ΠΙΣΩ
Επιστημονική Ημερίδα του Καρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα ήταν η Επιστημονική Ημερίδα που οργανώθηκε τον περασμένο Μάϊο από το Καρδιοχειρουργικό και Καρδιολογικό Τμήμα της Κλινικής μας. Το θέμα της Ημερίδας ήταν: «Πρόοδοι στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική του 2004» και η συμμετοχή δεν περιορίστηκε μόνο στους κορυφαίους γιατρούς των σχετικών κλάδων του τόπου μας, αλλά προσείλκυσε και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο γνωστός καρδιοχειρουργός Randas Batista της Βραζιλίας, ο διακεκριμένος επεμβατικός καρδιολόγος του Cambridge Leonard Shapiro και άλλοι πολλοί.

Οι ανακοινώσεις και οι συζητήσεις κάλυψαν όλο το φάσμα των συγχρόνων θεμάτων που εξελίσσονται στα πλαίσια της καρδιολογίας και καρδιοχειρουργικής, με ιδιαίτερη επικέντρωση σε θέματα τα οποία οι δύο παραπάνω ειδικότητες διεκδικούν και στα οποία δραστηριοποιούνται. Παρουσιάστηκαν διάφορες απόψεις, ανταλλάχθηκαν γνώμες και αντιρρήσεις και εκφράστηκαν προβλέψεις για το μέλλον του όλου τομέα, που - όπως είναι γνωστό - αγγίζει ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού σήμερα.

Πολύ ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές ήταν οι ζωντανές μεταδόσεις, με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, απ' το χειρουργείο της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» κατευθείαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου HYATT. Ετσι, οι σύνεδροι παρακολούθησαν τον καρδιοχειρουργό κ. Αντώνη Πίτση να εκτελεί μια ολική αρτηριακή επαναιμάτωση σε πάλλουσα καρδιά, καθώς και μια επισκευή μιτροειδούς βαλβίδας. Η μετάδοση ήταν τεχνολογικά τελειότατη και οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα στον χειρουργό και να συζητήσουν μαζί του τα διάφορα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζουν οι επεμβάσεις αυτές και που εμφανίστηκαν στην οθόνη με τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό.

Το «κλίμα» της Ημερίδας, η αθρόα συμμετοχή, οι γόνιμες συζητήσεις που επακολούθησαν - όλα αυτά μαζί, αλλά και το θερμό πνεύμα της φιλοξενίας που διαμορφώθηκε, έδωσαν την αίσθηση μιας σωστής επιστημονικής δουλειάς, που πραγματικά ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των μετεχόντων και στις ελπίδες των οργανωτών.

Πέρα απ' όλα τ' άλλα, δημιουργήθηκε ξεκάθαρα η εντύπωση ότι και ο ιδιωτικός τομέας έχει να προσφέρει πολλά στην επιστημονική θεμελίωση των επιμέρους ιατρικών ειδικοτήτων, εκτός από την ουσιαστική προσφορά του στο θεραπευτικό πεδίο, που τον αντίκτυπό της ζουν και επεφωλούνται απ' αυτόν πολλοί άρρωστοι στον τόπο μας σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com