Συμβουλευτικής (Ιατρείο)
Γιατί να μας επιλέξετε;

Mε μία σωστή διάγνωση και μία στοχευμένη υπηρεσία συμβουλευτικής ή και σύντομης ψυχοθεραπείας, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, και λαμβάνοντας πάντα υπόψη το κύρος, την επαγγελματικότητα και την αξιοπιστία της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το χαμόγελο, η ψυχική γαλήνη, η δημιουργικότητα και το ευ ζην μπορούν και πάλι να επιστρέψουν στον καθημερινό σας βίο.


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Ιατρείου
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Στο Ιατρείο Συμβουλευτικής της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» συνεργάζονται η Ψυχίατρος κ. Μυρτώ Μαρίνου και ο Ψυχολόγος κ. Αλέξανδρος Γεροντίδης, ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αφενός μεν στους ασθενείς της Κλινικής, αφετέρου δε σε άτομα τα οποία δεν νοσηλεύονται, όμως νιώθουν την ανάγκη να επισκεφθούν έναν ειδικό ψυχικής υγείας.


Σε ποιους απευθύνεται το Ιατρείο Συμβουλευτικής;

Το φάσμα των υπηρεσιών του ιατρείου είναι αρκετά μεγάλο. Απευθύνεται σε άτομα, τα οποία πάσχουν από κάποια αγχώδη διαταραχή ή φοβία, όπως: Επίσης, απευθύνεται σε άτομα που παρουσιάζουν διαταραχές της διάθεσης και με αυτό εννοούμε κυρίως τις καταθλιπτικές διαταραχές. Τέλος, το Ιατρείο μπορούν να επισκεφθούν άτομα που: Σχέση εμπιστοσύνης

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ θεραπευτή-ασθενούς, αλλά και στον ενεργό ρόλο του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, κάτι το οποίο τον βοηθάει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ώστε τελικά να γίνει ο ίδιος θεραπευτής του εαυτού του. Μια έγκαιρη διάγνωση, σε συνδυασμό με μία στοχευμένη αντιμετώπιση του προβλήματος που πηγάζει από τη συμβουλευτική και από τις διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιούμε, μπορούν να οδηγήσουν αρχικά στον περιορισμό των συμπτωμάτων και εν συνεχεία στη θεραπεία.Τι είναι τα ψυχοσωματικά νοσήματα;

Στη σημερινή εποχή, βλέπουμε ότι η αλληλεπίδραση σώματος και ψυχής προσελκύει όλο και περισσότερο το επιστημονικό ενδιαφέρον. Πλέον γνωρίζουμε ότι η ψυχική ασθένεια και η σωματική νόσος συνυπάρχουν αρκετά συχνά, ενώ όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος η αντίληψη ότι οι σωματικές ασθένειες επηρεάζονται είτε θετικά είτε αρνητικά από ψυχολογικούς παράγοντες. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και πιο συχνά ακούμε για τα ψυχοσωματικά νοσήματα. 


Με την έννοια αυτή δηλώνουμε την εμφάνιση σωματικών συμπτωμάτων, τα οποία πυροδοτούνται από ψυχολογικούς παράγοντες. Άλλοι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχοσωματικά νοσήματα είναι: Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των ψυχοσωματικών νοσημάτων;

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των ψυχοσωματικών νοσημάτων είναι: Κύριος στόχος σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι η διαχείριση και η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, αλλά και η καλή λειτουργικότητα του ασθενούς. 


Άγχος και κατάθλιψη

Έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι τα δύο κυριότερα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τον περισσότερο κόσμο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όσων επισκέπτονται κάποιον ψυχολόγο εμφανίζει είτε κάποια αγχώδη είτε κάποια συναισθηματική διαταραχή, είτε και τις δύο μαζί. Οι αιτίες που οδηγούν σε μία τέτοια κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστές και σχετίζονται με: Αυτό που έχει σημασία είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη συνειδητοποίηση της κατάστασης, με τις πρώτες εκδηλώσεις των συμπτωμάτων, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους, καθώς και τη θεραπεία. Τι προσφέρει το Ιατρείο Συμβουλευτικής στους ασθενείς;

Με τη βοήθεια που παρέχεται στο Ιατρείο Συμβουλευτικής, ο ασθενής μαθαίνει να εντοπίζει τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις του σχετικά με την υγεία του, να ανακαλύπτει τρόπους να διαχειρίζεται το άγχος του, να μπορεί να σταματά την έντονη ενασχόληση με τα συμπτώματα και να λειτουργεί αποτελεσματικά στην καθημερινότητά του.


Η αναγκαιότητα επίλυσης προβληματικών καταστάσεων

Όλα τα παραπάνω ανήκουν στο φάσμα των συμπτωμάτων και των διαταραχών με τα οποία καταπιάνεται το Ιατρείο Συμβουλευτικής. Οι παραπάνω καταστάσεις, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά, ενδέχεται να οδηγήσουν σε: 
Λίγα λόγια για τους υπεύθυνους του Ιατρείου


Μυρτώ Μαρίνου

Η Μυρτώ Μαρίνου είναι Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. Έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο του Harvard των ΗΠΑ, ενώ τα κύρια πεδία του ενδιαφέροντός της είναι η ψυχοσωματική ιατρική και η ψυχική υγεία των γυναικών.

 

Αλέξανδρος Γεροντίδης

Ο Αλέξανδρος Γεροντίδης είναι Κλινικός Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Έχει επιπλέον εξειδικεύσεις στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στη διαχείριση του Στρες και στην Ψυχοογκολογία. Έχει συνεργαστεί με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ από το 2017 είναι εξωτερικός συνεργάτης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».
Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.