Ενδοσκοπική & Λαπαροσκοπική Χειρουργική
Γιατί να μας επιλέξετε;

Η Kλινική “Άγιος Λουκάς” διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υψηλής ποιότητας τεχνολογικό εξοπλισμό. Μία ομάδα από εξειδικευμένους και έμπειρους χειρουργούς μπορούν με υπευθυνότητα και ασφάλεια να δώσουν λύση στο πρόβλημά σας. Κάθε χειρουργός διαθέτει πολλά χρόνια εμπειρίας και έχει εκπαιδευτεί στις πιο πρωτοποριακές τεχνικές. Η λαπαροσκοπική μας ομάδα συμβαδίζει με τις εξελίξεις στον τομέα της και έχει ως βασικό στόχο την επίλυση του προβλήματος του ασθενούς, με τη λιγότερη κατά το δυνατό επιβάρυνση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 380 000 | +30 2310 390 766

Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις της γενικής χειρουργικής. Η λέξη λαπαροσκόπηση προέρχεται από τις λέξεις «λαπάρα» που σημαίνει κοιλιά και «σκοπώ» που σημαίνει βλέπω. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική και έναν εναλλακτικό τρόπο εκτέλεσης πολλών χειρουργικών επεμβάσεων.

Από τη μία, υπάρχει η ανοιχτή χειρουργική, στην οποία γίνονται μεγάλες τομές, ώστε να υπάρχει άμεση όραση των οργάνων του ασθενούς. Από την άλλη, στη λαπαροσκόπηση, ο χειρουργός πραγματοποιεί την επέμβαση μέσα από μικρές τομές και μπορεί να βλέπει τα εσωτερικά όργανα του ασθενούς μέσα από μια οθόνη.

Πιο συγκεκριμένα, στη λαπαροκοπική χειρουργική γίνεται μια μικρή τομή στην περιοχή του ομφαλού, από την οποία εισάγεται μέσα στο εσωτερικό της κοιλιάς ένα ειδικό τηλεσκόπιο (λαπαροσκόπιο). Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η όραση των εσωτερικών οργάνων, μέσω βιντεοκάμερας και οθόνης τηλεόρασης (διαγνωστική λαπαροσκόπηση). Παράλληλα, με άλλες δύο ή τρεις μικρές τομές (5-10 χιλιοστών) εισάγονται χειρουργικά εργαλεία μέσα στην κοιλιά, ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητοι χειρουργικοί χειρισμοί (επεμβατική λαπαροσκόπηση). 

Η τεχνική αυτή έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο. Πιο αναλυτικά:

Η λαπαροσκοπική χειρουργική εφαρμόζεται με επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων. Συγκεκριμένα:

Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:
No items found.

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.