ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙς

Συμμετοχή της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού

March 8, 2015

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού στο Περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, το Περίπτερο 12 κατακλύστηκε από παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και διασκεδαστικά παιχνίδια. Υπήρχε γωνιά αφιερωμένη στη ρομποτική, μαγειρική για παιδιά, yoga για παιδιά και μαμάδες, πατίνια, τοξοβολία, baby corner και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ δόθηκαν δυνατά μηνύματα για την υγεία, τη διατροφή και τον αθλητισμό των παιδιών μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών. Τέλος, κύριος σκοπός του Φεστιβάλ ήταν η στήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» (lampsi.org).
Το «παρών» στο Φεστιβάλ, πέρα από τους πάνω από 4.000 γονείς και παιδιά, έδωσε ο ιδιαίτερα δημοφιλής αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, που έδωσε αυτόγραφα και έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά, η Ελένη Ψυχούλη που μαγείρεψε με τα παιδιά και έδωσε πολύτιμες συμβουλές διατροφής στους γονείς, οι αναγνωρισμένοι Ολυμπιονίκες Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Βούλα Πατουλίδου, νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, που έπαιξαν με τα παιδιά και προήγαγαν το πνεύμα του ολυμπισμού, καθώς και ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην ταξίαρχος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έδωσε πολύτιμες συμβουλές σε γονείς και παιδιά σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και συμπεριφοράς online.
Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στήριξε τη διοργάνωση με την παρουσία ασθενοφόρου οχήματος και εκπαιδευμένου πληρώματος καθ’ όλη τη διάρκεια του event, καθώς επίσης και με την προσφορά δωρεάν εξετάσεων και καρτών υγείας μέσω της λαχειοφόρου αγοράς του Φεστιβάλ.


María Paula Morterero

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.