Φυσιοθεραπείας
Γιατί να μας επιλέξετε;

Η Κλινική παρέχει ιδιαίτερα υψηλά πρότυπα φροντίδας, αποτρέποντας περαιτέρω τραυματισμούς και βελτιώνοντας την υγεία και τη γενική ευεξία των ασθενών. Το τμήμα διασφαλίζει στον ασθενή εξατομικευμένη φροντίδα, επιτυγχάνοντας γρήγορα αποτελέσματα. Εστιάζουμε σε 5 βασικά στοιχεία:


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 380228

Τμήμα και ανθρώπινο δυναμικό

Το Φυσικοθεραπευτικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» απαρτίζεται από ειδικευμένους φυσικοθεραπευτές πολυετούς εμπειρίας, οι οποίοι με τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση στις νέες τεκμηριωμένες μεθόδους και τεχνικές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τόσο στους νοσηλευόμενους ασθενείς όλων των τμημάτων και Μονάδων Εντατικής της Κλινικής, όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς του εργαστηρίου.

 

Φιλοσοφία των ανθρώπων του τμήματος

Η φυσικοθεραπεία είναι ένα ιατρικό επάγγελμα, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της υγείας και της βέλτιστης λειτουργίας του ασθενή. Μέσω της εφαρμογής επιστημονικών αρχών και πρωτοκόλλων, αγωνιζόμαστε προκειμένου να ανακουφιστεί η οξεία ή παρατεταμένη κινητική δυσλειτουργία του ασθενή, μέσω τεκμηριωμένων πρακτικών. 


Περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο τμήμα Φυσικοθεραπείας

Στο τμήμα Φυσικοθεραπείας αντιμετωπίζεται ένα ευρύ φάσμα παθολογιών και διαταραχών που μπορεί να  εκδηλώνονται με:Σε ποιους απευθύνεται η Φυσικοθεραπεία

Η Φυσικοθεραπεία απευθύνεται σε ασθενείς με νοσήματα που μπορεί να αφορούν διαφορετικά μέρη του ανθρώπινου σώματος. Οι ακόλουθες κατηγορίες είναι ενδεικτικές και στοχεύουν στην πληροφόρηση του αναγνώστη όσον αφορά τα πεδία και τις εξειδικεύσεις της Φυσικοθεραπείας.


Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία / Τεχνικές Manual Therapy 

Η Ορθοπαιδική Θεραπεία με Χειρισμούς ή Manual Therapy (MT) αποτελεί εξειδίκευση στον τομέα της Φυσικοθεραπείας, που ασχολείται με την αντιμετώπιση των παθήσεων του νευρο-μυοσκελετικού συστήματος.


Τα κύρια χαρακτηριστικά του MΤ:Το Manual Therapy απευθύνεται σε:


Μερικά παραδείγματα παθήσεων που αντιμετωπίζονται με ΜΤ είναι:Ορθοπαιδική Φυσικοθεραπεία

Μέσω της θεραπευτικής άσκησης, τεχνικών κινησιοθεραπείας και χρήσης φυσικών μέσων, αντιμετωπίζονται συντηρητικά ή μετεγχειρητικά πληθώρα ορθοπαιδικών ασθενών. 


Μερικά παραδείγματα που χρήζουν Ορθοπαιδικής Φυσικοθεραπείας είναι τα ακόλουθα:


 

Νευρολογική Φυσικοθεραπεία

Η προσέγγιση των νευρολογικών ασθενών είναι πάντα εξατομικευμένη, ανάλογη της κλινικής εικόνας και των αναγκών του αρρώστου και μέσω καταξιωμένων τεχνικών (NDT, PNF). Η παρέμβαση αφορά καταστάσεις, όπως:


Καρδιοχειρουργική / Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Η πολυετής εμπειρία των φυσικοθεραπευτών του τμήματος στα καρδιοχειρουργικά περιστατικά επιτρέπει την αντιμετώπιση ασθενών τόσο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο και στη διάρκεια της νοσηλείας τους, μέσω της πρώιμης κινητοποίησης και αναπνευστικής φυσικοθεραπείας.


Μετεγχειρητική Φυσικοθεραπεία

Μετά από εκτεταμένα χειρουργεία, είναι κρίσιμη η ταχεία κινητοποίηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση μετακίνησης και βάδισης των ασθενών στους οποίους ενδείκνυται.


Λεμφοίδημα

Πιστοποιημένοι θεραπευτές παρέχουν την Ολοκληρωμένη Αποσυμφορητική Θεραπεία ή Complete Decongestive Therapy (CDT) για την αντιμετώπιση των παρακάτω:


Επικοινωνία και ραντεβού με το τμήμα Φυσικοθεραπείας

Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2310380228 και 2310390567 για να κλείσετε ραντεβού για φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση του προβλήματός σας ή για να ζητήσετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:
No items found.

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.