Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Η νοσηλεία ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» εξελίσσεται σε μια διαδικασία όσο γίνεται λιγότερο επώδυνη για τους βαρέως πάσχοντες, χάρη στη δεδομένη γνώση, την εμπειρία, τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις πρακτικές που ακολουθούνται, όμως, πάνω απ’ όλα, χάρη στην ανθρώπινη προσέγγιση και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της φιλοσοφίας στη λειτουργία της.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Μ.Ε.Θ
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αποτελεί βασικό πυλώνα της λειτουργίας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» εδώ και τριάντα περίπου χρόνια. Η ιστορία της ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας αυτής ξεκινάει και η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΚΡΧ ΜΕΘ). Στη σύγχρονη μορφή της, η ΜΕΘ υφίσταται από το 2008, όταν συστάθηκαν δύο πανομοιότυπες, η Γενική ΜΕΘ και η ΚΡΧ ΜΕΘ, καθώς και η Στεφανιαία Μονάδα.

Δύναμη κλινών 

Οι Μονάδες είναι δύναμης 12 κλινών η κάθε μία (11 συν 1 απομόνωση), ενώ η Στεφανιαία Μονάδα αριθμεί 7 κλίνες. Είναι σχεδιασμένες και πλήρως εξοπλισμένες βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών και απασχολείται σε αυτές εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 


Άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός (monitors, αναπνευστήρες, κρεβάτια, κατάλληλα στρώματα διαβαθμιζόμενης πίεσης αέρα, αντλίες, υπέρηχος και διοισοφάγειο ECHO) είναι σύγχρονος και με συνεχή επικαιροποίηση και ενημέρωση, ενώ το προσωπικό διακρίνεται για το ήθος και την ενσυναίσθησή του.


Γνώση, κατάρτιση και εμπειρία

Η πολύχρονη γνώση και εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό μέσω της τριβής τους με πρωτοπόρες και απαιτητικές επεμβατικές  πρακτικές, τόσο στα επεμβατικά καρδιολογικά και καρδιοχειρουργικά περιστατικά, όσο και στα λοιπά χειρουργεία, καθιστά την προσφορά τους ανεκτίμητη και με υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας. Η επιτυχία έγκειται τόσο στην επιβίωση, όσο και στη συνολική έκβαση των ασθενών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και σε περιστατικά με υψηλά score βαρύτητας νόσου.

Γνώση, κατάρτιση και εμπειρία


Ποια περιστατικά αντιμετωπίζονται στις ΜΕΘ της Κλινικής;

Η παλέτα των περιστατικών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι πλούσια, ενώ η εμπειρία και η αφοσίωση του προσωπικού είναι πέραν κάθε προσδοκίας και αμφισβήτησης:Επεμβατικός και μη-επεμβατικός μηχανικός αερισμός

Θα πρέπει να τονιστεί η συσσωρευμένη εμπειρία του προσωπικού στην εφαρμογή του επεμβατικού και μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού και την ευρεία χρήση και εφαρμογή του, τόσο εντός όσο και εκτός της ΜΕΘ, ώστε να εξασφαλίζεται και η δυνατότητα σύντομης μετακίνησης ασθενών που χρήζουν παρατεταμένης αναπνευστικής υποστήριξης σε ειδικούς θαλάμους εκτός ΜΕΘ. 


Αυτό επιτυγχάνεται σε ασθενείς σταθεροποιημένους κατά τα λοιπά μέσω Bipap και εφαρμογής ειδικής μάσκας ή μέσω τραχειοστομίας και μικρού φορητού αναπνευστήρα, σε συνεργασία με τους πνευμονολόγους της Κλινικής που αναλαμβάνουν την περαιτέρω προσπάθεια αποδέσμευσης από τον μηχανικό αερισμό. Έτσι, μειώνεται το κόστος της νοσηλείας στη ΜΕΘ, τόσο από πλευράς οικονομίας, όσο και από πλευράς κοινωνικής-ψυχολογικής για τους ασθενείς.


Πρωτοποριακές τεχνικές

Στις ΜΕΘ, πέρα από τις απαραίτητες τεχνικές για τη συνεχή φροντίδα και παράταση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών, λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα πρωτοποριακές τεχνικές, μερικές εκ των οποίων είναι οι ακόλουθες: Διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα

Η Μονάδα ακολουθεί μορφοποιημένα νοσηλευτικά και ιατρικά πρωτόκολλα λειτουργίας, που υποβάλλονται και ελέγχονται τακτικά, σύμφωνα με κανόνες ISO. Το προσωπικό βρίσκεται σε διαδραστική σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα, με στόχο τη διατήρηση της συνέχειας στην εφαρμογή πρακτικών και πρωτοκόλλων, ώστε να εξασφαλίζεται και η συνέχεια στη φροντίδα και την παρακολούθηση των ασθενών και εκτός χώρου εντατικής. Τέλος, υπάρχει διαρκής φροντίδα επικαιροποίησης των πρακτικών, με σύγχρονη και καθημερινή εκπαίδευση του προσωπικού.


Φιλοσοφία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Η φιλοσοφία της λειτουργίας της ΜΕΘ είναι ανθρωποκεντρική, με τελικό σκοπό τη λελογισμένη υποστήριξη και ανακούφιση όλων των ασθενών. Σταθερή μέριμνα δίνεται στην ανθρώπινη προσέγγιση και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας αυτών. Επενδύουμε στη συνεχή φροντίδα των ασθενών, με απώτερο στόχο την πλήρη αποφυγή επιπλοκών της νοσηλείας τους, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα ασηψίας-αντισηψίας και καθαριότητας χώρων, προσωπικού και ασθενών.

Πάντα με το χαμόγελο στεκόμαστε δίπλα στους ασθενείς μας

Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.