ΠΙΣΩ
Επιστημονική Ημερίδα

Προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος του καρδιολογικού και καρδιοχειρουργικού κόσμου βρέθηκαν το Σάββατο 8 Μαΐου 2004 στη Θεσσαλονίκη, μετέχοντας στην ημερίδα που οργάνωσαν οι καρδιοχειρουργοί και οι καρδιολόγοι της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».

Ο γνωστός Βραζιλιάνος καρδιοχειρουργός R. Batista, ο Κινέζος καρδιοχειρουργός Tsui του Cambridge της Αγγλίας, καθώς επίσης και ο καρδιολόγος L. Shapiro, επίσης του Cambridge, ήταν μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας.

Ο κ. Shapiro μίλησε για τη νέα θεραπευτική δραστηριότητα της επεμβατικής καρδιολογίας και κυρίως για την τοποθέτηση «ομπρέλας» σε περιπτώσεις συγγενούς μεσοκολπικής επικοινωνίας, που μέχρι σήμερα έπρεπε οπωσδήποτε να χειρουργηθούν, ενώ από εδώ κι εμπρός, με μια απλή διαδερμική επέμβαση, το πρόβλημά τους τακτοποιείται. Ανέφερε μάλιστα ότι τέσσερα τέτοια περιστατικά είχαν ήδη αντιμετωπιστεί τις αμέσως προηγούμενες ημέρες από την ομάδα των επεμβατικών καρδιολόγων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με δική του επίβλεψη.

Στα πλαίσια της ημερίδας, έγιναν δύο «ζωντανές» μεταδόσεις από τα χειρουργεία της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», όπου ο καρδιοχειρουργός κ. Α. Πίτσης παρουσίασε και χειρούργησε μια περίπτωση εφαρμογής παρακαμπτηρίων μοσχευμάτων (by pass) επί παλλόμενης καρδιάς, καθώς και μια περίπτωση «επισκευής» της μιτροειδούς βαλβίδας. Στη διάρκεια της εγχείρησης, που μεταδιδόταν ζωντανά στους συνέδρους, γινόταν παράλληλα συζήτηση μεταξύ των συνέδρων και του καρδιοχειρουργού κ. Πίτση, ο οποίος απαντούσε στις ερωτήσεις και στις απορίες τους.

Ήταν μια πρωτοποριακή προσπάθεια που απέδειξε ότι το επίπεδο της επεμβατικής καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής στη Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα εφάμιλλο των πιο προχωρημένων κέντρων του δυτικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com