Παιδο-ενδοκρινολογικό (Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Το παιδοενδικρινολογικό τμήμα της Κλινικής «Άγιος Λουκάς» αποτελείται από έμπειρη και υψηλά κατηρτισμένη ομάδα, υπό την ευθύνη της ειδική παιδιάτρου Dr. Όλγα Μαρία Κ. Μάτσικα. Το τμήμα της κλινικής  στοχεύει στην προσωπική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση των παιδιών και εφήβων. Παρέχει επικαιροποιημένες θεραπευτικές μεθόδους, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξασφαλίζουν ποιοτική περίθαλψη, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 380 000 | +30 2310 390 766

Το ενδοκρινικό σύστημα είναι μια περίπλοκη, λεπτά ισορροπημένη διάταξη των ορμονικών κυκλωμάτων ανατροφοδότησης, σχεδιασμένο να συντονίζει πολλές σωματικές λειτουργίες. Το σύστημα αυτό λειτουργεί μέσω των ορμονών - χημικών ουσιών - οι οποίες παράγονται από τους ενδοκρινείς αδένες και ταξιδεύουν στους ιστούς, μεταφέροντας μηνύματα.  Η παιδοενδοκρινολογία είναι η εξειδίκευση της παιδιατρικής στις παθήσεις των ενδοκρινών αδένων, των ορμονών που παράγουν, καθώς και των διαταραχών του συστήματος. Ασχολείται από τη γέννηση μέχρι και την ολοκλήρωση της εφηβείας του ασθενούς. Είναι ίσως η πιο ολιστική υποειδικότητα της Παιδιατρικής, καθώς ασχολείται με προβλήματα της αύξησης, της ωρίμανσης, του μεταβολισμού, της ήβης, του βάρους, της διατροφής, του ύψους και πολλών άλλων.


Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Οι παθήσεις των ενδοκρινών αδένων στα παιδιά και τους εφήβους διαφέρουν αρκετά από αυτές των ενηλίκων. Επομένως, πρέπει να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες οι οποίοι θα φροντίσουν όχι μόνο για τα ενδοκρινικά προβλήματα, αλλά και για τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες του παιδιού.


Παθήσεις


Οι παθήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει το τμήμα μας είναι:Υπηρεσίες


Η ομάδα μας προσεγγίζει τον κάθε ασθενή με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού. Οι γονείς του παιδιού πρέπει να γνωρίζουν ότι ακολουθούμε πιστά τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Οι πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της κλινικής, δίνουν την δυνατότητα εκτέλεσης όλων των απαραίτητων διαγνωστικών διαδικασιών. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε μια σειρά από επισκέψεις και περιλαμβάνουν:
2 λόγια για την γιατρό


Η γιατρός Dr. Όλγα Μαρία Κ. Μάτσικα αποφοίτησε την ιατρική σχολή Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φρανκφούρτης / Μάιν, Γερμανίας με άριστα. Συνέχισε με την κλινική εκπαίδευση στην 1η Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Johann Wolfgang Goethe της Φρανκφούρτης, απ` όπου έλαβε την ειδικότητα και ανακηρύχθηκε Διευθύνουσα Επιμελήτρια. Ακολούθησε τριετή εξειδίκευσή στον τομέα της Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβητολογίας και έλαβε τον τίτλο της Υποειδικότητας «Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία» των γερμανικών Ανώτατων Ιατρικών Ιδρυμάτων.  

Εργάστηκε σε διακεκριμένα νοσοκομεία της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, και από το 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το 2021 εντάχθηκε ως Κλινικά Εξειδικευμένη Επιστημονική Συνεργάτης στο δυναμικό της Δ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΑΠΘ.

Οι γιατροί του τμήματος:

Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.