ΠΙΣΩ
Επιστημονική Εκδήλωση Ηλεκτροφυσιολογικού Εργαστηρίου

Tο Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» διοργάνωσε στις 25 Ιανουαρίου 2012 επιστημονική εκδήλωση, στα πλαίσια σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων με στόχο την καλύτερη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των καρδιακών αρρυθμιών και την ορθή χρήση των εμφυτευσίμων συσκευών τόσο για την αντιμετώπιση του αιφνιδίου θανάτου όσο και για την θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.

Στην παρούσα εκδήλωση αναπτύχθηκε η θεραπεία του καρδιακού επανασυγχρονισμού με αμφικοιλιακή βηματοδότηση ως εξόχως αποτελεσματική θεραπεία στην καρδιακή ανεπάρκεια. Πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπεία για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, μέσω ενός ειδικού βηματοδότου, ο οποίος κατορθώνει να συγχρονίζει ηλεκτρικά και μηχανικά τις δύο πλευρές της καρδιάς, δεξιά και αριστερή, αλλά και τα διάφορα τοιχώματα της αριστερής κοιλίας που παρουσιάζουν διαταραχές κινητικότητας, λόγω προσβολής από έμφραγμα μυοκαρδίου, ίωση ή άλλες παθήσεις που οδηγούν σε δυσλειτουργία της καρδιάς σαν αντλία. Στο βηματοδοτικό αυτό σύστημα τοποθετείται ένα ειδικό ηλεκτρόδιο για τη διέγερση της αριστερής κοιλίας σε στεφανιαία φλέβα επιπλέον των κλασικών ηλεκτροδίων που τοποθετούνται σε όλους τους βηματοδότες.

Ο κ. Ρέππας Ευάγγελος, επεμβατικός καρδιολόγος, παρουσίασε τη 10ετή εμπειρία εφαρμογής και την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας στην καρδιακή ανεπάρκεια.

Η κ. Χατζηνικολάου-Κοτσάκου Ελένη, επεμβατική καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος και Υπεύθυνη της Καρδιολογικής Ομάδας, ανέλυσε λεπτομερώς τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που κρίνονται κατάλληλοι για αυτή τη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Ο κ. Τσακιρίδης Κοσμάς, Καρδιοχειρουργός και Χειρουργός Θώρακος, ανέπτυξε τη δυνατότητα τοποθέτησης του ηλεκτροδίου της αριστερής κοιλίας, σε σπάνιες περιπτώσεις ασθενών με ανατομικές δυσκολίες, χειρουργικά με μικρής έκτασης επέμβαση.

Ο κ. Μόσχος Γεώργιος, επεμβατικός Καρδιολόγος και ο κ. Μπελεβεσλής Θωμάς, επεμβατικός Καρδιολόγος, παρουσίασαν και ανέλυσαν διεξοδικά περιπτώσεις ασθενών που υποβλήθηκαν σε αυτή την θεραπεία στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».

Η Ομάδα των ως άνω επεμβατικών Καρδιολόγων τα τελευταία 6 χρόνια έχει εφαρμόσει επιτυχώς τη μέθοδο σε 112 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια με πολύ καλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com