Σχιστιών (Κέντρο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», η επιδίωξη για τις καλύτερες προϋποθέσεις σε όλους τους τομείς είναι πάντα σταθερή. Η αντιμετώπιση των σχιστιών απαιτεί υψηλό επίπεδο σε κάθε βήμα της θεραπείας, τόσο από το ιατρικό, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ειδικούς συνεργάτες, όσο και από τον τεχνολογικό και κτιριακό εξοπλισμό. Έτσι, η αντιμετώπιση των σχιστιών είναι εξαιρετική, άμεση και εύκολη. Αυτό βέβαια γίνεται άμεσα αντιληπτό, όχι μόνο από τον εξειδικευμένο τρόπο αντιμετώπισης-διαχείρισης των σχιστιών, αλλά και ως φιλοσοφία που διέπει γενικότερα τον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κέντρου
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό Κέντρο Σχιστιών 

Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» λειτουργεί το πρώτο στην Ελλάδα οργανωμένο και πιστοποιημένο Κέντρο Σχιστιών, όπου το πρόβλημα των σχιστιών αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα, με τη συνδρομή όλων των απαραίτητων ιατρικών ειδικοτήτων και σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα αντιμετώπισης και αποκατάστασης. Ήδη στην Κλινική μας έχουν αντιμετωπιστεί 25 περιστατικά με απόλυτη επιτυχία και με το βέλτιστο δυνατό τελικό αποτέλεσμα. 


Τι είναι η σχιστία (CLP)

Σχιστία είναι μία κοινή δυσπλασία που ο κόσμος την αναφέρει δυστυχώς συχνά ως λαγώχειλο ή λυκόστομα. Οι σχιστίες είναι μια κατηγορία περιπτώσεων ατελούς σύγκλισης των ιστών της κεφαλής, περίπου την 5η με 9η εβδομάδα της κύησης. 


Τύποι και συχνότητα εμφάνισης

Η χειλεογναθοϋπερωιοσχιστία είναι η ατελής σύγκλιση του χείλους, της γνάθου (ή φατνιακής απόφυσης) και της υπερώας (μαλακής και σκληρής). Η σχιστία μπορεί να παρουσιαστεί μεμονωμένα σε μία από τις ανατομικές περιοχές ή και σε συνδυασμό όλων των παραπάνω. Ακόμη, μπορεί να είναι ετερόπλευρη ή αμφίπλευρη.

Στη χώρα μας παρουσιάζεται σε αναλογία 1:600-700 γεννήσεις. Η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να διαγνωστεί η ύπαρξη σχιστίας από την εμβρυική περίοδο με τον υπερηχογραφικό έλεγχο.Πού οφείλεται;

Ο λόγος δεν είναι ακόμη σαφής και είναι δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί παρουσιάζεται μία σχιστία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν: Οι παράγοντες αυτοί συμβάλλουν στην εμφάνιση της σχιστίας, αλλά δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια. Η κληρονομικότητα δεν ακολουθεί απλά μοτίβα. Τα κληρονομικά χαρακτηριστικά μπορεί να κρυφτούν και να μην εμφανιστούν σε κάθε γενιά. Για την εμφάνιση μιας σχιστίας, κληρονομικοί παράγοντες πρέπει να συμπίπτουν με άλλους παράγοντες. Αυτό είναι ακόμη δύσκολο να κατανοηθεί πλήρως.


Προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά με σχιστία

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά με σχιστία, αμέσως μετά τη γέννησή τους, είναι: 


 

Περιμένοντας ένα παιδί με σχιστία

Ένα νέο μωρό φέρνει πολλά συναισθήματα, όπως χαρά, υπερηφάνεια, δέος και μερικές φορές φόβο. Όταν το μωρό έχει μια ιδιαίτερη ιατρική κατάσταση, υπάρχει μια πρόσθετη αίσθηση αβεβαιότητας και ανασφάλειας και άλλα πολλά παρόμοια συναισθήματα και ερωτήσεις, όπως:


 

Πλήρης αντιμετώπιση σχιστίας στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Στην Κλινική μας μπορούμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε τα παιδιά με σχιστίες πλήρως. Υπάρχει υπευθυνότητα, επιστημονική κατάρτιση, καθώς και μία σειρά ιατρικών βημάτων που τηρούνται επακριβώς από όλους τους εμπλεκόμενους ιατρούς, όπως έχει καθοριστεί. Αυτό είναι και το σημαντικότερο σημείο για την καλύτερη θεραπεία και τον σχεδιασμό της, αφού για παράδειγμα η διάγνωση ξεκινά από τον προγεννητικό έλεγχο και όχι μετά τη γέννηση του παιδιού, για να ακολουθήσει η κατάλληλη ιατρική ειδικότητα στην κατάλληλη ηλικία. 

Επομένως, συνοπτικά, ισχύουν τα εξής:Ακολουθεί πίνακας χρονολογικής αντιμετώπισης:
Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Σχιστιών

Δρ. Νικόλαος Σ. Κεχαγιάς, MD, DDS, OMFS

Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

Υπεύθυνος Τμήματος Στοματικής & Γναθοπροσωπικής ΧειρουργικήςΘα μπορέσει ένα παιδί που γεννιέται με σχιστία να έχει μια φυσιολογική ζωή;


«Οι σχιστίες είναι αντικειμενικά μια κατάσταση που χρήζει πολύπλευρης αντιμετώπισης. Η εξέλιξη των γνώσεων πάνω στην πάθηση, των χειρουργικών τεχνικών, αλλά και η καλύτερη κατανόηση όλων αυτών, επιβεβαιώνουν περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή ότι η συνεργασία των διαφόρων ειδικοτήτων δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συνεργασία αυτή ξεκινά με τον προγεννητικό έλεγχο με τους υπερήχους και τον γενετιστή για πληροφορίες προς τους γονείς. Η αποκατάσταση των παιδιών αυτών με τα σημερινά δεδομένα είναι ολοκληρωμένη και η ζωή τους απόλυτα φυσιολογική, εφόσον η σχιστία δεν συνυπάρχει με κάποιο σύνδρομο. Η ανησυχία θα λέγαμε που υπάρχει για αυτούς τους μικρούς ασθενείς, αλλά και τους γονείς τους, είναι ότι η αντιμετώπιση γίνεται σταδιακά, σε βάθος χρόνου».


Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.