Παιδο-καρδιολογικό (Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το Παιδοκαρδιολογικό ιατρείο της Κλινικής «Άγιος Λουκάς» παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για την αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών. Στόχος είναι το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την υγεία του παιδιού, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Η επιστημονικά υπεύθυνη του ιατρείου Λιάνα Βογιατζή συνεργάζεται στενά με τους ειδικούς παιδοκαρδιοχειρουργούς, καθώς και με ειδικούς ιατρούς συναφών ειδικοτήτων (εντατικολόγους, νεογνολόγους, καρδιοαναισθησιολόγους και ακτινοδιαγνώστες). Επίσης, η Κλινική διαθέτει άριστες τεχνολογικές υποδομές και οργάνωση, καθώς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Η φροντίδα του παιδιού δεν περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση της πάθησης, αλλά περιλαμβάνει και την ψυχολογική υποστήριξη, τόσο των μικρών ασθενών, όσο και των γονέων τους.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίας γενιάς εξοπλισμός επιτρέπει να διενεργούνται όλες οι διαγνωστικές και παρεμβατικές πράξεις με ταχύτητα, εγκυρότητα και ασφάλεια. Πλέον, η διάγνωση μπορεί να γίνει ήδη από την εμβρυϊκή ζωή, πράγμα που επιτρέπει έγκαιρη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πάθησης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 380 000 | +30 2310 390 766

Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Η φυσιολογία της παιδικής καρδιάς διαφέρει από αυτήν του ενήλικα, ενώ επίσης διαφέρουν οι παθήσεις και οι διαγνωστικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Ο καρδιολόγος που ασχολείται με το παιδί πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τη φυσιολογία της παιδικής καρδιάς, ώστε να μπορεί να εκτιμήσει σωστά ποιες καταστάσεις χρήζουν παρέμβασης και ποιες όχι. Ουσιαστικά, ο παιδοκαρδιολόγος είναι ένας παιδίατρος που έχει ως αντικείμενο τις καρδιολογικές παθήσεις των παιδιών, από τη σύλληψη και την εμβρυϊκή ζωή ως την εφηβεία.Ʃε αντίθεση με την καρδιολογία ενηλίκων - στους οποίους συναντώνται κυρίως νόσοι φθοράς, όπως η υπέρταση και η αθηρωματική νόσος - η παιδιατρική καρδιολογία μελετά τις συγγενείς καρδιοπάθειες. Οι παθήσεις αυτές αφορούν ανατομικές ανωμαλίες του καρδιαγγειακού και έχουν τη δική τους ξεχωριστή φυσική ιστορία. Πρόκειται για δομικές διαταραχές, που εντοπίζονται στα τοιχώματα, στα μεγάλα αγγεία και στις βαλβίδες.

Υπηρεσίες

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργούνται στο τμήμα είναι:

Η επιλογή της εκάστοτε θεραπείας στηρίζεται στα  πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιολογικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.  Η θεραπεία είναι είτε φαρμακευτική είτε επεμβατική στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιούνται χειρουργικές παρεμβάσεις. 

Στις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο Αιμοδυναμικό εργαστήριο, περιλαμβάνονται:

Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.