Λιθοθρυψίας
Γιατί να μας επιλέξετε;

Η Μονάδα παρέχει την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη μέθοδο εξωσωματικής λιθοτριψίας με κρουστικά κύματα χάρη στην υπερσύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή της, σε συνδυασμό με το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, τεχνικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακολουθώντας παγκόσμια επιστημονικά πρωτόκολλα και κάτω από την επίβλεψη και ηγεσία του υπεύθυνου της Μονάδας, Ουρολόγου κ. Γεώργιου Χύτα, οι θεραπείες και τα αποτελέσματα που προσφέρουμε αποτελούν εγγύηση επιτυχίας και αξιοπιστίας. 


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Λιθίαση του ουροποιητικού

Η λιθίαση του ουροποιητικού αποτελεί την τρίτη συχνότερη πάθηση μετά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού και τις παθολογικές καταστάσεις του προστάτη αδένα. Ο μέσος δια βίου κίνδυνος δημιουργίας λιθίασης ανέρχεται στο 4-7%. Η εμφάνιση της νόσου είναι συχνότερη στους άνδρες (αναλογία 3:1 περίπου), με αύξηση της επίπτωσης κατά την τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής.


Εξωσωματική Λιθοτριψία με Κρουστικά Κύματα- Extracorporeal Shockwave Lithotripsy (ESWL)

H εξωσωματική λιθοτριψία με κρουστικά κύματα (ESWL) αποτέλεσε επανάσταση στη θεραπεία της λιθίασης του ουροποιητικού από τα μέσα της δεκαετίας του 80. Η  ESWL έχει γίνει παγκοσμίως αποδεκτή εξαιτίας:
Σύγχρονη Μονάδα Λιθοτριψίας

Τρίτης γενιάς λιθοτρίπτης STORZ MODULITH SLX-F2

Από τον Μάρτιο του 2008, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στη Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» μια από τις πιο σύγχρονες Μονάδες Λιθοτριψίας με τον τρίτης γενιάς λιθοτρίπτη STORZ MODULITH SLX-F2. Ο λιθοτρίπτης αυτός χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα για κατακερματισμό του λίθου και είναι ο μοναδικός λιθοτρίπτης διπλής εστίασης. 

Πώς διεξάγεται η μέθοδος εξωσωματικής λιθοτριψίας με κρουστικά κύματα (ESWL)

Διαδικασία


Ο συνολικός χρόνος θεραπείας είναι περίπου σαρανταπέντε λεπτά. Κατά τη διάρκεια της λιθοτριψίας, χρησιμοποιούνται φάρμακα βραχείας δράσης για αναλγησία και η όλη διεργασία χαρακτηρίζεται ως ανώδυνη. Ο ειδικός ουρολόγος εντοπίζει την ακριβή θέση του λίθου ακτινοσκοπικά (C-arm) ή/και με υπερήχους. Ακολουθεί μια σειρά κρουστικών κυμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουστικών κυμάτων είναι δύο έως τρεις χιλιάδες κρούσεις κατά περίπτωση. Μόλις τα θραύσματα είναι αρκετά μικρά για να περάσουν από το ουροποιητικό σύστημα, η διαδικασία θα τελειώσει. Ο ασθενής εξέρχεται μετά από λίγες ώρες. 

Άλλες μέθοδοι θεραπείας της λιθίασης του ουροποιητικού

Άλλες μέθοδοι που χρησιμοποιούμε στο Ουρολογικό τμήμα για τη θεραπεία της λιθίασης του ουροποιητικού περιλαμβάνουν:


Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.