ΠΙΣΩ
News - Ημερίδα: «Βλάβες αρθρικού χόνδρου του γόνατος - μία διαρκής πρόκληση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/4/2012, στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», η ημερίδα με θέμα: «ΒΛΑΒΕΣ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα Thessaloniki minimal invasive surgery center (THE.M.I.S. center) των ορθοπαιδικών χειρουργών κκ. Τερζίδη Γιάννη, Παπακώστα Μανώλη και Σιδερίδη Αριστοτέλη, σε συνεργασία με την Kλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» και υπό την αιγίδα της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.).

Την ημερίδα προλόγισε ο Διευθυντής της Κλινικής κ. Δημοσθένης Κατσάρκας, ο οποίος, αφού υποδέχθηκε τους ομιλητές και τους συνέδρους, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της διά βίου ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και τη σπουδαιότητα της επιστημονικής δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.
Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ γενικός συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής σχολής των Ιωαννίνων κ. Αναστάσιος Γεωργούλης.Η εκδήλωση αποτελούνταν από 6 ενότητες με κύρια θεματολογία από όλο το φάσμα των χόνδρινων βλαβών του γόνατος. Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν από ένα σύνολο 22 ομιλητών και 6 συντονιστών-σχολιαστών η ανατομία και η παθοφυσιολογία του χόνδρου, η θέση των φαρμάκων στις χόνδρινες βλάβες, οι συνέπειες των ρήξεων των μηνίσκων και του προσθίου χιαστού συνδέσμου στον αρθρικό χόνδρο, οι τεχνικές χειρουργικής θεραπείας, οι βιολογικές θεραπείες, η αυτόλογη μεταμόσχευση του αρθρικού χόνδρου, τα σύγχρονα προγράμματα αποκατάστασης, καθώς και μελλοντικές θεραπείες.Το επίπεδο των παρουσιάσεων ήταν εξαιρετικά υψηλό, κατά κοινή ομολογία, μιας και οι ομιλητές στο σύνολό τους ασχολούνται ιδιαίτερα με τις κακώσεις του αρθρικού χόνδρου και την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις συμμετοχές ομιλητών από την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική της Λάρισας, το εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής του Α.Π.Θ., από το εγκυρότερο στην Ευρώπη κέντρο Αθλητικής Αποκατάστασης Isokinetic της Μπολόνια, καθώς και από την υγειονομική επιτροπή της FIFA (παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία) με παρουσίαση των προγραμμάτων F-MARC και F11.Η ημερίδα σημείωσε σημαντική επιτυχία, καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 200. Ορθοπαιδικοί χειρουργοί, ρευμα-τολόγοι, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές παρακολούθησαν τις διαλέξεις με ζωηρό ενδιαφέρον καθʼ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com