ΠΙΣΩ
Μονάδα Επιληψίας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Φωτο: Από αριστερά, Αθανάσιος Ευαγγελίου (Παιδονευρολόγος Νοσοκομείο Παπαγεωργίου), Βασίλειος Κόκκινος, Κωνσταντίνος Κοντογιάννης, Κυριάκος Γαργάνης, Petia Dimova, Krassimir Minkin, Βασίλειος Ζούντσας και Αλεξάνδρα Πενταράκη (Νευροψυχολόγος).

 

  • Η Μονάδα Επιληψίας και ο Νευροχειρουργικός Τομέας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας που πραγματοποιήθηκε την χρονιά που μας πέρασε στο Ξενοδοχείο Met της Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική εργασία σχετικά με το επιληπτογενές νευρωνικό δίκτυο που διαμορφώνουν τα υποθαλαμικά αμαρτώματα, με βάση ταυτόχρονο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και λειτουργική μαγνητική τομογραφία σε δύο ασθενείς μας, απέσπασε το πρώτο βραβείο.
     
  • ​Ημερίδα με θέμα τον προεγχειρητικό έλεγχο και την χειρουργική της επιληψίας οργανώθηκε από την Μονάδα Επιληψίας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με καλεσμένους την Παιδονευρολόγο Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Petia Dimova και τον Νευροχειρουργό Αναπληρωτή Καθηγητή Krassimir Minkin των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων "St. Naum" και "Ivan Rilski" της Σόφιας, πρωτεύουσας της Βουλγαρίας. Τόσο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, όσο και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσιάστηκε εκατέρωθεν η τρέχουσα τεχνογνωσία και τέθηκε το πλαίσιο για την εγκατάσταση μιας πρώιμης συνεργασίας.
  • Τη χρονιά που μας πέρασε, η συνεργασία της Μονάδος Επιληψίας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» με την Μονάδα Νευροφυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία διευθύνει ο Καθηγητής Γεώργιος Κωστόπουλος, απέφερε την συμμετοχή σε δυο προγράμματα τριετούς έρευνας στην επιληψία: α) "Ηράκλειτος ΙΙ: Μελέτη εγκεφαλογραφικών ρυθμών ως συμβολή στη φυσιολογία του ύπνου και την παθοφυσιολογία επιληπτικών συνδρόμων", προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, και β) "FP7: Advanced multi-parametric monitoring and analysis for diagnosis and optimal management of epilepsy and related brain disorders (ARMOR)", προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ, σε συνεργασία με κέντρα της Κύπρου, της Ισπανίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας.
     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ