ΠΙΣΩ
Η Χειρουργική Θεραπεία Βαριάς Καρδιακής Ανεπάρκειας

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην καρδιοχειρουργική τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Από το 1989 μάλιστα, που το Ελληνικό κράτος ενέκρινε τη συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στο καρδιοχειρουργικό έργο, σημειώθηκαν σημαντικότατες εξελίξεις και στον τόπο μας στον τομέα αυτό.

Επί χρόνια, το ενδιαφέρον των καρδιοχειρουργών επικεντρωνόταν κυρίως σε δυο τομείς. Πρώτα, στη χειρουργική επέμβαση επί των πασχουσών βαλβίδων (κυρίως μιτροειδούς και αορτικής). Κι ύστερα, στην εφαρμογή αορτοστεφανιαίων παρακάμψεων επί στεφανιαίας νόσου (μπαϊ - πας). Ορισμένες φορές οι εγχειρήσεις ήταν συνδυασμός και των δύο παραπάνω καταστάσεων.

Πολύ πρόσφατα όμως, έχει αρχίσει η χειρουργική να επεκτείνεται και σε έναν τομέα που μέχρι τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι είναι απρόσιτος για κείνη. Μιλούμε για την καρδιακή ανεπάρκεια, όπου η θεραπεία μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά φαρμακευτική και όπου οι πολύ βαριές περιπτώσεις μπορούσαν να ελπίσουν μόνο σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Εδώ και μικρό χρονικό διάστημα, εφαρμόζονται χειρουργικές επεμβάσεις επί καρδιακής ανεπαρκείας, που καθίστανται δυνατές με τη χρησιμοποίηση συσκευών υποστήριξης της αριστερής κοιλίας, ώστε να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην καρδιά για να μπορέσει να ισορροπήσει μετά τη χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μεταξύ των ελαχίστων διεθνώς κέντρων που εφάρμοσαν τη μέθοδο αυτή συμπεριλαμβάνεται και η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», όπου ο συνεργάτης μας καρδιοχειρουργός κ.Αντώνης Πίτσης εφάρμοσε τη μέθοδο σε ορισμένο αριθμό περιπτώσεων. Σε μια μάλιστα από αυτές, και σε συνεννόηση με συνέδριο Αμερικανών καρδιοχειρουργών που συγκροτήθηκε στη Florida των ΗΠΑ, έγινε ζωντανή μετάδοση μέσω δυρυφόρου από την αίθουσα του χειρουργίου μας στο συνέδριο, ώστε πολλές εκατοντάδες Αμερικανών καρδιοχειρουργών παρακολούθησαν την εφαρμογή της μεθόδου από το δικό μας χειρουργείο «ζωντανά».

Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή επιστημονική επιτυχία, που ελπίζουμε και προσδοκούμε να συνεχιστεί και στο μέλλον συστηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ
downloadfilmterbaru.xyz bigoporn.club bok3p.site sablonpontianak.com