ΠΙΣΩ
Ό,τι Τελειότερο στο Είδος του

H νεα Kινητή Mονάδα Eντατικής Θεραπείας της Kλινικής

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του εξοπλισμού της, αλλά και λόγω των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για μεταφορά βαρέων περιστατικών προς την Κλινική από την Επαρχία και τα κοντινά Βαλκανικά Κράτη, προμηθεύτηκε ένα καινούργιο ασθενοφόρο όχημα.

Το ασθενοφόρο αυτό βασισμένο στο δημοφιλές μοντέλο της Mercedes-Benz Sprinter 314 ενσωματώνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, τόσο στον τομέα των οχημάτων και των συστημάτων υποδομής, όσο και στον τομέα της ιατρικής επιστήμης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ΕΝ 1789:1999 την οποία έχει προσυπογράψει και η Ελλάδα, το νέο ασθενοφόρο της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» κατατάσσεται στην κατηγορία C (Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), παρέχοντας τη δυνατότητα πλήρους ιατρικής φροντίδας προς τους μεταφερόμενους ασθενείς. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο όμως, υπερκαλύπτει και τις προδιαγραφές της κατηγορίας Β (Ασθενοφόρα Οχήματα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών), παρέχοντας τη δυνατότητα επέμβασης και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και σε τροχαία ή άλλα ατυχήματα, φυσικές καταστροφές, κ.λπ.

Ξεκινώντας από το όχημα, επιλέχθηκε η λύση του Sprinter της Mercedes λόγω της γνωστής αξιοπιστίας, ποιότητας κατασκευής και πληρότητας εξοπλισμού που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Η επιλογή του εξοπλισμού του οχήματος έγινε με τρόπο ώστε η χρήση του οχήματος να είναι εύκολη, να μην περιορίζεται από παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, κ.λπ.) και οι μετακινήσεις να γίνονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και άνεση για τους επιβαίνοντες. Έτσι, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του ασθενοφόρου της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» είναι εξοπλισμένο με τα εξής συστήματα:

• Κινητήρα 2.300 κ.ε. 143 ίππων
• 4 Δισκόφρενα με Υδραυλικό Κύκλωμα & Αυτόματη Ρύθμιση
• ABS: Σύστημα Αντι-μπλοκαρίσματος των Φρένων
• ASP: Σύστημα Περιορισμού της Ολίσθησης των Τροχών
• “Μπλοκέ” Διαφορικό
• Αερόσακους Οδηγού & Συνοδηγού
• Ενισχυμένες Αναρτήσεις, Άξονες, Αντιστρεπτικές Δοκούς εμπρός & πίσω
• Ενισχυμένο Ηλεκτρικό Σύστημα
• Υπολογιστή για Service & Αλλαγές Λαδιών
• Ηλεκτρικά Παράθυρα, Ηλεκτρικούς & Θερμαινόμενους Καθρέπτες, Κεντρικό Κλείδωμα με Τηλεχειρισμό, κ.λπ.

Η επιλογή της εταιρίας μετατροπής του οχήματος σε ασθενοφόρο έγινε μετά από έρευνα τόσο της Ελληνικής όσο και της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής αγοράς. Τελικώς, επιλέχθηκε η Ελληνική εταιρία «ΦΟΙΝΙΞ Ιατρικός Εξοπλισμός Α.Ε.» με γνώμονα την ποιότητα κατασκευής και την πληρότητα των προσφερόμενων λύσεων. Μεγάλο ρόλο επίσης έπαιξε το γεγονός ότι η διαμόρφωση των ασθενοφόρων της εταιρίας αυτής, αν και πλήρης από κάθε ιατρική και τεχνική άποψη, γίνεται με «ζεστά» χρώματα και υλικά, ώστε το περιβάλλον να είναι φιλικό προς τον ασθενή και να μην τον φοβίζει. Γεγονός που άλλωστε χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί την Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» από τα υπόλοιπα νοσηλευτικά κέντρα από την αρχή της λειτουργίας της.

Λόγω της ειδικής χρήσης του συγκεκριμένου ασθενοφόρου ως Κινητής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, η κατασκευή και υποδομή του είναι τέτοιες, ώστε οι δυνατότητες παροχής ιατρικής φροντίδας να είναι ανάλογες με αυτές στη Μ.Ε.Θ. ενός Νοσοκομείου. Επίσης, όλα τα συστήματα που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 1789:1999 & ΕΝ 1865:1999.

Χαρακτηριστικά της ποιότητας κατασκευής και της προσοχής στη λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαμόρφωση του θαλάμου ασθενών με καμπύλες, ώστε οι επιβαίνοντες να μην κινδυνεύουν από τραυματισμούς ακόμα και σε περίπτωση ατυχήματος, η χρήση ειδικών μηχανισμών συγκράτησης, ώστε οι πόρτες από τα διάφορα ερμάρια αποθήκευσης να μην ανοίγουν ή χτυπούν κατά την κίνηση, αλλά συγχρόνως να ανοίγουν εύκολα, η χρήση ενιαίων τμημάτων επένδυσης, ώστε να είναι εύκολος ο καθαρισμός και να μην υπάρχουν αρμοί και πιθανές εστίες ανάπτυξης μικροβίων, η πλήρης ηχομόνωση και θερμομόνωση, και άλλα πολλά.

Ο τρόπος κατασκευής του θαλάμου ασθενών επιτρέπει τη διαμόρφωσή του ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε μεταφοράς. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς έως τριών (3) ασθενών συγχρόνως, οι δύο (2) σε φορεία και ο ένας (1) σε τροχήλατη καρέκλα, και έως τεσσάρων (4) συνοδών – νοσηλευτών επιπλέον του οδηγού.

Στην οροφή του θαλάμου ασθενών υπάρχει ενσωματωμένη κονσόλα με λήψεις αερίων, παροχές ρεύματος 12V και 230V/50Hz, ειδικές βάσεις ανάρτησης ιατρικών συσκευών και ορών και χειρουργικός προβολέας. Στις πλευρές του θαλάμου υπάρχουν ερμάρια διαφόρων μεγεθών που επιτρέπουν την αποθήκευση και μεταφορά όλων των απαραίτητων υλικών, συσκευών και φαρμάκων. Τα χειριστήρια όλων των ιατρικών συστημάτων βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ειδικό πίνακα, άμεσα προσβάσιμο από το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Ο ιατρικός εξοπλισμός του ασθενοφόρου περιλαμβάνει τα εξής:

• Κύριο Φορείο κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά (fiberglass) με πολλαπλές ρυθμίσεις (πλάτη, πόδια, κ.λπ.) και ζώνες ασφαλείας, το οποίο τοποθετείται σε Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Βάση
• Πτυσσόμενο Εφεδρικό Φορείο για μεταφορά δεύτερου ασθενούς με ζώνες ασφαλείας
• Τροχήλατη Καρέκλα με ζώνες ασφαλείας
• Φορείο Πολυτραυματία (Scoop Stretcher) με πλήρες σύστημα ακινητοποίησης αυχένα και ζώνες ασφαλείας
• Στρώμα & Νάρθηκες Κενού
• Δύο (2) Βαλίτσες Α' Βοηθειών για πλήρη υποστήριξη του ασθενούς εκτός οχήματος
• Πλήρες Σύστημα Παροχής Οξυγόνου με δύο (2) φιάλες και τέσσερις (4) λήψεις
• Πλήρες Σύστημα Αναρρόφησης με ηλεκτρική αντλία και δύο (2) λήψεις
• Πλήρες Σύστημα Πεπιεσμένου Αέρα με συμπιεστή και δύο (2) λήψεις
• Αναπνευστήρα Draeger Oxylog 2000
• Απινιδωτή Physio-Control LifePack 12 με δυνατότητα διφασικής απινίδωσης, εξωτερικής βηματοδότησης, καρδιογραφίας 12 απαγωγών, οξυμετρίας και αυτόματης μέτρησης πίεσης
• Δυνατότητα Τηλεϊατρικής: όλα τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς μεταδίδονται αυτόματα στην Κλινική μέσω κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό χρόνο για διάγνωση και παρακολούθηση από τους ιατρούς και προετοιμασία της Κλινικής για υποδοχή του περιστατικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com