Μονάδα Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης
Γιατί να μας επιλέξετε;

Η ουροδυναμική μελέτη συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αξιολόγηση της λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού και στον σχεδιασμό της θεραπευτικής αντιμετώπισης του ασθενή. Για την επιτυχία της εξέτασης, σημαντική είναι η συμβολή του ίδιου του ασθενή και η δυνατότητά του να περιγράφει τα αισθητικά ερεθίσματα που βιώνει κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, σε συνδυασμό με την υπερσύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή της Μονάδας Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης, αποτελούν εγγύηση για την ορθή αντιμετώπιση των ασθενών με ουρολογικά προβλήματα.


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Μονάδας
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Τι είναι η ουροδυναμική μελέτη;

Σκοπός των ουροδυναμικών εξετάσεων είναι η μελέτη και καταγραφή των διαταραχών της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας σε ασθενείς με συμπτωματολογία από το κατώτερο ουροποιητικό. Προηγείται πάντα η λήψη του ιστορικού, η αντικειμενική εξέταση και οι παρακλινικές εξετάσεις, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα από τον θεράποντα ιατρό και να βοηθηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών αυτών.


Σύγχρονος εξοπλισμός Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης

Από τον Ιανουάριο του 2006, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» η πιο σύγχρονη Μονάδα Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης στον Ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για μια Ουρολογική Μονάδα της οποίας η λειτουργία βασίζεται στο τελευταίου τύπου μηχάνημα Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης πέντε καναλιών της MMS Inc.


Τύποι μεμονομένων ή συνδυασμένων μελετών

Υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης θεραπευτικών παρεμβάσεων, όπως Βιοανάδραση (Biofeedback), αλλά και μεμονωμένων ή συνδυασμένων πολύπλοκων μελετών, όπως:Σε ποιους απευθύνεται;

Ασθενείς με διαταραχές της ούρησης, χωρίς να υπάρχει σαφές οργανικό αίτιο, είναι υποψήφιοι για ουροδυναμικό έλεγχο. Σε υποψία νευρολογικής διαταραχής, μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση υπογονιμότητας και ανικανότητας. Συνοψίζοντας, οι ενδείξεις διενέργειας ουροδυναμικού ελέγχου είναι:Τι προσφέρει στους άνδρες;

Στους άνδρες, η Βιντεοουροδυναμική Μελέτη προσφέρει εξακρίβωση της αιτίας των παρακάτω:Τι προσφέρει στις γυναίκες;

Στις γυναίκες, η Βιντεοουροδυναμική Μελέτη καθορίζει την αιτία της ακράτειας των ούρων, οδηγώντας έτσι σε σωστή θεραπεία, συντηρητική ή χειρουργική. Ειδικά ο ρόλος της Βιντεοουροδυναμικής είναι αναντικατάστατος στην αντιμετώπιση των επιπλοκών μετά από μη ικανοποιητική έκβαση χειρουργικής επέμβασης για τη διόρθωση της ακράτειας. Σε γυναίκες που πάσχουν από υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, από συχνουρία ή από επώδυνη ούρηση, η Βιντεοουροδυναμική προσφέρει τα μέγιστα στην τελική διάγνωση και θεραπεία.


Τι προσφέρει στα παιδιά;

Όταν τα παιδιά υποφέρουν από: το Εργαστήριο Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης προσφέρει διαγνωστικές δυνατότητες που καμιά άλλη εξέταση από μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει, αλλά και μοναδικές θεραπευτικές δυνατότητες με την τελευταίου τύπου συσκευή Βιοανάδρασης (Biofeedback) που διαθέτει.


Τι προσφέρει στους ανθρώπους με νευρολογικά προβλήματα;

Στην περίπτωση αυτή, παρέχεται η δυνατότητα πλήρους και ορθής ταξινόμησης της νευρογενούς κύστης, με σημαντικά οφέλη όπως: Οι συνάνθρωποί μας που πάσχουν από κατά πλάκας σκλήρυνση, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, τετραπληγία ή παραπληγία λόγω βλάβης του νωτιαίου μυελού, και γενικά από νευρολογικά προβλήματα οποιασδήποτε φύσης, θα ωφεληθούν σημαντικά από τη Μονάδα Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης.


Διεπιστημονική συνεργασία της Μονάδας

Η Μονάδα Βιντεοουροδυναμικής Μελέτης πλαισιώνεται από Ουρολόγους με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο της Ουροδυναμικής και, ταυτοχρόνως, λειτουργεί σε συνεργασία – όταν οι συνθήκες το απαιτούν – με το Νευρολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».


Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:
No items found.

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.