ΠΙΣΩ
Ολική Αρθροπλαστική του Ισχίου AMIS
Mικρή παρεμβατικότητα, άριστο αποτέλεσμα.
(Η εμπειρία μας στους πρώτους 150 ασθενείς)
Δρ Ιωάννης Τερζίδης
MD, BSc, PhD.
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
TheMIS Orthopaedic Center
Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
Μέλος του club deς AMIS
προτεινόμενος χειρουργός για την τεχνική AMIS από την Medacta Int.

Είναι πλέον γνωστό, κοινωνικά αποδεκτό και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι η χειρουργική αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου με τεχνητή άρθρωση προσφέρει εξαφάνιση του πόνου, καλύτερη κινητικότητα και εν γένει βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ασθενούς. 
Από τις αρχές της δεκαετίας του 60 έως σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες επεμβάσεις αντικατάστασης της άρθρωσης του ισχίου με τεχνητή πρόθεση έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία παγκοσμίως. Η εξέλιξη και η βελτιστοποίηση των υλικών ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα οι ενδείξεις για χειρουργική αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου ολοένα και περισσότερο να αυξάνουν. Η βελτίωση της κινητικότητας της άρθρωσης και η εξαφάνιση του πόνου προσδίδουν ποιότητα ζωής σήμερα. Ταυτόχρονα, στον Ορθοπαιδικό κόσμο η επιθυμία για μικρότερες επεμβατικές τεχνικές σταδιακά γινόταν πραγματικότητα. Ήταν οι αρθροσκοπήσεις για αρχή και ακολούθησαν άλλες τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας. 

Εξάλλου, η μαγεία της χειρουργικής τεχνικής είναι, χρησιμοποιώντας τα ανατομικά μονοπάτια του ανθρώπινου σώματος, με την βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογικά εργαλείων και μέσων, να επιτυγχάνεις το μέγιστο δυνατό λειτουργικό αποτέλεσμα με το λιγότερο χειρουργικό τραύμα. 

Αυτή η φιλοσοφία αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια από εξειδικευμένα Ορθοπαιδικά κέντρα της Γαλλίας και της Ελβετίας στην χειρουργική αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου. Παραδοσιακά, παρόλη την τρομερή βελτίωση των υλικών αρθροπλαστικής και των χειρουργικών τεχνικών, έχουν απομείνει σαν μειονεκτήματα η αποκόλληση των μυών, η τμηματική ή ολική αφαίρεση του αρθρικού θυλάκου και η διατήρηση μια χειρουργικής τομής τουλάχιστον 15-20 εκατοστών. Σήμερα, με την τεχνική AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery), αξιοποιούνται τα πλεονεκτήματα της ελάχιστης παρεμβατικότητας στην ολική αρθροπλαστική του ισχίου, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακρίβεια της τοποθέτησης των υλικών.Μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση σε ειδικό κέντρο της Γαλλίας της επιστημονικής ομάδος The-MIS (Thessaloniki Minimally Invasive Surgery Center), ήδη από τον Ιούνιο του 2010 άρχισε να εφαρμόζεται η νέα χειρουργική μέθοδος στην Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Τα πρώτα μηνύματα από τους 150 και πλέον ασθενείς που χειρουργήθηκαν με την νέα αυτή χειρουργική τεχνική είναι πολύ ενθαρρυντικά. Υπάρχει τάχιστη μετεγχειρητική αποκατάσταση, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο, γρήγορη κινητοποίηση ακόμη και την ίδια ημέρα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, μικρότερη παραμονή στην Κλινική, περιορισμένο χειρουργικό τραύμα (τομή μόλις 7-8 εκατοστά) και φυσικά επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γρήγορα χωρίς πόνο και με φυσιολογική την κινητικότητα του ισχίου.

Η τεχνική AMIS απευθύνεται σε ασθενείς με εγκατεστημένη οστεοαρθρίτιδα του ισχίου. Σε άτομα, δηλαδή, με έντονο πόνο στο ισχίο, με περιορισμένη την κινητικότητα του ισχίου, αδυναμία παρατεταμένης βάδισης και φυσικά επιβεβαιωμένα εργαστηριακά με αλλοιώσεις της άρθρωσης.

 

Πλεονεκτήματα της τεχνικής AMIS:

• ελάχιστα τραυματική μέθοδος
 
• θεαματικό αισθητικό αποτέλεσμα με τομή που δεν υπερβαίνει τα 7-8 εκατοστά 
 
• δεν διαταράσσεται το μυϊκό υπόστρωμα και ο μυϊκός τόνος 
 
• διατηρείται ο αρθρικός θύλακος της άρθρωσης 
 
• σταθερότητα στην άρθρωση 
 
• άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, ακόμη και την ίδια ημέρα
 
• ελάχιστος ή καθόλου μετεγχειρητικός πόνος
 
• καθόλου χωλότητα στην βάδιση
 
• μικρότερη παραμονή στην Κλινική 
 
• γρηγορότερη επιστροφή στην καθημερινότητα


Πληροφορίες:

www.sportsmedicine.gr
www.The-mis.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com