ΠΙΣΩ
Ακράτεια ούρων στους άνδρες; ΟΧΙ ΠΙΑ! Σήμερα υπάρχει λύση
Dr. Σταύρος Χαραλάμπους
MD, PhD, FEBU European Certified Urological Surgeon

Ο εξειδικευμένος Ουρολόγος θα εκτιμήσει το βαθμό της ακράτειας και θα την αντιμετωπίσει με επιτυχία!!

Ακράτεια ούρων είναι η απώλεια ούρων χωρίς τη θέλησή μας. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα και όχι για μια ασθένεια που μπορεί να εμφανίζεται με απώλεια σταγόνων ούρων έως πλήρη αδυναμία συγκράτησης των ούρων (συνεχή ακράτεια). Αν και συναντάται πολύ περισσότερο σε γυναίκες, είναι και στους άνδρες σύνηθες φαινόμενο.

Οι τύποι της ακράτειας είναι η επείγουσα αναγκαστική ούρηση (ΟΑΒ) και η ακράτεια ούρων από προσπάθεια (ΑΟΠ).

Η ΟΑΒ οφείλεται στην υπερδραστηριότητα της ουροδόχου κύστεως και εμφανίζεται ξαφνικά με έντονη επιθυμία για ούρηση και η απώλεια ούρων παρατηρείται πριν το άτομο φτάσει στη τουαλέτα.

Η Ακράτεια ούρων από προσπάθεια (ΑΟΠ) οφείλεται σε ανεπάρκεια του σφιγκτήρα της ουρήθρας και εμφανίζεται από αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, όπως σε περιπτώσεις βήχα, φταρνίσματος, άρσης βάρους, γέλιου κ.λπ. Το 90% αυτών των συμπτωμάτων παρατηρείται στις γυναίκες, όμως παρόλο που το ανδρικό ποσοστό φαίνεται μικρό, αποτελεί σοβαρότερη διαταραχή.


Τι προκαλεί την ανδρική ακράτεια;

Η ανδρική ΑΟΠ εμφανίζεται μετά από προστατεκτομή και κυρίως μετά από ριζική προστατεκτομή λόγω βλάβης του σφιγκτήρα της ουρήθρας ή μετά από ακτινοβολία του προστάτη. Ο σφιγκτήρας που έχει υποστεί βλάβη δεν μπορεί να πιέζει και να διατηρεί την ουρήθρα κλειστή, με αποτέλεσμα την ακούσια απώλεια των ούρων.

Η ΑΟΠ που ακολουθεί τη ριζική προστατεκτομή βελτιώνεται μέχρι 90% σε ένα χρόνο, αλλάζει όμως δραματικά τη ζωή του ατόμου: περιορίζει τον τρόπο ζωής του, τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές του σχέσεις, το άτομο δεν μπορεί να απολαύσει αγαπημένες του δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το κολύμπι, τις εκδρομές ή το παιχνίδι με τα εγγόνια.

Η ακράτεια ούρων επηρεάζει και τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς το άτομο ξοδεύει περισσότερα χρήματα κάθε μήνα για αγορά πάνας, απορρυπαντικών και ηλεκτρικού ρεύματος για τις πλύσεις.

Επίσης, το άτομο που πάσχει από ακράτεια:
- ψάχνει τουαλέτα όπου βρίσκεται
- κινδυνεύει από περισσότερες πτώσεις και κατάγματα, ιδιαίτερα τη νύχτα
- περιορίζει τις καθημερινές εξόδους και δραστηριότητες
- οδηγείται σε απομόνωση


Σήμερα υπάρχει λύση!
Ο Ουρολόγος θα εκτιμήσει το βαθμό της ακράτειας και θα την αντιμετωπίσει με φυσιοθεραπεία, αλλαγή του τρόπου ζωής ή φαρμακευτικά.

Όταν επιμένει πέραν του χρόνου, θα εκτιμηθεί πλέον ουροδυναμικά (ειδική εξέταση) και θα προταθούν μικρής επεμβατικότητας μέθοδοι, με νοσηλεία λίγων ωρών έως μιας ημέρας.

Η ενδοουρηθρική έγχυση διογκωτικών ουσιών υποκαθιστούν τον αφαιρεθέντα προστάτη και είναι η ιδανική λύση για μετρίου βαθμού ακράτεια.Η τοποθέτηση ταινίας στήριξης της ουρήθρας λειτουργεί αποτελεσματικά σε ήπια ακράτεια και σε ασθενείς που δεν υποβλήθηκαν σε συμπληρωματική ακτινοβολία.Τέλος, ο Τεχνητός Σφιγκτήρας (ΤΣ) αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και δοκιμασμένη λύση σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ακράτεια ούρων μετά από ριζική προστατεκτομή. Περισσότεροι από 100.000 άνδρες σε όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης ΤΣ τα τελευταία 40 χρόνια και το ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών φθάνει το 90%.

Η ακράτεια ούρων επηρεάζει και τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς το άτομο ξοδεύει περισσότερα χρήματα κάθε μήνα για αγορά πάνας, απορρυπαντικών και ηλεκτρικού ρεύματος για τις πλύσεις.Ποια είναι η γνώμη των Ιατρών;
Οι ασθενείς τους που έχουν υποβληθεί σε τοποθέτηση ΤΣ είναι από τους πλέον ευτυχισμένους και ευγνώμονες που έχουν θεραπεύσει.

Η γνώμη των Πασχόντων;
• Το 92% αυτών δήλωσαν ότι θα έκαναν ξανά την επέμβαση αυτή
• Το 96% αυτών θα συνιστούσαν την επέμβαση αυτή σε κάποιον φίλο τους με παρόμοιο πρόβλημα
• Σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής

Ο ΤΣ τοποθετείται εξ ολοκλήρου μέσα στο σώμα και επιτρέπει τον άμεσο και διακριτικό έλεγχο της ούρησης με το απλό πάτημα της αντλίας ελέγχου, όταν ο άνδρας επιθυμεί να αδειάσει την κύστη του. Η επέμβαση γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους ουρολόγους, διαρκεί περίπου μία ώρα, με νοσηλεία μιας ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com