Λειτουργικής Νευροχειρουργικής (Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αντιμετωπίζουμε χρόνιες νευρολογικές διαταραχές με σύγχρονες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της νευροτροποποίησης και της εν
των βάθει εγκεφαλικής διέγερσης. Η τελευταία αντιπροσωπεύει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εξειδικεύσεις στον τομέα της νευροχειρουργικής και παρέχει
μεγάλη ελπίδα σε ασθενείς με προηγουμένως ανίατες νευρολογικές καταστάσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Τι είναι η Λειτουργική Νευροχειρουργική;

Η Λειτουργική Νευροχειρουργική είναι η εξειδίκευση της Νευροχειρουργικής που σκοπό έχει να ρυθμίσει τη λειτουργική δραστηριότητα των νευρωνικών κυκλωμάτων του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού. 


«H Λειτουργική Νευροχειρουργική αποτελεί την πλέον σύγχρονη εξέλιξη διεθνώς στη θεραπεία παθήσεων του Νευρικού Συστήματος».


Λειτουργική Νευροχειρουργική και νευροτροποποίηση

Στόχος της Λειτουργικής Νευροχειρουργικής είναι η αλλαγή στη μετάδοση ενός σήματος στο νευρικό σύστημα, με χρήση ηλεκτρικού ερεθισμού ή χημικών παραγόντων, μια διαδικασία που ονομάζεται νευροτροποποίηση. Η ελεγχόμενη διέγερση που προκαλείται, αναστέλλει ή επαναπρογραμματίζει τη δραστηριότητα των νευρώνων ή των νευρωνικών δικτύων, προκειμένου να υποχωρήσουν ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως ο πόνος, ο τρόμος, η σπαστικότητα κ.α. 


Οι επεμβάσεις που γίνονται με νευροτροποποίηση είναι οι ακόλουθες:Σε ποιους απευθύνεται;

Η Λειτουργική Νευροχειρουργική απευθύνεται σε ασθενείς με μία ή περισσότερες από τις παρακάτω παθήσεις:


Ποιος είναι ο στόχος λειτουργίας του Ιατρείου;

Στόχος της λειτουργίας του Ιατρείου της Κλινικής μας είναι η πλήρης διαχείριση ενός ασθενή που ανήκει στις παραπάνω ομάδες. Αρχικά διενεργείται η πλήρης αξιολόγηση του ασθενή με λεπτομερή έλεγχο ιστορικού και εξετάσεων για να διευκρινιστεί αν είναι υποψήφιος για κάποια από τις θεραπείες που προσφέρουμε.


«Βασικός στόχος της Λειτουργικής Νευροχειρουργικής είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικότητας του ασθενή.»


Κατόπιν, επιλέγουμε την πιο κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση, με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και εκλεπτυσμένες παρεμβάσεις στο νευρικό σύστημα. 


Επανεκτίμηση και αξιολόγηση

Αποτελεί πάγια τακτική μας η επανεκτίμηση και αξιολόγηση σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, για την καλύτερη ρύθμιση και προσαρμογή της θεραπείας, καθώς και των παραμέτρων εμφυτευμένων συστημάτων (νευροδιεγερτών και αναπλήρωση αντλιών στις χρόνιες θεραπείες). Επίσης, φροντίζουμε να συνδράμουμε σε άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στους χρόνιους πάσχοντες όσον αφορά τη διαχείριση των παρενεργειών των θεραπειών που μπορεί να εμφανιστούν σε αυτούς.Θεραπευτικές παρεμβάσεις

Η εφαρμογή των θεραπειών γίνεται με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, όπως:Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού.
Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.