ΠΙΣΩ
News - Ημερίδα The-MIS KNEE PRESERVATION
 Διασώζοντας το γόνατο

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» επιστημονική ημερίδα της ιατρικής ομάδας The-MIS (Thessaloniki Minimal Invasive Surgery Center). H ημερίδα με θέμα: «Knee Preservation, Διασώζοντας το γόνατο» διοργανώθηκε από τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς Μανώλη Παπακώστα, Αριστοτέλη Σιδερίδη και Γιάννη Τερζίδη, το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014. Η ημερίδα τέθηκε υπό την αιγίδα της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.) και του Ε.Ο.Φ. (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων). 

Την ημερίδα προλόγισε ο Διευθυντής της Kλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», Δημοσθένης Κατσάρκας, που υπήρξε και ο οικοδεσπότης της, καλωσορίζοντας τους συνέδρους. Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης για την Κλινική και υποσχέθηκε υποστήριξη σε κάθε εκπαιδευτική και επιστημονική προσπάθεια.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξαν οι Καθηγητές Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Μαλίζος και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεωργούλης Αναστάσιος, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση με την ενεργό συμμετοχή τους. Στους σύντομους χαιρετισμούς τονίστηκε η σπουδαιότητα των επιστημονικών προσπαθειών που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής πράξης, τη σημασία της δια βίου ιατρικής εκπαίδευσης, ενώ τέλος επισημάνθηκε η σημαντική προσφορά του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ» στην παροχή υγείας. 


Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθηγητής Ανατομικής του Α.Π.Θ. κ. Νάτσης Κωνσταντίνος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Χαντές, ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και πρώην Πρόεδρος της International Cartilage Repair Society (I.C.R.S.) Daniel Saris, ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας κ. Murat Bozkurt, o καθηγητής Ορθοπαιδικής του πανεπιστημίου Weilch της Αυστρίας κ. Florin Ramadani, ο Λέκτορας Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου του Καΐρου κ. Hasem Hasan, ο Επίκουρος Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Γεώργιος Κούτρας και πληθώρα αξιόλογων ομιλητών από όλη την Ελλάδα (Λάρισα, Πάτρα, Αθήνα, Ρέθυμνο).

Το πρόγραμμα αποτελείτο από 4 στρογγυλές τράπεζες και μια διάλεξη με θεματολογία σχετική με τη διάσωση του τραυματισμένου γόνατος. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν λεπτομερώς τα θέματα: βασικές επιστήμες και διάγνωση των τραυματικών βλαβών του γόνατος, η χειρουργική θεραπεία και οι τεχνικές στις ρήξεις του προσθίου χιαστού συνδέσμου, η αναθεώρηση της συνδεσμοπλαστικής του προσθίου χιαστού συνδέσμου και οι σύνθετες χειρουργικές τεχνικές, καθώς και οι τεχνικές επισκευής, αναπλήρωσης ή μεταμόσχευσης στις ρήξεις των μηνίσκων. Η διάλεξη του καθηγητή Daniel Saris, αφορούσε την αποκατάσταση χόνδρινων βλαβών του γόνατος, με έμφαση στην προσπάθεια θεραπείας στον ίδιο χρόνο και με μια μόνον επέμβαση. Η τελευταία ενότητα περιελάμβανε 2 workshops: 

1) Πρακτικής άσκησης ορθοπαιδικών χειρουργών στη χειρουργική αποκατάσταση ρήξης προσθίου χιαστού συνδέσμου, ρήξης μηνίσκων και χόνδρινων βλαβών, σε προπλάσματα γόνατος και

2) Φυσικής αποκατάστασης με πρακτική εξάσκηση στην επιταχυνόμενη αποκατάσταση μετά από συνδεσμοπλαστική προσθίου χιαστού συνδέσμου.


Το επίπεδο των παρουσιάσεων και της πρακτικής άσκησης ήταν υψηλό και, κατά κοινή ομολογία, τα επιστημονικά οφέλη της ημερίδας είναι άμεσα εφαρμόσιμα στην κλινική πράξη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 σύνεδροι. Η μεγάλη συμμετοχή, η γενικά αναγνωρισμένη επιτυχία, καθώς και η κάλυψη της επιστημονικής προσπάθειας από πληθώρα σημαντικότατων, όπως αναφέρθηκαν, ιατρικών - επιστημονικών εταιρειών και κρατικών φορέων, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη, αλλά και ανάληψη ευθύνης για τη συνέχιση και τη βελτίωση της διοργάνωσης.

Για την επιστημονική ομάδα The-MIS 
Παπακώστας Εμμανουήλ 
Σιδερίδης Αριστοτέλης
Τερζίδης Ιωάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com