Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Νευροανοσολογικών Νοσημάτων (Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Ο κάθε ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας βιώνει τη νόσο με έναν ιδιαίτερο και μοναδικό σε σχέση με τους συμπάσχοντές του τρόπο. Η μοναδικότητα αυτή καθιστά επιτακτική την εκπόνηση ενός εξατομικευμένου διαγνωστικού και θεραπευτικού πλάνου, το οποίο θα διέπεται από σεβασμό στην προσωπικότητα του ασθενούς. Το Ιατρείο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Νευροανοσολογικών Νοσημάτων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» έρχεται να προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική, συνδυάζοντας σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες γύρω από τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και όλο το φάσμα των αυτοάνοσων διαταραχών του νευρικού συστήματος.


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» λειτουργεί τακτικό Ιατρείο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Νευροανοσολογικών Νοσημάτων. Το Ιατρείο απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο ή που εμφανίζουν συμπτώματα άλλων νευροανοσολογικών νοσημάτων. Το Ιατρείο παίζει καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και την παραπομπή του ασθενούς για περαιτέρω διερεύνηση. Τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ)

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μία χρόνια, αυτοάνοση, φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, δηλαδή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Η νόσος αυτή χαρακτηρίζεται στα πρώτα στάδιά της από την παραγωγή από τον ίδιο τον οργανισμό μιας φλεγμονώδους αντίδρασης, στην οποία συμμετέχουν τα κυριότερα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματός μας. Η αντίδραση αυτή έχει ως τελικό στόχο την καταστροφή του περιβλήματος των νεύρων (μυελίνη). Η βλάβη της μυελίνης οδηγεί με τη σειρά της σε δυσλειτουργία των νεύρων και στην εμφάνιση των πρώτων εκδηλώσεων της νόσου. Υπηρεσίες που προσφέρονται

Το Ιατρείο, σε συνεργασία με με άλλα τμήματα, όπως το Αιματολογικό, το Ορθοπεδικό, το Οφθαλμολογικό και το Νευροχειρουργικό, προσφέρει στους ασθενείς μια ολιστική θεώρηση της νόσου, αλλά και άλλων νευροανοσολογικών νοσημάτων. Η ολιστική και εξατομικευμένη θεώρηση της νόσου διευκολύνει το έργο του θεράποντα ιατρού και συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:Μονοκλωνικά αντισώματα

Νέοι θεραπευτικοί ορίζοντες στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ειδικά αντισώματα, τα οποία παρασκευάζονται στο εργαστήριο και αποσκοπούν στη σύνδεση ή την καταστροφή ενός προκαθορισμένου στόχου μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Τα επισήμως εγκεκριμένα μονοκλωνικά αντισώματα στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι τα ακόλουθα:Με βάση τις σχετικές μελέτες, το natalizumab ελάττωσε τον κίνδυνο για εξέλιξη της αναπηρίας στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας κατά 42% στα πρώτα δύο χρόνια και τον αριθμό των κλινικών υποτροπών κατά 68% κατά τον πρώτο χρόνο χρήσης του. Παράλληλα, οι ασθενείς που έλαβαν την εν λόγω θεραπεία παρουσίασαν στη μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου ελάττωση κατά 83% του πλήθους των νέων βλαβών κατά τα πρώτα δύο χρόνια.Με βάση τις σχετικές μελέτες, το alemtuzumab ελάττωσε τον κίνδυνο για εξέλιξη της αναπηρίας στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας κατά 42% και τον αριθμό των κλινικών υποτροπών κατά 49% κατά τα 2 πρώτα έτη χρήσης του.


Άλλα μονοκλωνικά αντισώματα για τα οποία υπάρχουν μελέτες στη Σκλήρυνση κατά ΠλάκαςΘεραπευτικό πλάνο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Αιτιολογική θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί στη σημερινή εποχή. Η θεραπευτική στρατηγική αφορά τη μείωση των υποτροπών της νόσου με τη χρήση των κατάλληλων μονοκλωνικών αντισωμάτων και τη στοχευμένη συμπτωματική θεραπεία για τη βελτίωση των νευρολογικών ενοχλημάτων. 


Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.