Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Γιατί να μας επιλέξετε;

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει στελεχωθεί από εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, διακεκριμένο για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την ανθρώπινη προσέγγιση του ασθενούς. Ταυτόχρονα, η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή αναδεικνύει ένα σύγχρονο, οργανωμένο, αυτόνομο Κέντρο Χρόνιας Αιμοκάθαρσης.

Οι ασθενείς βρίσκονται συνέχεια υπό τη στενή παρακολούθηση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, το οποίο έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια για το υψηλό μορφωτικό του επίπεδο και την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του στο χώρο. Οι γιατροί μας είναι παρόντες σε κάθε αιμοκάθαρση, ενώ παραμένουν στη διάθεση των ασθενών όλο το εικοσιτετράωρο, τόσο για την παροχή οποιασδήποτε συμβουλής, όσο και για την αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού.

Τέλος, η νοσηλεία των αρρώστων γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον γαλήνιο, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην καλή ψυχική διάθεση του ασθενούς.


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Μ.Τ.Ν.
+30 2310 390 744

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2009, με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου θεραπείας υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, σε ένα χώρο σύγχρονο και φωτεινό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, καλύπτοντας οποιοδήποτε επιπρόσθετο ιατρικό πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί.

Κέντρο Χρόνιας Αιμοκάθαρσης

Ταυτόχρονα, η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή αναδεικνύει ένα μοντέρνο, οργανωμένο και αυτόνομο Κέντρο Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, με μοναδικό στόχο την ολιστική φροντίδα των ασθενών με νεφρολογικά προβλήματα.

Ανθρώπινο δυναμικό της Μονάδας

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει στελεχωθεί από εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, διακεκριμένο για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την ανθρώπινη προσέγγιση του ασθενούς. Το τεχνικό και λοιπό προσωπικό, με συνεχή επίβλεψη, διασφαλίζει την άριστη και απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας.

Μονάδα και σύγχρονος εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός της Μονάδας απαρτίζεται από τα πλέον τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, που επιτρέπουν την πραγματοποίηση διαφόρων τύπων καθάρσεως. Η Μονάδα αποτελείται από 15 σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τα οποία έχουν πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης (κλασική, αιμοδιήθηση και αιμοδιαδιήθηση on-line, μονή βελόνα κ.λπ.), σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες των ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουμε τα εξής:

• Μηχανήματα αιμοκάθαρσης τελευταίου τύπου του ιαπωνικού οίκου Nikkiso
• Φίλτρα αιμοκάθαρσης low & high flux, μεμβρανών αρίστης ποιότητας που καλύπτουν όλο το φάσμα της ποιοτικής αιμοκάθαρσης
• Διαλύματα αιμοκάθαρσης με διττανθρακικά
• Διπλό σύστημα επεξεργασίας νερού με πλήρη λειτουργική αυτονομία

Τα υπερσύγχρονα μηχανήματα της Μονάδας, σε συνδυασμό με τα αυστηρά προγράμματα ελέγχου λοιμώξεων και τα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα αιμοκάθαρσης που εφαρμόζονται, εγγυώνται τη μέγιστη ασφάλεια των ασθενών. Παράλληλα, διαθέτουν τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των κρίσιμων παραγόντων της αιμοκάθαρσης (online monitoring), αλλά και την εξατομίκευσή της

Άνετη και ευχάριστη διαμονή

Η Μονάδα έχει σχεδιαστεί με τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η άνεση και η ευχάριστη διαμονή των ασθενών. Κάθε ασθενής έχει στη διάθεσή του ατομική συσκευή τηλεόρασης, ραδιόφωνο και τηλεφωνική γραμμή, ενώ παρέχεται δωρεάν wifi, ελαφρύ γεύμα και parking στους ασθενείς. Όλοι οι χώροι της Μονάδας είναι κλιματιζόμενοι, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καθαριότητα και την υγιεινή.

Κανόνες υγιεινής της Μονάδας

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται, ώστε να εξασφαλίζονται απόλυτα οι συνθήκες υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ασφάλεια στη νοσηλεία των ασθενών:

• Ειδικά διαχωρισμένος θάλαμος για οροθετικούς και λοιπούς ασθενείς που χρήζουν απομόνωσης
• Συνεχής καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων της μονάδας
• Αποστείρωση των μηχανημάτων μετά από κάθε βάρδια
• Καθημερινός έλεγχος του συστήματος επεξεργασίας νερού με online παρακολούθησή του και τακτικές απολυμάνσεις δικτύου

Ιατρική υποστήριξη

Οι ασθενείς βρίσκονται συνέχεια υπό τη στενή παρακολούθηση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, το οποίο έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια για το υψηλό μορφωτικό του επίπεδο και την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του στον χώρο. Οι γιατροί μας είναι παρόντες σε κάθε αιμοκάθαρση, ενώ παραμένουν στη διάθεση των ασθενών όλο το εικοσιτετράωρο, τόσο για την παροχή οποιασδήποτε συμβουλής, όσο και για την αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού.

Συνεργασία της Μονάδας με όλα τα τμήματα της Κλινικής

Αυτονόητα, μέσα στο πλαίσιο ενός πλήρους και πολυδύναμου νοσηλευτικού ιδρύματος όπως η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», υπάρχει διαρκής και άμεση συνεργασία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, για την εξυπηρέτηση των προβλημάτων των ασθενών και κάλυψη όλων των επειγόντων καταστάσεων.

Σύστημα επείγουσας κλήσης

Επιπλέον, στην Κλινική εφαρμόζεται το σύστημα επείγουσας κλήσης, όπου εξειδικευμένη ιατρονοσηλευτική ομάδα, αποτελούμενη από καρδιολόγο, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή ΜΕΘ, ενημερώνεται και επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση καρδιοαναπνευστικού προβλήματος.

Σύστημα διαχείρισης ποιότητας ΕΝ 15224:2016

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι πιστοποιημένη από τον διεθνούς κύρους Οργανισμό Πιστοποίησης TUV AUSTRIA και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας ΕΝ 15224:2016, που εγγυάται τη διατήρηση σε σταθερά υψηλό επίπεδο όλων των εσωτερικών λειτουργιών μας και των υπηρεσιών που παρέχονται.

Η Μονάδα έχει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

Λίγα λόγια από τον Λάζαρο Γιονανλή, Νεφρολόγο, Υπεύθυνο Μονάδας Τεχνητού Νεφρού


«Η διεύθυνση της Κλινικής με τίμησε αναθέτοντάς μου την ευθύνη της νεοσύστατης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Η προσδοκία είναι να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης, αναδεικνύοντας όλη τη δυναμική της Μονάδας, στα πλαίσια μιας Κλινικής των δυνατοτήτων του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ». Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι σχεδιασμένη με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αντανακλά τις αντιλήψεις που επικρατούν σε όλα τα μεγάλα κέντρα. Σκοπός μου είναι να πάρει τη θέση που της αναλογεί ως μονάδα αναφοράς, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, με τρόπο που, σε συνάρτηση με τις τρέχουσες εξελίξεις, θα την τοποθετεί σε τροχιά πρωτοπόρου.»

Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.