ΠΙΣΩ
Nέα

• Στις 16 Απριλίου, σε συγκέντρωση όπου παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός τόσο του νοσηλευτικού όσο και του διοικητικού προσωπικού της Κλινικής, ο ιατρός πνευμονολόγος κ. Αντώνης Παπαγιάννης μίλησε πάνω στο θέμα της Κλινικής Επικοινωνίας, θέμα που πραγματεύεται και στο βιβλίο του «Μιλώντας με τον Άρρωστο».
O κ. Παπαγιάννης τόνισε τη σπουδαιότητα της αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ γιατρού και ασθενούς. Όπως αναφέρει και στο βιβλίο του, «οι διαπροσωπικές ικανότητες του γιατρού καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ικανοποίηση και τη συμμόρφωση του ασθενούς, και επηρεάζουν θετικά την έκβαση της υγείας».

Το βιβλίο «Μιλώντας με τον Άρρωστο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις University Studio Press.

• Στα πλαίσια του 30ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου του Ε.Σ.Ν.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 18-22 Μαΐου 2003, οι νοσηλεύτριες της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» κ.κ. Μάρθα Ακριτοπούλου και Άννα Μπόνη παρουσίασαν εργασία με θέμα τη «Χρησιμότητα των Μακροχρόνιων Video-Ηλεκτροεγκεφαλογραφικών Καταγραφών».
Η ανακοίνωση αυτή σκοπό είχε να παρουσιάσει τη λειτουργία του Εργαστηρίου Video-ΗΕΓ της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Η μέθοδος της Μακροχρόνιας Video-ΗΕΓραφίας απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από επιληψία. Το Εργαστήριο λειτουργεί από το Μάρτιο του 2002, υπό την ευθύνη του ιατρού νευρολόγου και ειδικού επιληπτολόγου κ. Κυριάκου Γαργάνη.

• Πραγματοποιήθηκε το 22ο ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης 1-4 Μαΐου 2003 στο ξενοδοχείο Sani Beach της Χαλκιδικής. Από την Κλινική μας, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων), παρουσιάσθηκε η εργασία «Η εφαρμογή της διατατικής ιστογέννεσης Ilizarov στην αντιμετώπιση βαρείας υποτροπιάζουσας ραιβοϊπποποδίας» από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό κ. Νικόλαο Λαλιώτη. Στην εργασία συμμετείχαν οι κ.κ. Χρήστος Μυλωνάς, Γιώργος Οικονομίδης και Θεοδόσης Κουκουμπής.
Η εργασία περιέγραψε την εφαρμογή της μεθόδου Ilizarov σε τρία παιδιά ηλικίας 5-9 ετών που είχαν δύσκαμπτη επώδυνη μορφή παραμόρφωσης του ποδιού, σε ραιβότητα και ιπποποδία, παρά τις προηγηθείσες χειρουργικές επεμβάσεις. Η ραιβοϊπποποδία αντιμετωπίζεται με πλήρη αποκατάσταση στη βρεφική ηλικία, με διόρθωση όλων των στοιχείων της παραμόρφωσης. Ορισμένες φορές, συνήθως από ατελή αρχική διόρθωση, υποτροπιάζει και δημιουργεί δύσκαμπτο παραμορφωμένο πόδι. Με τη μέθοδο Ilizarov επιτυγχάνεται σταδιακή διόρθωση στις παραμορφώσεις και αποκατάσταση στην πελματιαία επιφάνεια του ποδιού.
Η εργασία αυτή βραβεύτηκε ως η καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ορθοπαιδική» στο 3ο τεύχος του 2003.

• Εργασία με τίτλο «Ο Ρόλος του Νοσηλευτή στη Θεραπεία και Αποκατάσταση του Πολυκαταγματία» παρουσίασαν στο ίδιο συνέδριο και οι νοσηλεύτριες της Κλινικής κ.κ. Βιβή Κωνσταντινίδου και Γεωργία Πετρίδου.
Η εργασία αναφέρεται στην αντιμετώπιση πολυκαταγματιών από την πλευρά του νοσηλευτή και περιγράφει αναλυτικά τις ευθύνες που έχει ο νοσηλευτής από τη στιγμή που θα φτάσει ο πολυκαταγματίας στο τμήμα και καθ'όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com