ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙς

Παγκόσμιο συνέδριο επεμβατικής καρδιολογίας TCT

March 8, 2015

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου το TCT, το μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο επεμβατικής καρδιολογίας στο San Francisco των ΗΠΑ. Εκεί παρουσιάστηκαν καινούριες τεχνικές αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου και των βαλβιδοπαθειών.

Επίσης, έγινε παρουσίαση καινούριων προσθετικών βαλβίδων, οι οποίες τοποθετούνται διαδερμικά, τόσο στη θέση της αορτικής βαλβίδας, όσο και στη θέση της μιτροειδούς, και δειλά δειλά ξεκινάει και η αντιμετώπιση των βλαβών της τριγλώχινας βαλβίδας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε έντονα ότι για την αντιμετώπιση σύμπλοκων περιστατικών απαιτείται η πολύ καλή συνεργασία επεμβατικών καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών.

Αναφέρθηκε επίσης ότι οι καρδιολογικές εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα (FACEBOOK και INSTAGRAM) για να προωθήσουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να προλαμβάνονται οι παθήσεις αυτές σε πρώιμο στάδιο. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος για τα συστήματα υγείας θα είναι μικρότερο.


Από την Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», ο επεμβατικός καρδιολόγος κ. Δημήτρης Τσικαδέρης παρουσίασε στο συνέδριο ενδιαφέροντα περιστατικά ως εκπρόσωπος της ομάδας Πέτρου Δάρδα, Δημήτρη Τσικαδέρη, Νίκου Μεζίλη, Σταύρου Χατζημιλτιάδη και Στράτου Θεοφιλογιαννάκου και της ομάδας του καρδιοχειρουργού κ. Αντώνη Πίτση.

María Paula Morterero

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.