ΠΙΣΩ
Νέα

Παιδιατρικοί Έλεγχοι στο Πανόραμα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προληπτικού ιατρικού ελέγχου (screening) σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Πανοράματος που διοργάνωσε η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Πανοράματος και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.Το πρόγραμμα διήρκησε από τις 17 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2010 και αφορούσε τον προσυμπτωματικό ιατρικό έλεγχο των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Πανοράματος. Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες αφορούσαν την κλινική εξέταση των παιδιών, τη μέτρηση του βάρους και του ύψους, τον έλεγχο της εμβολιαστικής τους κατάστασης, τον έλεγχο της οπτικής οξύτητας και τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Συνολικά εξετάστηκαν περίπου 800 παιδιά. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντές ιατροί της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης που διοργανώνει η Κλινική σε συνεργασία με το Γραφείο Βορείου Ελλάδος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., που εδράζεται στο Δήμο Πανοράματος και λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Πανοράματος, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Στόχος τέτοιων δράσεων είναι η προώθηση προγραμμάτων διατήρησης της υγείας του πολίτη μέσα από την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ημερίδα Μαιευτικής

Στις 22 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κλινική μας Ημερίδα Μαιευτικής, υπό την αιγίδα του «Κέντρου Γυναικολογίας και Γονιμότητας», με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Τσάκο, Μαιευτήρα - Γυναικολόγο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, έγκυες και ευρύ κοινό.Την ημερίδα προλόγισε ο Διευθυντής του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» Δρ. Δημοσθένης Κατσάρκας.
Ο κ. Ηλίας Τσάκος μίλησε για τις εξελίξεις στη Μαιευτική και Γυναικολογία και για την κύηση μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο Δρ. Γεώργιος Κολιάκος ανέπτυξε τις προοπτικές της χρήσης των βλαστικών κυττάρων και τις σύγχρονες θεραπείες. Ο κ. Αθανάσιος Τολίκας παρουσίασε τις νεώτερες εξελίξεις στην κύηση και τον τοκετό και η Δρ. Κανελίνα Μπίμπα - Τσάκου ανέλυσε θέματα μαστού στην κύηση και τη γαλουχία.
Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση μεταξύ ομιλητών και ακροατών και ακολούθησε δεξίωση.
 

Υπέρβαση ακόμη και του Καθήκοντος

Πριν από μερικές εβδομάδες, χειρουργήθηκε στην Κλινική μας επειγόντως μια ασθενής που χρειαζόταν σημαντική ποσότητα αίματος για την εγχείρησή της και δεν είχε στο οικογενειακό περιβάλλον της άτομα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αιμοδότες. Προ του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί, οι νοσηλευτές της Κλινικής μας Μπάμπης Αντωνιάδης, Απόστολος Μαρχαβίλας, Χριστίνα Μίχου και Αργυρώ Μπάμπα πρόσφεραν αίμα, προκειμένου να μην καθυστερήσει η εγχείρηση. Μια εκδήλωση ανθρωπιάς που ξεπερνά κατά πολύ την έννοια του καθήκοντος. Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με συγκίνηση και χαρά, συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τα τέσσερα αυτά μέλη του προσωπικού της, που με την πράξη τους θύμισαν ότι στον τόπο μας η ανθρωπιά, ο αλτρουισμός και η αφιλοκερδής προσφορά δεν έχουν πάψει να υπάρχουν.


Εκπαιδευτική Ημερίδα

Το Σάββατο 15 Μαΐου, έλαβε μέρος στην αίθουσα διαλέξεων της Κλινικής η εκπαιδευτική ημερίδα «Απεικονιστική Διερεύνηση της Άρθρωσης του Ώμου και Κλινικός Συσχετισμός». Την ημερίδα οργάνωσαν ο ορθοπαιδικός χειρουργός, ειδικός στις αθλητικές κακώσεις και παθήσεις του ώμου-αγκώνος, και συνεργάτης της Κλινικής Δρ. Χρήστος Σινωπίδης, μαζί με τους ακτινολόγους της Κλινικής Δρ. Αναστάσιο Προύσαλη και κ. Αλέξανδρο Καλλιφατίδη. Επίσημος καλεσμένος ήταν ο Dr. Andrew Dunn, διευθυντής μυοσκελετικής ακτινολογίας στο Royal Liverpool University Hospital της Αγγλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά την ημερίδα στην Μαγνητική Αρθρογραφία του ώμου, μέθοδο ιδιαίτερα χρήσιμη στην διάγνωση ρήξεων των συνδέσμων και του επιχειλίου χόνδρου. Αναλυτικά παρουσιάστηκε η μεθοδολογία και η ερμηνεία της μεθόδου αυτής από τους Andrew Dunn και Αλέξανδρο Καλλιφατίδη. Επίσης παρουσιάστηκαν από τον Χρήστο Σινωπίδη και οι σύγχρονες μέθοδοι και τα αποτελέσματα της αρθροσκοπικής αντιμετώπισης των αθλητικών κακώσεων και παθήσεων του ώμου από την πολυετή εμπειρία του στο Royal Liverpool University Hospital της Αγγλίας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός ιατρών ορθοπαιδικών και ακτινολόγων, καθώς και φυσικοθεραπευτές, τεχνικοί ακτινολογικού και νοσηλευτές. Το επίπεδο ήταν υψηλό και οι συμμετέχοντες συγχάρηκαν τους οργανωτές και την Διεύθυνση της Κλινικής για την προσφορά τους στην συνεχή επιστημονική εκπαίδευση των ιατρών και παραϊατρικών επαγγελμάτων υγείας.

Επίδειξη μαγνητικού αρθρογραφήματος
από τον Dr. Α. Dunn.
Ο Dr. Dunn, ο Δρ. Σινωπίδης
και ο κ. Καλλιφατίδης απαντούν
στις ερωτήσεις του κοινού.


Κατά την επίσκεψη του Dr. Andrew Dunn στην Κλινική, έγινε επίδειξη της μαγνητικής αρθρογραφίας και υπερηχογραφήματος ώμου σε ασθενείς, με σύγχρονη εκπαίδευση του προσωπικού της Κλινικής, και οι δύο αυτές διαγνωστικές τεχνικές είναι διαθέσιμες από τους ακτινολόγους της Κλινικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com