ΠΙΣΩ
Επικοινώνια χοληδόχου κύστεως με παχύ έντερο σε συνδυασμό με παράλληλη ανώμαλη επικοινωνία χοληδόχου πόρου με χοληδόχο
Θρασύβουλος Πόδας
Γαστρεντερολόγος
Ανδρέας Καλτσάς
Διευθυντής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ
Επιστημονικός Συνεργάτης - Χειρουργός Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Λάζαρος Δανιηλίδης
Επιστημονικός Συνεργάτης -Χειρουργός Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Γ. Χατζούλης
Επιμελητής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ
Επιστημονικός Συνεργάτης -Χειρουργός Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BMC SURGERY 2007,7:6 doi:10.1186/1471-2482-7-6

Αποτελεί σημαντικό γεγονός η αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης που ταλαιπωρούσε τον ασθενή μας επί 6 μήνες. Πυρετός, κοιλιακός πόνος και κακουχία αυτή την περίοδο, σε συνδυασμό με παρατεταμένη νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία χωρίς αποτέλεσμα, οδήγησαν τον 52 ετών άρρωστό μας να προσέλθει στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» με τα πιο πάνω συμπτώματα, ενώ το συκώτι του είχε αρχίσει να επηρεάζεται παρουσιάζοντας κακή λειτουργία.

Έτσι έγινε έλεγχος με υπέρηχο και αξονική που έδειξαν μία μεγάλη πέτρα στη χοληδόχο κύστη, ενώ η τελευταία είχε μικρύνει σε μέγεθος λόγω της χρόνιας σοβαρής φλεγμονής. Δεν κατάφεραν όμως αυτές οι εξετάσεις να φανερώσουν τις ανατομικές ανωμαλίες.

Έτσι, ο γαστρεντερολόγος της Κλινικής μας έδωσε μία πολύτιμη βοήθεια κάνοντας μία δύσκολη εξέταση απεικόνισης του χοληδόχου πόρου (σωληνάκι που αποχετεύει το συκώτι), έτσι ώστε να υποψιαστούμε τις ανατομικές ανωμαλίες.
Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, βρήκαμε κολλημένο το χοληδόχο πόρο με τη χοληδόχο κύστη, ενώ υπήρχε μεταξύ τους μια μεγάλη επικοινωνία. Μία δεύτερη επικοινωνία που βρήκαμε ήταν της χοληδόχου κύστεως με το παχύ έντερο. Το αίτιο της ανωτέρω ανώμαλης διπλής επικοινωνίας ήταν η για αρκετά χρόνια παραμονή του μεγάλου λίθου της χοληδόχου κύστης, που λόγω της φλεγμονής διέβρωσε το τοίχωμα του παχέος εντέρου και του χοληδόχου πόρου ταυτόχρονα (βλ. εικόνα).

Έτσι, αφού αποκαταστήσαμε το παχύ έντερο ανοίγοντας την ανώμαλη επικοινωνία, αφαιρέσαμε τη φλεγμονώδη χοληδόχο κύστη, αποκαθιστώντας τη δεύτερη ανατομική ανωμαλία κάνοντας Roux en Y χολοκυστονηστιδική αναστόμωση, ενώ στείλαμε ταχεία βιοψία που ήταν αρνητική για κακοήθεια.

Η ανωτέρω αντιμετώπιση έτυχε της σύμφωνης γνώμης μεγάλων Αμερικανών και Άγγλων χειρουργών, οι οποίοι δεχτήκανε με ενθουσιασμό τη δημοσίευση του μοναδικού για τα διεθνή δεδομένα περιστατικού.

Ο ασθενής πήρε εξιτήριο μία εβδομάδα μετά, ενώ είχε ομαλή μετεγχειρητική πορεία.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

  1. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
  2. ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΑΣ
  3. ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com