Νεφρολογικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το τμήμα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Κλινικής, με χρόνια εμπειρίας και επαγγελματικής κατάρτισης και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ως προς τη διάγνωση πολύπλοκων και δύσκολων περιστατικών. Το τμήμα προσφέρει επίσης τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), η οποία σύμφωνα με τον κ. Γιονανλή: «...επιτρέπει την ορθότερη διαχείριση περίπλοκων και επιπλεγμένων περιστατικών, προσθέτοντας στην επιχειρησιακή δυνατότητα της Κλινικής και στην ασφάλεια των ασθενών και δίνοντας στους θεράποντες ιατρούς την ευχέρεια να εξαντλήσουν κάθε μέσο στην περίθαλψη των ασθενών.»

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Τμήμα και ανθρώπινο δυναμικό

Το τμήμα έχει στελεχωθεί με καταξιωμένους νεφρολόγους με εμπειρία σε όλο το φάσμα της κλινικής νεφρολογίας. Αναπόσπαστο ρόλο παίζει και το νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει όλη την απαιτούμενη φροντίδα στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο τμήμα.

Ποια περιστατικά νοσηλεύονται στο τμήμα μας

Στο Νεφρολογικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» νοσηλεύονται και αντιμετωπίζονται όλα τα νοσήματα που προσβάλλουν τους νεφρούς είτε άμεσα είτε έμμεσα (συστηματικά νοσήματα), όπως:

• Οξεία νεφρική ανεπάρκεια
• Επιπλοκές χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας
• Διαβητική νεφροπάθεια
• Απορρύθμιση υπέρτασης
• Κληρονομικά ή συγγενή νοσήματα, όπως η πολυκυστική νόσος των νεφρών
• Λοιμώξεις του ουροποιητικού
• Σπειραματονεφρίτιδες

Στο τμήμα μας νοσηλεύονται και συστηματικά νοσήματα με νεφρική συμμετοχή, όπως:

• Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
• Αγγειίτιδες
• Αιματολογικά νοσήματα

Σύγχρονος διαγνωστικός εξοπλισμός

Στο Νεφρολογικό τμήμα της Κλινικής γίνεται πλήρης διερεύνηση των νεφρολογικών νοσημάτων με όλα τα σύγχρονα, μη επεμβατικά διαγνωστικά μέσα, με την αρωγή των υπερσύγχρονων εργαστηρίων της Κλινικής. Επίσης, διενεργούνται κατευθυνόμενες διαγνωστικές βιοψίες νεφρού, όπου κρίνεται αναγκαίο. Τέλος, διερευνώνται και αντιμετωπίζονται όλες οι μορφές αρτηριακής υπέρτασης, ειδικά όσες σχετίζονται με τη λειτουργία των νεφρών.

Καινούργια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ)

Με τη συνδρομή της νέας, σύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί στα πλαίσια της Κλινικής, μπορούν να αντιμετωπιστούν:

• Όλες οι περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας
• Περιστατικά σε επίπεδο μονάδων εντατικής θεραπείας με την εφαρμογή μεθόδων συνεχούς αιμοκάθαρσης
• Δύσκολα και πολυσύνθετα νοσήματα με την εφαρμογή ειδικών θεραπευτικών μεθόδων, όπως πλασμαφαίρεση

Επίσης, σε συνεργασία με τους αγγειοχειρουργούς και επεμβατικούς ακτινολόγους της Κλινικής, διενεργούνται οι πλέον εξειδικευμένες πράξεις, όπως:

• Τοποθέτηση προσωρινών (υποκλειδίων ή σφαγιτιδικών) καθετήρων αιμοκάθαρσης
• Διόρθωση θρομβωμένων αγγειακών προσπελάσεων αιμοκαθαιρομένων ασθενών

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλα τα στάδια προετοιμασίας σε ασθενείς που αναμένεται να υποβληθούν σε νεφρική μεταμόσχευση, ενώ η παρακολούθηση συνεχίζεται και μετά από αυτήν.

Λίγα λόγια για τη ΜΤΝ από τον Λάζαρο Γιονανλή, Νεφρολόγο, Υπεύθυνο Μονάδας Τεχνητού Νεφρού


«Από την πρώτη ματιά μπορεί να διακρίνει κανείς την προσπάθεια που καταβλήθηκε για να δημιουργηθεί ένα όμορφο, φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον, με τις ιδανικές συνθήκες διαμονής για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Θεωρώ ότι είναι ένας χώρος ικανός να απαλύνει το στρες των ασθενών και να διευκολύνει την παραμονή τους στη Μονάδα, κάνοντάς την όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Ο εξοπλισμός της Μονάδας απαρτίζεται από τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού τελευταίου τύπου, τα οποία έχουν πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης. Υπάρχει διπλό σύστημα επεξεργασίας νερού που εξασφαλίζει την παραγωγή «υπέρ-καθαρού» νερού, στοιχείο απαραίτητο για τη σωστή και ασφαλή εφαρμογή των θεραπειών αιμοκάθαρσης, ενώ είναι προφανές ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να εξασφαλίζονται απόλυτα όλες οι συνθήκες υγιεινής, διασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια στη νοσηλεία των ασθενών.»

Εξωτερικό ιατρείο και αρμοδιότητες

Το τακτικό εξωτερικό ιατρείο αναλαμβάνει να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες συμβουλευτικής νεφρολογίας, δίνοντας τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της εξέλιξης των ασθενών.

Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.