ΠΙΣΩ
Tμήμα Υδροθεραπείας

Έρευνες δείχνουν ότι το νερό επιταχύνει τη νευρολογική και μυοσκελετική ανάπτυξη. Τα προγράμματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης που παρέχονται στην υψηλών προδιαγραφών πισίνα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» περιλαμβάνουν:

Α) αποκατάσταση & ενδυνάμωση. Απευθύνεται σε αθλητές και άτομα μετά από τραυματισμό ή/και μετεγχειρητική αγωγή, που στοχεύουν στην ταχεία ανάπτυξη ελαστικότητας, της δύναμης των μυών και των αρθρώσεων, καθώς επίσης και στην αποκατάσταση και την εκπαίδευση προτύπων κίνησης (π.χ. βάδιση).

Β) χαλάρωση & ευεξία. Απευθύνεται σε άτομα με ήπια άλγη, αρθρίτιδες και σωματική καταπόνηση. Στόχο αποτελεί η βελτίωση της κινητικότητας της πάσχουσας περιοχής, καθώς και η ξεκούραση όλου του σώματος.

Γ) Ψυχοκινητική αγωγή & κολυμβητικές δεξιότητες. Απευθύνεται σε ΑμεΑ παιδιά και νέους με νευρολογικές διαταραχές (σπαστικότητα, αταξία), αναπτυξιακές διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού και σύνδρομα με αναπτυξιακές νευροκινητικές αναπηρίες. Στόχος είναι η ανάπτυξη κολυμβητικών και κινητικών δεξιοτήτων μέσω παιδαγωγικών μεθόδων, αυτόνομη επίπλευση, κολύμπι, ενδυνάμωση και ψυχαγωγία.

Δ) Νευρολογική ανάπτυξη. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με εγκεφαλική ή/και νωτιαία βλάβη (τετραπληγία, ημιπληγία, παραπληγία), καθώς επίσης και με νευρομυικές ασθένειες (σκλήρυνση κατά πλάκας, Parkinson, μυική δυστροφία). Στοχεύει στην εκπαίδευση βάδισης, την ανάπτυξη δύναμης, ισορροπίας και συντονισμού. Σε παιδιά η νευρολογική εκπαίδευση γίνεται με ψυχοκινητική αγωγή. Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και αποκατάστασης που προσφέρονται μέσω της υδροθεραπείας συμπληρώνουν τις ήδη παρεχόμενες εκπαιδευτικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις του Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών της Κλινικής (ατομικές συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης, προγράμματα πρώιμης παρέμβασης, προγράμματα κοινωνικοποίησης και ομάδες φίλων, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com