ΠΙΣΩ
Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» Τμήμα Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών

Μία καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα, διεπιστημονική υπηρεσία συστάθηκε πρόσφατα στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» και ήδη λειτουργεί υποστηρίζοντας πολλά παιδιά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τις οικογένειές τους. Το Τμήμα Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών συγκροτήθηκε με σκοπό τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ολόπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού. Βασίζουμε τις υπηρεσίες μας στους πυλώνες της ιατρικής φροντίδας και της ειδικής αγωγής, αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των αναγκών των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στην Κλινική μας παρέχονται υπηρεσίες διάγνωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, ειδικής αγωγής, θεραπείας και αποκατάστασης σε παιδιά με:

  • Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία – Δυσαριθμησία)
  • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα
  • Αυτισμό, σύνδρομο Asperger και άλλες Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
  • Νοητική Καθυστέρηση - Κινητικές Αναπηρίες
  • Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες

Η σωστή και τεκμηριωμένη διάγνωση αποτελεί τη βάση της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης ενός παιδιού με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η διεπιστημονική ομάδα που διαθέτει η Κλινική μας υποδέχεται τους γονείς και είναι έτοιμη να απαντήσει στα ερωτήματά τους σχετικά με τη διάγνωση και το τι σηματοδοτεί αυτή στη ζωή του παιδιού τους.

Η ειδική παιδαγωγός, ως συντονίστρια της ομάδας, συνεργάζεται με άριστους ιατρούς όλων των σχετιζόμενων ειδικοτήτων, νοσηλευτές, ψυχολόγους, και θεραπευτές για να εκτιμήσουν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες κάθε παιδιού, ώστε να προχωρήσουν περαιτέρω σε μία πρόγνωση για την εν δυνάμει αποκατάσταση των δυσκολιών του. Η διαφοροδιάγνωση και η εκπαιδευτική αξιολόγηση αποτελούν τη βάση του Εξατομικευμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης, το οποίο καταρτίζεται πάντα σε στενή συνεργασία με την οικογένεια του παιδιού.

Στο Τμήμα Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών στοχεύουμε στην ενίσχυση των δυνατοτήτων και των ενδιαφερόντων του παιδιού και προσφέρουμε εξατομικευμένη διδασκαλία στους τομείς των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων μελέτης, των δεξιοτήτων επικοινωνίας, των κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και των δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης. Παρέχουμε ένα υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον στο οποίο οι εκπαιδευτικές παροχές ανταποκρίνονται στο μοναδικό μαθησιακό προφίλ του κάθε παιδιού.

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που προσφέρει η διεπιστημονική ομάδα του Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών συμπεριλαμβάνουν εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, προγράμματα πρώιμης παρέμβασης, προγράμματα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, προγράμματα κοινωνικοποίησης και ομάδες φίλων, προγράμματα στο σπίτι, εκπαιδευτική υποστήριξη σε περιπτώσεις μακράς νοσηλείας, καθώς και προγράμματα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής.

Το Τμήμα παρέχει λογοθεραπεία (π.χ. PECS), φυσιοθεραπεία (π.χ. υδροθεραπεία, Bobath), εργοθεραπεία (π.χ. Αισθητηριακή Ολοκλήρωση) και θεραπείες συμπεριφοράς (π.χ. εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς, θετική συμπεριφορική υποστήριξη). Μέσω της Σχολής Γονέων που διοργανώνει το Τμήμα μας, εκπαιδεύουμε την οικογένεια για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του παιδιού της, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την πρόοδό του.

Στο Τμήμα Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών η μάθηση διευκολύνεται από τη χρήση υποστηρικτικής τεχνολογίας και εκπαιδευτικού λογισμικού. Οι μαθητές του Τμήματός μας, ανάλογα με τις ανάγκες τους, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό ο οποίος χρησιμοποιείται σε άλλα τμήματα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», όπως το Νευρολογικό και το Καρδιολογικό Τμήμα, το Τμήμα Επιληψίας, το Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, το Ιατρείο Αντιμετώπισης της Σπαστικότητας και τα Εργαστηριακά Τμήματα (π.χ. Ηλεκτροεγκεφαλογράφος, Μαγνητικός Τομογράφος).

Καθώς η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αποτελεί πρωτίστως οργανισμό ανθρωπιστικού προσανατολισμού, διοργανώνουμε ημερίδες ευαισθητοποίησης και διάχυσης γνώσεων, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο συνάνθρωπό μας. Στις ημερίδες, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν στη γνωστική, ακαδημαϊκή, κοινωνική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς επίσης και στις διαταραχές της. Τρεις ημερίδες έχουν ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία μέχρι σήμερα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακά Προβλήματα, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος). Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και οι προσπάθειες μας χαιρετήθηκαν από το Δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Επιστημονικά υπεύθυνη:
Δρ. Ζωή Θεοδωρίδου, Ειδική Παιδαγωγός
Τηλέφωνο: 2310 380 000, 6942445512
E-mail: eidikiagogi@klinikiagiosloukas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com