Διαβητολογικό
Γιατί να μας επιλέξετε;

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια νόσος που χρήζει σωστής ρύθμισης. Η σωστή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη απαιτεί τακτικές επισκέψεις στον διαβητολόγο, άριστη επικοινωνία μεταξύ του γιατρού και του ασθενούς και ενεργή συμμετοχή του ασθενούς στην αντιμετώπισή του. Στο Διαβητολογικό Ιατρείο της Κλινικής, εκτός από τα παραπάνω, παρέχουμε στον ασθενή ολιστική αντιμετώπιση της νόσου, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη ρύθμιση του σακχάρου, αλλά και στα επιμέρους όργανα που κινδυνεύουν από τον μακροχρόνιο Σακχαρώδη Διαβήτη. Το Ιατρείο λειτουργεί σε άμεση συνεργασία με όλα τα τμήματα της Κλινικής που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Έτσι, ο ασθενής έχει άμεση πρόσβαση στην περίθαλψη και σε υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος
+30 2310 390 766 | +30 2310 380 000

Σε ποιους απευθύνεται το Διαβητολογικό Ιατρείο

Στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» λειτουργεί τακτικό εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο το οποίο δέχεται ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το Ιατρείο απευθύνεται σε ασθενείς με:Επίσης, απευθύνεται σε άτομα με προδιαβήτη ή σε όσους έχουν οικογενειακό ιστορικό ΣΔ και χρήζουν περιοδικής αξιολόγησης.


Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη

Στο Διαβητολογικό Ιατρείο της Κλινικής γίνονται οι ακόλουθες δραστηριότητες σχετικά με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς επίσης και με την έγκαιρη αναγνώριση και θεραπεία των μακροχρόνιων επιπλοκών του:


Ο έλεγχος του σωματικού βάρους είναι πολύ σημαντικός στην πρόληψη και τη διάγνωση του Σ.Δ.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εκπαίδευση του ασθενούς;

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν είναι μια νόσος που υποχωρεί με ένα χειρουργείο ή με φαρμακευτική αγωγή διάρκειας μιας εβδομάδας. Είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επιβάλλει την επίμονη και καθημερινή παρέμβαση του ίδιου του ασθενούς. Ο ασθενής έχει την υποχρέωση να ενημερωθεί για τη νόσο και να εκπαιδευτεί πάνω στην αντιμετώπισή της. Πρέπει, επίσης, να είναι συνεργάσιμος και τυπικός ως προς τις οδηγίες του ειδικού διαβητολόγου. Όταν ο ασθενής καταφέρει να εκπαιδευτεί, λύνονται αυτόματα δεκάδες προβλήματα σχετιζόμενα με την πορεία της νόσου και τις επιπλοκές της. Γι’ αυτό, λοιπόν, η εκπαίδευση του ασθενούς είναι πρωταρχικής σημασίας για τη θετική έκβαση του Σακχαρώδη Διαβήτη. 

Ο ασθενής έχει την υποχρέωση να ενημερωθεί για τη νόσο και να εκπαιδευτεί πάνω στην αντιμετώπισή της.


Εκπαίδευση του ασθενούς στην πρόληψη, αναγνώριση και αντιμετώπιση της υπογλυκαιμίας

Η υπογλυκαιμία αποτελεί τον κυριότερο περιοριστικό παράγοντα στη σωστή ρύθμιση του διαβήτη. Στο Ιατρείο, επίσης, διενεργείται εκπαίδευση του ασθενούς και των συνοδών του στην ανεπίγνωστη υπογλυκαιμία, αυτή δηλαδή που εμφανίζεται χωρίς κλασικά συμπτώματα και που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε υπογλυκαιμικό κώμα, εφόσον δεν αντιμετωπιστεί.

Τακτική οφθαλμολογική εξέταση στους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σε συνεργασία με το πλήρως εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό Τμήμα διενεργείται τακτική οφθαλμολογική εξέταση και έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης στα διάφορα μέρη του ανθρώπινου οφθαλμού.

Πλήρης έλεγχος του καρδιαγγειακού συστήματος 

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα πλήρους και τακτικού ελέγχου του καρδιαγγειακού συστήματος, ανάλογα με την περίπτωση, με πρωτοποριακές αναίμακτες μεθόδους και σε συνεργασία με τα διάφορα εργαστήρια της Κλινικής: 

Έτσι, οι σοβαρές καρδιαγγειακές επιπλοκές του διαβήτη αποκαλύπτονται και αντιμετωπίζονται έγκαιρα με τον καλύτερο τρόπο από τα διάφορα ειδικά τμήματα της Κλινικής και οι ασθενείς κερδίζουν χρόνο και ποιότητα ζωής.

Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της διαβητικής νεφροπάθειας

Σε συνεργασία με το Νεφρολογικό Τμήμα γίνεται πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και καθυστέρηση της εξέλιξης της διαβητικής νεφροπάθειας που αποτελεί τη συχνότερη αιτία νεφρικής ανεπάρκειας τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση), εφόσον δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού

Είναι απολύτως σημαντική η έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των αλλοιώσεων των κάτω άκρων που χαρακτηρίζονται συνολικά ως διαβητικό πόδι και οφείλονται σε: 

Το κύριο στοιχείο είναι τα διαβητικά έλκη. Η αντιμετώπισή τους γίνεται σε συνεργασία με το ειδικό Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού και τις άλλες ειδικότητες, όπως γενική χειρουργική, αγγειοχειρουργική και ορθοπαιδική.

Διάγνωση και αντιμετώπιση του διαβήτη κύησης

Το Ιατρείο εξειδικεύεται στη διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων του διαβήτη κύησης, είτε προυπάρχοντος είτε πρωτοεμφανιζόμενου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τη χορήγηση εξατομικευμένης διατροφής και ινσουλινοθεραπείας, όταν απαιτείται, με σκοπό την άριστη έκβαση της εγκυμοσύνης και την αποφυγή των σοβαρών άμεσων και απώτερων επιπλοκών για τη μητέρα και το μωρό που προκαλούνται από τον αρρύθμιστο διαβήτη στην εγκυμοσύνη.

Διάγνωση και αντιμετώπιση του δευτεροπαθούς διαβήτη

Στο Διαβητολογικό Ιατρείο έρχονται ασθενείς για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των περιπτώσεων δευτεροπαθούς διαβήτη, όπως αυτού που συνοδεύει: 

Επείγοντα περιστατικά

Το Διαβητολογικό Ιατρείο δέχεται και επείγοντα περιστατικά όλες τις ώρες 24ωρου που αφορούν επικίνδυνες για τη ζωή οξείες απορρυθμίσεις του διαβήτη, όπως: 


Επίσης, αντιμετωπίζονται απορρυθμίσεις του σακχάρου που συνοδεύουν άλλες καταστάσεις που οδηγούν σε νοσηλεία τους ασθενείς, καθώς και σε παράταση νοσηλείας και αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα, όπως: 

Οι γιατροί του τμήματος:

No Doctors found.
Οι γιατροί του τμήματος:

Χρήσιμες συμβουλές για τη νοσηλεία σας

Featured
Super Cool App

This app consider itself as a crayon, it might not be your favorite color but one day you'll need it to complete your picture.

Create Your Account Today!
Άρθρα

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες παθήσεις αλλά και συμβουλές για την υγεία σας.