ΠΙΣΩ
Interview: Δρ. Αντώνης Πίτσης FETCS, FESC
Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»  Κύριε Πίτση, πόσο καιρό χειρουργείτε στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»;

Στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» χειρουργώ τα τελευταία 10 χρόνια (από τον Ιανουάριο του 1999). Αρχικά, για τους πρώτους 8 μήνες, πηγαινοερχόμουνα στην Αγγλία, όπου διατηρούσα θέση Διευθυντή στο νοσοκομείο του Bristol, και χειρουργούσα στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» μία εβδομάδα κάθε μήνα. Από το καλοκαίρι του 1999 έως σήμερα βρίσκομαι μόνιμα στην Ελλάδα.

Πόσα χειρουργεία έχετε πραγματοποιήσει τα δέκα αυτά χρόνια;
Περί τις επτά χιλιάδες επεμβάσεις καρδιάς και μερικές εκατοντάδες επεμβάσεων πνεύμονα. Ωστόσο, δεν είμαι τόσο υπερήφανος για την ποσότητα όσο για την ποιότητα των αποτελεσμάτων των χειρουργείων αυτών.

Τι εννοείτε;
Ότι τα αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» είναι εξαιρετικά και δεν θα ήμουν υπερβολικός αν υποστήριζα ότι είναι καλύτερα σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν τα νοσοκομεία της Αγγλίας.

Ποιες είναι οι επεμβάσεις στις οποίες εξειδικεύεστε;
Εκτελούμε όλο το φάσμα της καρδιοχειρουργικής. Αν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποια είδη επεμβάσεων στα οποία είμαστε ή υπήρξαμε πρωτοποριακοί στον Ελλαδικό χώρο, θα ξεχωρίζαμε την τεχνική της πάλλουσας καρδιάς στην χειρουργική των στεφανιαίων και ειδικά με την συστηματική χρήση και των δύο έσω μαστικών αρτηριών, την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας αλλά και της αορτικής βαλβίδας, την χειρουργική της καρδιακής ανεπάρκειας, την μηχανική υποβοήθηση της κυκλοφορίας (τεχνητή καρδιά) και πιο πρόσφατα την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (χειρουργική της κλειδαρότρυπας) και την διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας.

Ποιες στιγμές της καριέρας σας στον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» θα ξεχωρίζατε;
Στο διάστημα των δέκα ετών υπήρξαν πράγματι κάποιες ξεχωριστές στιγμές, όπως η ζωντανή αναμετάδοση καρδιοχειρουργικής επέμβασης καρδιακής ανεπάρκειας που πραγματοποιήσαμε από τα χειρουργεία του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» στο συνέδριο καρδιοχειρουργικής στο Μαιάμι των ΗΠΑ το 2002 με ακροατήριο πολλών χιλιάδων καρδιοχειρουργών, την πρώτη παγκόσμια εμφύτευση σε άνθρωπο ενός νέου τύπου τεχνητής καρδιάς το 2006, και την πρώτη επιτυχημένη παγκόσμια εμφύτευση δύο τεχνητών καρδιών (μία για την μόνιμη υποστήριξη της αριστερής καρδιάς και μία για την μόνιμη υποστήριξη της δεξιάς καρδιάς) στον ίδιο ασθενή το 2009.

Έχετε χάσε ποτέ ασθενή;
Όλα τα χειρουργεία - και πόσο μάλλον τα χειρουργεία καρδιάς - έχουν κάποιο ρίσκο, μικρό ή μεγάλο. Είναι τόσο αναπόφευκτο στην δουλειά αυτή όσο και φυσικό κάποιοι ασθενείς να φτάνουν στο τέλος της ζωής τους. Όμως θα πρέπει να τονίσω ότι η θνητότητα της ομάδας μου είναι εξαιρετικά μικρή και συγκαταλέγεται στις μικρότερες παγκόσμια.

Πόσοι γιατροί συμμετέχουν στην ομάδα σας;
Στην ομάδα συμμετέχουν αυτή τη στιγμή άλλοι 5 καρδιοθωρακοχειρουργοί, 3 αναισθησιολόγοι, 2 καρδιολόγοι, 2 ειδικευόμενοι χειρουργικής, 1 παθολόγος και 2 τεχνικοί εξωσωματικής κυκλοφορίας. Επίσης, εξαιρετική και στενή συνεργασία έχουμε με τους επεμβατικούς καρδιολόγους της Κλινικής και τους 4 εντατικολόγους της Κλινικής. Πλην του ιατρικού προσωπικού, μέλη της ομάδας είναι η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, η γραμματέας μας και η συντονίστρια της μηχανικής υποβοήθησης. Περιττό να προσθέσω ότι χωρίς την βοήθεια και συνεργασία των προϊσταμένων, των νοσηλευτών και νοσηλευτριών και του παραϊατρικού προσωπικού του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» τίποτα από όσα έχουμε επιτύχει δεν θα ήταν δυνατό. Τέλος, πολύτιμοι και στενοί συνεργάτες στους οποίους οφείλω πολλά είναι ο Δρ. Κατσάρκας και η κα. Κατσάρκα που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειάς μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον νέο «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» μετά την ανακαίνιση;
Ο «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» μετά την ανακαίνιση είναι ξεκάθαρα η πιο άρτια εξοπλισμένη ιδιωτική κλινική στον Ελλαδικό χώρο όσον αφορά τις ειδικότητες καρδιολογίας και καρδιοχειρουργικής. Η αναβάθμιση των υποδομών είμαι σίγουρος ότι θα συνοδευτεί από περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου νοσηλείας των ασθενών και των αποτελεσμάτων.

Τι στόχους έχετε για το μέλλον;
Την συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε σαν ομάδα. Παράλληλα με την κλινική δουλειά, κεντρικό ρόλο στα ενδιαφέροντά μας έχει και η παραγωγή ακαδημαϊκού έργου. Η καρδιοχειρουργική κλινική του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» παράγει με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς ακαδημαϊκό έργο, σε σημείο που έχει ήδη γίνει παγκόσμιο κέντρο αναφοράς για πολλές περιπτώσεις ασθενειών. Η επίσκεψη ξένων ιατρών διαφόρων συναφών ειδικοτήτων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και μετεκπαίδευση σε διάφορες τεχνικές που εξελίσσουμε είναι καθημερινό φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com