ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙς

Μια νέα εποχή ξεκίνησε στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»: Η εποχή της Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής

March 8, 2015

κ.κ. Αλέξανδρος Κολέττας, Αλμπέρ Ντάγιερ, Μιχάλης Κληματσίδας και Αυγερινός Καρατζόπουλος

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» η πρώτη ρομποτικά υποβοηθούμενη λοβεκτομή με το σύστημα Da Vinci X από την ομάδα του εξειδικευμένου Θωρακοχειρουργού στην Ελάχιστα επεμβατική και ρομποτική θωρακοχειρουργική, κ. Μιχάλη Κληματσίδα.

Πρόκειται για ασθενή 53 ετών, η οποία υποβλήθηκε σε μέση λοβεκτομή για κακοήθεια μάζας 3 εκατοστών περίπου και η οποία στο ίδιο έτος είχε υποβληθεί σε άλλη ογκολογική επέμβαση στην κοιλιά και χημειοθεραπεία. Η ασθενής είχε ομαλότατη μετεγχειρητική θεραπεία και, παρόλο που η επέμβαση ήταν πολύωρη, πήρε εξιτήριο μέσα σε 36 ώρες.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη επέμβαση σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια με το συγκεκριμένο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής, αλλά και η πρώτη επέμβαση ρομποτικής θωρακοχειρουργικής που έχει γίνει ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα από Έλληνα Θωρακοχειρουργό.

María Paula Morterero

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.