ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙς

Ογκολογική διημερίδα "Νέες εξελίξεις στην ογκολογία"

March 8, 2015

Στις 19-20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ελπίδα Resort στις Σέρρες για πρώτη φορά η ογκολογική διημερίδα "Νέες εξελίξεις στην ογκολογία", υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και της Ομάδας διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του πνεύμονα.

Στη διημερίδα συμμετείχε ως ομιλητής ο γαστρεντερολόγος της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» Αλκιβιάδης Ευθυμίου με θέμα "Ο μεταστατικός καρκίνος του παγκρέατος – Αντιμετώπιση". Στην ομιλία παρουσιάστηκαν αρκετά περιστατικά ασθενών με παγκρεατικό καρκίνο που αντιμετωπίστηκαν ενδοσκοπικά από τον κ. Ευθυμίου με επιτυχία στην κλινική μας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυνατότητα ιστολογικής διάγνωσης του παγκρεατικού καρκίνου με τη χρήση της τεχνικής του Ενδοσκοπικού Υπερήχου και της βιοψίας με λεπτή βελόνα (EUS-FNΒ) που πραγματοποιείται από τον ιατρό στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».

Η ιστολογική διάγνωση δίνει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας μοριακών τεχνικών για τη χορήγηση στους ασθενείς αυτούς, εκτός από την κλασική χημειοθεραπεία, των νέων φαρμάκων της ανοσοθεραπείας.

María Paula Morterero

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.