ΠΙΣΩ
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2009, με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου θεραπείας υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα δυνάμεως 278 κλινών και καλύπτει το σύνολο των παθολογικών και χειρουργικών ειδικοτήτων της ιατρικής. Διαθέτει τρεις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είκοσι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, νοσηλευτικά τμήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της ιατρικής, εργαστήρια με τελευταίου τύπου μηχανήματα, καθώς και εξωτερικά ιατρεία 24ωρης λειτουργίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, καλύπτοντας οποιοδήποτε επιπρόσθετο ιατρικό πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει στελεχωθεί από εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, διακεκριμένο για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την ανθρώπινη προσέγγιση του ασθενούς. Ταυτόχρονα, η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή αναδεικνύει ένα σύγχρονο, οργανωμένο, αυτόνομο Κέντρο Χρόνιας Αιμοκάθαρσης. 

 

Σύγχρονος εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός της Μονάδας απαρτίζεται από τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, που επιτρέπουν την πραγματοποίηση διαφόρων τύπων καθάρσεως. Η Μονάδα αποτελείται από 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης τελευταίου τύπου, τα οποία έχουν πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης (κλασική, αιμοδιήθηση και αιμοδιαδιήθηση on-line, μονή βελόνα κ.λπ.), σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες των ασθενών.

  • Μηχανήματα αιμοκάθαρσης Nikkiso DBB-05
  • Φίλτρα αιμοκάθαρσης low & high flux
  • Διαλύματα αιμοκάθαρσης με διττανθρακικά
  • Διπλό σύστημα επεξεργασίας νερού

Η Μονάδα έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η άνεση και η ευχάριστη διαμονή των ασθενών. Κάθε ασθενής έχει στη διάθεσή του ατομική συσκευή τηλεόρασης, ραδιόφωνο και τηλεφωνική γραμμή. Όλοι οι χώροι της Μονάδας είναι κλιματιζόμενοι, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καθαριότητα και την υγιεινή. 

 

Κανόνες Υγιεινής

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται ώστε να εξασφαλίζονται απόλυτα οι συνθήκες υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ασφάλεια στη νοσηλεία των ασθενών: 

  • Απομονωμένος θάλαμος για οροθετικούς ασθενείς
  • Συνεχής καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων της μονάδας
  • Αποστείρωση των μηχανημάτων μετά από κάθε βάρδια
  • Καθημερινός έλεγχος του συστήματος επεξεργασίας νερού με on-line παρακολούθησή του

 

Ιατρική Υποστήριξη

Οι ασθενείς βρίσκονται συνέχεια υπό τη στενή παρακολούθηση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, το οποίο έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια για το υψηλό μορφωτικό του επίπεδο και την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του στο χώρο. Οι γιατροί μας είναι παρόντες σε κάθε αιμοκάθαρση, ενώ παραμένουν στη διάθεση των ασθενών όλο το εικοσιτετράωρο, τόσο για την παροχή οποιασδήποτε συμβουλής, όσο και για την αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού. 

Αυτονόητα, μέσα στο πλαίσιο ενός πλήρους και πολυδύναμου νοσηλευτικού ιδρύματος όπως η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», υπάρχει διαρκής και άμεση συνεργασία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. 

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αποτελεί ένα σύγχρονο οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας, ο οποίος προσπάθησε - και κατάφερε - από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του να σεβαστεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται. Χτισμένη στην περιοχή του Πανοράματος, μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, η Κλινική έθεσε από την αρχή ανάμεσα στους πρωταρχικούς της στόχους την αρμονική συνύπαρξη με τον φυσικό της περίγυρο. 

Ύστερα από την πρόσφατη επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεών του, ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» φρόντισε για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία 5.500 τετραγωνικών μέτρων πράσινου. Με τον τρόπο αυτό, η Κλινική, παρότι υπερδιπλασίασε τις εγκαταστάσεις της, συνεχίζει να περιτριγυρίζεται από δέντρα και κήπους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, κάτι που την έκανε πάντοτε να ξεχωρίζει από τα άλλα νοσηλευτικά κέντρα της πόλης. Έτσι, η νοσηλεία των αρρώστων γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον γαλήνιο, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην καλή ψυχική διάθεση του ασθενούς. 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για πληροφορίες σχετικά με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με τους οποίους είναι συμβεβλημένη η Κλινική, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καθώς και στη Γραμματεία Ασθενών της Κλινικής.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της Κλινικής, καθώς και το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, είναι στη διάθεση ασθενών και επισκεπτών για οποιοδήποτε πρόβλημά τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ