Μαγνητικh Τομογραφiα Καρδιaς

Τι προσφέρει η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς;

Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (MRI) είναι μια από τις πλέον σημαντικές διαγνωστικές τεχνικές προσφέροντας μοναδικές πληροφορίες για την ανατομία και τη λειτουργία της καρδιάς.

‍Είναι ιδανική στη διερεύνηση πληθώρας καρδιακών προβλημάτων, καθώς παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας των καρδιακών δομών (καρδιακές κοιλότητες, βαλβίδες, μεγάλα αγγεία) και με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια.

H συμβολή της Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς είναι επίσης καθοριστική στη μελέτη συγγεvών καρδιoπαθειών παιδιών και ενηλίκων. Στην εξέταση μπορούν να υποβληθούν όλοι οι ασθενείς με πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα, ακόμα και ασθενείς που φέρουν απινιδωτή/ βηματοδότη (υπό προϋποθέσεις).  
κλειστε ραντεβου
- σε ποιεσ περιπτωσεισ πραγματοποιειται -
Ενδείξεις Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς
Διερεύνηση Μυοκαρδίτιδας και Μυοκαρδιοπαθειών κάθε τύπου, καθώς και αιμοσιδήρωσης
Διερεύνηση Στεφανιαίας νόσου
Ανάδειξη οξέος ή παλαιού εμφράγματος και έλεγχος βιωσιμότητας μυοκαρδίου 
Ανάδειξη των επιπλοκών του εμφράγματος
Stress Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς για την ανάδειξη ισχαιμίας του μυοκαρδίου με ειδικά πρωτόκολλα και υψηλή διαγνωστική ακρίβεια, χωρίς ακτινοβολία (σε αντίθεση με το σπινθηρογράφημα καρδιάς)
Πνευμονική Υπέρταση
Εκτίμηση για ύπαρξη Shunt και υπολογισμός Qp:Qs
Βαλβιδοπάθειες (Ανατομία, Στένωση, Ανεπάρκεια)
Συγγενείς καρδιοπάθειες
Διερεύνηση όγκων και ογκόμορφων εξεργασιών της καρδιάς
Παθήσεις αορτής
Έλεγχος για ανώμαλη έκφυση των στεφανιαίων αγγείων
Παθήσεις Περικαρδίου
Εκτίμηση Πνευμονικών φλεβών πριν από ablation
Επικοινωνια

Προγραμματίστε την εξέταση Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς στην Κλινική μας.

Συμπληρώστε τη φόρμα
- πλεονεκτηματα τησ μεθοδου -
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς συγκριτικά με τις άλλες διαγνωστικές απεικονιστικές μεθόδους;

Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι μια μη επεμβατική, αναίμακτη απεικονιστική εξέταση. 

Δεν εκθέτει τον ασθενή σε ιονίζουσα ακτινοβολία, συνεπώς μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια στην πλειονότητα των ασθενών, ακόμα και σε παιδιά.

Προσφέρει υψηλής ευκρίνειας εικόνες.

Επιτρέπει την τρισδιάστατη απεικόνιση των καρδιακών κοιλοτήτων και των αγγείων του θώρακα.

Ποια είναι η διαδικασία της εξέτασης;

Ποια είναι τα βήματα:

01

Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι μία ανώδυνη και εύκολη εξέταση. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία από τους ασθενείς, παρά μόνο να έχουν αφαιρέσει τυχόν μεταλλικά αντικείμενα από πάνω τους.

02

Ο γιατρός τοποθετεί αυτοκόλλητα στο στήθος του ασθενούς για να υπάρχει συνεχής
παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και τοποθετείται και φλεβοκαθετήρας, ώστε να χορηγηθεί η σκιαγραφική ουσία στη μέση περίπου της εξέτασης. 

03

Η εξέταση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και ο ασθενής δεν νιώθει κανέναν πόνο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης είναι ξαπλωμένος και σχετικά ακίνητος, συνήθως ακούγοντας μουσική με ειδικά ακουστικά.

04

Μετά το τέλος της εξέτασης, ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις ασχολίες του, χωρίς κανέναν περιορισμό.

- binteo -

Διάγνωση και αντιμετώπιση γυναίκας που είχε υποστεί μικρής έκτασης έμφραγμα
-Στεκομαστε διπλα σας-
Γιατί να επιλέξω την Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ;
Yψηλή Eξειδίκευση

Με μακροχρόνια εμπειρία στις προηγμένες μεθόδους καρδιαγγειακής απεικόνισης και αρκετές χιλιάδες εξετάσεις στο ενεργητικό, το τμήμα Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με πρωτεργάτη και επικεφαλής τον Ειδικό Ακτινοδιαγνώστη κ. Αλέξανδρο Καλλιφατίδη, πρωταγωνιστεί στη διαγνωστική προσέγγιση και διερεύνηση των καρδιαγγειακών παθήσεων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, λειτουργώντας στα πρότυπα ανάλογων διεθνών εξειδικευμένων κέντρων καρδιαγγειακής απεικόνισης.

Eξοπλισμός

Ο διαγνωστικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία πολλών ετών, απογειώνουν τη διαγνωστική διαδικασία και προσφέρουν στον ασθενή την καλύτερη ιατρονοσηλευτική εμπειρία. Η Κλινική διαθέτει τον Μαγνητικό Τομογράφο MAGNETOM Avanto fit 1.5T Siemens, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής μοντέρνων τεχνικών που εξασφαλίζουν έγκυρα και υψηλής ποιότητας αποτελέσματα.

Oλιστική Aντιμετώπιση

Για την επιτυχή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας, απαραίτητη είναι η σωστή και ακριβής διάγνωση. Η ταυτόχρονη παρουσία κορυφαίων ιατρών όλων των ειδικοτήτων στην Κλινική, εξασφαλίζει την άμεση αντιμετώπιση και των πιο δύσκολων περιστατικών.

- προσωπικο -
Οι άνθρωποί μας

‘’Στόχος, τόσο της ομάδας μου όσο και δικός μου, είναι η αρτιότερη ενημέρωση του κοινού, όσον αφορά τους κινδύνους και την πρόληψη σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οφείλουμε να ενημερωνόμαστε για τις απεικονιστικές τεχνικές, τα εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα, προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας σπορ και χόμπι.''-Δρ. Αλέξανδρος Καλλιφατίδης
Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης, Εξειδικευθείς στην Καρδιαγγειακή Απεικόνιση.

Γεώργιος Γραμματικός

Ειδικός Ηπατολόγος, Γαστρεντερολόγος
επικοινωνια

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Ευχαριστούμε, η αίτηση σας καταχωρήθηκε!
Oops! Something went terribly wrong.