Τεύχος 48

Νέες δυνατότητες υπερηχογραφικής απεικόνισης

October 1, 2020

Η χρήση υπερηχοτομογράφων στην καθημερινή ιατρική πράξη αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, απαραίτητο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευμένων ιατρών κάθε ειδικότητας. Οι δυνατότητες όμως που προσφέρουν οι νεότερες πλατφόρμες, τόσο διαγνωστικά, όσο και επεμβατικά, διευκολύνουν το έργο των ιατρών και προσφέρουν στους ασθενείς ταχύτερη πρόσβαση σε αποτελεσματικότερες διαγνώσεις και θεραπείες.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», θέλοντας να προσφέρει πάντοτε τις βέλτιστες επιστημονικά λύσεις στους ασθενείς της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο, πρόσφατα ολοκλήρωσε τη ριζική ανανέωση και αναβάθμιση του υπερηχογραφικού εξοπλισμού της, με την προμήθεια τριών νέων συστημάτων EPIQ της PHILIPS.


EPIQ CVx

Η πρώτη εγκατάσταση στην Ελλάδα της κορυφαίας παγκοσμίως υπερηχογραφικής πλατφόρμας αποκλειστικά για Καρδιολογική χρήση.

Ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και τεχνικές απεικόνισης, οι οποίες σε συνδυασμό με νέας τεχνολογίας ηχοβόλους κεφαλές και μια πληθώρα ειδικών εφαρμογών λογισμικού προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες δισδιάστατης και τρισδιάστατης απεικόνισης της καρδιάς, ακόμα και σε κίνηση. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ακριβέστερη διάγνωση και τελικά θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, των ισχαιμιών και των δομικών και συγγενών καρδιακών παθήσεων.

Εικόνες 1, 2, 3:
EPIQ CVx


EPIQ Elite

Ένα από τα πλέον προηγμένα υπερηχογραφικά συστήματα στον κόσμο, προσδίδει μοναδικές διαγνωστικές δυνατότητες στις ειδικότητες της Ακτινολογίας, της Γυναικολογίας, της Ουρολογίας, της Χειρουργικής κτλ.

Τα δύο τέτοια συστήματα που προμηθεύτηκε η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι εξοπλισμένα με νέας τεχνολογίας ηχοβόλους κεφαλές και όλες τις μοντέρνες δυνατότητες απεικόνισης, όπως:

- Shear Wave Imaging:

Ειδική μέθοδος Ελαστογραφίας, η οποία επιτρέπει τη διενέργεια "εικονικής βιοψίας" του ήπατος, του μαστού, του θυρεοειδή κ.α.


- MFI - Micro Flow Imaging:

Yψηλής ευαισθησίας τεχνική απεικόνισης και ανίχνευσης πολύ μικρών αγγείων με εξαιρετικά χαμηλή ροή, όπως τα αγγεία των εμβρύων.
- TrueVue και GlassVue:

Εικόνες 4, 5, 6:
EPIQ Elite

Ειδικές μέθοδοι φωτορεαλιστικής τρισδιάστατης απεικόνισης των εμβρύων κατά τη διάρκεια της κύησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού για εξέταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στο τηλέφωνο 2310 390542 ή με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων στο 2310 390544.