Τεύχος 47

Δρ Ιωάννης Τερζίδης: Στους κορυφαίους Ορθοπαιδικούς του Sports Medicine

September 3, 2020

O Δρ Ιωάννης Τερζίδης, Ορθοπαιδικός χειρουργός του TheMIS Ορθοπαιδικού κέντρου και συνεργάτης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», εκλέχθηκε ομόφωνα πλήρες μέλος του Herodicus Society.


Συγκεκριμένα, στο ετήσιο συνέδριο του American College of Sports Medicine Boston US τον περασμένο Ιούλιο, όπου και γίνεται η ετήσια συνάντηση των μελών του Herodicus Society, ο Ιωάννης Τερζίδης προτάθηκε και εκλέχθηκε ομόφωνα πλήρες μέλος σε μια από τις κορυφαίες ενώσεις Ορθοπαιδικών Χειρουργών παγκοσμίως που ασχολούνται με το Αθλητικό τραύμα.

Μέλη του Herodicus Society γίνονται αποκλειστικά επιστήμονες με αναγνωρισμένο έργο και κύρος στις Αθλητικές κακώσεις. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά από την Ευρώπη εκλέχθηκε μόνο ο κ. Andy Williams, Ιατρός της Chelsea, ο οποίος είναι και ο πρώτος Βρετανός που εκλέγεται. Για την ιστορία, για την Ελλάδα ο Ιωάννης Τερζίδης είναι το 3ο πλήρες μέλος, μετά από τους καταξιωμένους στον χώρο κκ Αναστάσιο Γεωργούλη, Καθηγητή Ορθοπαιδικής και Παντελή Νικολάου, Ορθοπαιδικό Ιατρό.

Τον ερχόμενο Μάιο, στο Lugano της Ελβετίας, στην ετήσια συνάντηση του Herodicus Society, ο Ιωάννης Τερζίδης είναι προσκεκλημένος ομιλητής, όπου θα παρουσιάσει ένα μέρος της επιστημονικής του δραστηριότητας και συγκεκριμένα μια σειρά πρωτοποριακών επεμβάσεων σε βλάβες του αρθρικού χόνδρου σε αθλητές, οι οποίες επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».