο σύγχρονη τεχνολογία, πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Γυναικολογικής Ογκολογίας, τον Μάρτιο του 2020 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η αφαίρεση λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση του συστήματος IMAGE1 S™ RUBINA K.Storz.


Φάσμα περιστατικών που αντιμετωπίζουμε 

Στη Μονάδα αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις γυναικολογικών καρκίνων. Μάλιστα, ο καρκίνος ενδομητρίου και τραχήλου αντιμετωπίζεται λαπαροσκοπικά. 

Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου

Στη Μονάδα προσφέρονται και διενεργούνται οι εξής εξετάσεις, ανά όργανο, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου:Ειδικότερα, όσον αφορά σε παθήσεις σχετιζόμενες με μόλυνση των έξω γεννητικών οργάνων από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papillomavirus – HPV), προσφέρονται τα εξής:Εκτός των ανωτέρω, στη Μονάδα προσφέρονται συμβουλευτικές οδηγίες για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου, ιδιαίτερα για ομάδες ασθενών με κληρονομική επιβάρυνση.

 

Η έγκαιρη εξέταση συμβάλλει καθοριστικά στο να γίνει ανίχνευση της νόσου σε προκαρκινικό ή έστω αρχόμενο στάδιο του καρκίνου, έτσι ώστε η θεραπεία να είναι πολύ πιο εύκολη και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στην πρόγνωση.


Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.