Διάμεσων Πνευμονοπαθειών (Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Στην Κλινική «Άγιος Λουκάς» λειτουργεί ένα από τα πιο εξελιγμένα Ιατρεία Διάμεσων Πνευμονοπαθειών στην Ελλάδα. Απαρτίζεται από έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, με υπεύθυνο τον πνευμονολόγο Γεώργιο Μαργαριτόπουλο. Αυτό που ξεχωρίζει την ομάδα του ιατρείου είναι η υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών και η αίσθηση ευθύνης για τον ασθενή. Η μεγάλη κλινική και ακαδημαϊκή εμπειρία εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ασθενούς. Οι υπηρεσίες παρέχονται στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, με τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα. Η προσέγγιση στον ασθενή είναι ολιστική και εξατομικευμένη, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Η έγκαιρη και αποφασιστική αντιμετώπιση των ασθενών με Διάμεσες Πνευμονοπάθειες είναι κομβικής σημασίας. Όσο πιο νωρίς αντιμετωπίζονται, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό, η Κλινική «Άγιος Λουκάς» αποφάσισε την έναρξη του εξειδικευμένου αυτού Ιατρείου, για πιο γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των Διάμεσων Πνευμονοπαθειών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 380 000 | +30 2310 390 766

Παθήσεις που αντιμετωπίζονται

Υπάρχουν περισσότερες από 300 διαφορετικές ασθένειες, οι οποίες ταξινομούνται ως διάμεσες πνευμονοπάθειες. Οι συνηθέστερες είναι:

Τι περιλαμβάνει η επίσκεψη;

Στην Κλινική εκτελούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση και την παρακολούθηση ασθενών με Διάμεσες Πνευμονοπάθειες. Η διάγνωση της νόσου πραγματοποιείται με: 

Οι εξετάσεις θα δώσουν στην ιατρική μας ομάδα μία κατά το δυνατόν πλήρη εικόνα της ασθένειας και θα οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση.

Θεραπείες

Η θεραπεία των διάμεσων πνευμονοπαθειών εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία. Βασίζεται στα αντιφλεγμονώδη και ανοσοτροποποιητικά (π.χ. στεροειδή) και στα φάρμακα κατά των ουλών (αντιινωτικά φάρμακα). Με την πορεία της νόσου, ενδέχεται να απαιτηθούν προγράμματα αποκατάστασης οξυγόνου και πνευμονικής λειτουργίας. Παρά τη θεραπεία, κάποιες μορφές διάμεσης πνευμονοπάθειας επιδεινώνονται προοδευτικά και απαιτείται μεταμόσχευση πνεύμονα.

 

Ο ιατρός Γεώργιος Μαργαριτόπουλος εργάζεται ως ακαδημαϊκός (Reader) στις Διάμεσες Πνευμονοπάθειες στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογικη Κλινική «Γ. Παπανικολάου», καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι Επίτιμος Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College, London, UK. Επίσης, έχει δουλέψει ως επιμελητής (Conslultant) στο μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς Διαμέσων Νοσημάτων στην Ευρώπη (Royal Brompton Hospital, London, UK), καθώς και στη μονάδα Διάμεσων Πνευμονοπαθειών στο Manchester University Hospital. Για 3 χρόνια εργαζόταν ως Διευθυντής της Μονάδας Διάμεσων Πνευμονοπαθειών στο London North West University Hospital.

Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.